TORNAR

S'estrena la remodelada plaça de Pompeu Fabra

Diversos veïns hi troben a faltar espais d'ombra

societat
Dissabte, 21 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest divendres es va inaugurar oficialment la remodelació de la plaça de Pompeu Fabra —popularment, la plaça de les Tortugues. El projecte ha permès actualitzar i renovar l'espai, que amb el temps s'havia anat degradant fins a mostrar un aspecte envellit i poc cuidat.

Zona de jocs per als més petits

Nombrosos veïns han volgut 'estrenar' la plaça

Així, la remodelació ha consistit a redissenyar totalment la plaça, creant un espai més unitari i trencant la compartimentació que hi havia abans entre les diverses zones. Els més petits també tenen el seu propi espai per a jugar —en una de les dues zones s'han col·locat uns elements de fusta per als infants, i dues tortugues en record del nom popular de la plaça.

En la inauguració, l'alcalde Jordi Aymamí ha recordat que el projecte ha suposat una gran inversió per part del municipi —uns 700.000 €—, de manera que 'és cosa de tots el fet de cuidar i fer un bon ús d'aquest espai, de ser-hi cívics i responsables'. L'alcalde ha destacat que la nova plaça és 'moderna, pensada per als nens i nenes però també per a la gent gran'.

Poca ombra i pocs bancs

Alguns dels veïns que han assistit a la inauguració han manifestat als representants del consistori dues queixes: poques ombres i pocs bancs. L'alcalde ha explicat que és evident que els arbres han de créixer —s'acaben de plantar—, però que s'han escollit algunes espècies de ràpid desenvolupament, per la qual cosa espera que d'aquí a pocs anys la plaça quedi molt més ombrejada. Pel que fa als bancs, Jordi Aymamí ha respost que sí que hi ha molts llocs per seure: de fet, cada zona d'esbarjo compta amb un banc integrat al seu voltant. De totes maneres, com que es tracta de seients sense respatller, també s'han instal·lat a posteriori bancs 'tradicionals', i l'alcalde ha dit que si cal se n'hi poden posar més. Finalment, d'altres veïns es mostraven satisfets per la 'modernitat' de la nova plaça.

21 places d'aparcament

L'alcalde també ha recordat que finalment s'han conservat 21 places d'aparcament al voltant de la plaça, assumpte que havia generat les queixes de veïns i del grup municipal de CIU perquè se'n preveia suprimir algunes més. L'Ajuntament va realitzar una consulta el passat mes de març entre els veïns, que tot i la baixa participació va avalar la posició de conservar aquests 21 aparcaments.


7 Comentaris

E

Eduard

Igualada

19 de setembre 2010.17:43h

Respondre

Els autobusos tenen problemes per circular per la nova i ”flamant” plaça de les tortugues. Quina colla d’il·luminats que ens governen, esperen que algú prengui mal ?

A

Albert

Igualada (ciutat de places de ciment)

18 de setembre 2010.17:08h

Respondre

La feina ben feta no té fronteres, l’altra ...
http://www.regio7.cat/anoia/2010/09/18/nova-placa-tortugues-no-permet-girar-als-autobusos-digualada/103628.html

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 d'agost 2010.11:51h

Respondre

La meva ”opi”:
http://www.igualadi.com/2010/08/el-cosi-del-rajoy-en-jordi-riba-segon.html

s

seamus

Igualada

22 d'agost 2010.14:39h

Respondre

Una vegada més una plaça perduda, per als nens que no tenen groxadors sorra per dur les galledetes les pales etc,etc etc...per la gent gran amb bancs còmodes hombres etc, etc,etc... Aixó si... Llegir més força dura per que puguin corre els monopatins...gracies!!!

f

festa major

22 d'agost 2010.01:26h

Respondre

Ni ombres, ni bons bancs, ni lloc per jugar la canalla. On són els tobogans, els gronxadors, etc etc, que tant agrada a la canalla? No podien haver aprofitat i fer un parc infantil com deu mana, que... Llegir més no costa gens?
I algú ha pensat amb els ulls d’un avi? Hi ha suficients bancs ”còmodes per seure”????

I

Igualadí

Igualada

21 d'agost 2010.13:19h

Respondre

Una altra plaça de ciment. Una altra oportunitat perduda.
Substituir els bancs per quatre cadires és més que lamentable.
Sí, calia una reforma, però per millorar.

j

japt

igualada

21 d'agost 2010.11:14h

Respondre

...inaguraciò amb molt poca gent..quasi tots surten a la foto...pocs veins i varis coses per acabar....molts pocs llocs per seure..8 ó 10 cadires es poc....els arbres per molt alts que siguin en... Llegir més ser tan llun de les poques cadires mai faran cap ombra...un ampli espai de molt ciment,recordant les places dures de fa anys...una mancança per els nens i gent grant...UN WATER. ...si tu portes els nes a la plaça i tenen ”pipi”...¿..?...personalmet el fet de que no tingui pilones que l’envolten es una cosa POSITIVA...en conjunt la Plaça crec que tambe es una grant millora per tot l’entorn...IES inclos.....

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.