TORNAR

CIU critica la falta de consens per la plaça de les Tortugues

L’Entesa recorda que es va fer una assemblea amb tots els veïns

politica
Dijous, 4 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Convergència i Unió ha fet públic un comunicat en què denuncia que es volen ‘eliminar 41 places d’aparcament en la reforma de la plaça de les Tortugues’, i que el projecte s’ha redactat amb poca participació i sense el consens de les parts afectades. Per la seva banda, Xavier Figueres, regidor d’Obres i Serveis municipals de l’Ajuntament d’Igualada, recorda que es va celebrar una assemblea amb els veïns de la zona, i atribueix la crítica de CIU a la voluntat de crear polèmica.

La remodelació de la plaça Pompeu Fabra, coneguda popularment com la plaça de les Tortugues, començarà el proper 22 de març. Aquest dimecres CIU ha comunicat el seu desacord amb la supressió de places d’aparcament que comportarà, i també s’ha queixat que l’Ajuntament redactés el projecte —que preveia un aparcament soterrani— ‘abans de conèixer l’opinió dels veïns’. Com que la majoria no van mostrar-se interessats a comprar una plaça d’aparcament, finalment el pàrquing soterrat no es farà, però sí la remodelació de l’espai. CIU ‘apel·la el sentit comú’, i afirma que ‘abans de fer projectes d’aquesta envergadura que poden canviar la fisonomia de tot un barri s’ha de parlar i consensuar amb totes les parts afectades’.

Per la seva banda, el regidor d’Obres i Serveis municipals, Xavier Figueres, ha respost que les crítiques vénen motivades per la ‘poca experiència de CIU pel que fa a la creació d’espais públics’, i ha dit que la plaça en qüestió n’és un exemple, ‘ja que porta més de quatre dècades sense cap reforma, i això és una mostra evident de la inacció de CIU, que va governar tants anys a Igualada’. Figueres també ha recordat que ja es va celebrar una assemblea amb els veïns per presentar aquest projecte, i que precisament s’hi ha inclòs una de les propostes que es van fer: la instal·lació de 6 contenidors soterrats. En aquest sentit, ha dit que CIU no va presentar cap al·legació en el període pertinent. El regidor ha explicat que la intenció és crear ‘una plaça espaiosa i que afavoreixi els recorreguts, però també amb zones més reduïdes per fer-hi estada, i amb jocs infantils’. Per últim, Figueres reconeix que les obres suprimiran places d’aparcament, però que si aquesta fos una preocupació majoritària dels veïns estarien ‘disposats a tornar-hi a parlar’, mantenint però el model de plaça ja plantejat.


33 Comentaris

M

Maria

IGD

16 de març 2010.13:16h

Respondre

Pau, l’afany recaptador dels que no saben gestionar els diners dels altres deu ser el lema de l’Entesa x Igualada.

P

Pau

Igualada

15 de març 2010.21:07h

Respondre

Amb la futura remodelació de la zona Avda.Barcelona - C/Òdena (”PROJECTE DE MILLORA EN LA SEGURETAT VIAL I ACCESSIBILITAT DE LA CRUÏLLA DE L’AV. DE BARCELONA AMB EL CARRER D’ÒDENA” o... Llegir més sigui, per dir-ho clar, posar-hi semàfors), els amics de l’Entesa pretenen eliminar encara més llocs d’aparcament. Ja no saben que fer per obligar-nos a pagar o pagar ...

https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=1571780&idCap=810487&

e

eRIC

Igualada

12 de març 2010.16:37h

Respondre

Ho paguem entre tots i només en poden fer ús els privilegiats:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=31134549&o=all&op=1&view=all&subj=24049207670&aid=-1&id=1146608316

R

Ramon F

Igualada

8 de març 2010.17:29h

Respondre

Isabel, en el fons estic d’acord amb tu, no se si llegiràs la meva contesta ja que ja fa temps que ha pasat aquesta noticia, pero a l’infinit l’ajuntament si que hi posa diners ja que segons... Llegir més el contracte que va signar amb la empresa concecionaria (Truño i companyia) Igualada hi posarà cada any i durant 25, 200.000 euros augmentats cada any amb un tres per cent o sigui el primer any 200.000, el segon 206.000, el tercer 212.180, el quart 218.545 i aixi succesivament. Al final del 25 anys venen a ser uns 8.500.000 d’euros, el que pasa es que això no deu interesar i no s’explica

E

Eduard

Igualada

8 de març 2010.09:20h

Respondre

Com poden dir des de la ràdio municipal que avui no hi ha cap problema de trànsit ?
Si cadascú ha de netejar la part de vorera de davant de casa seva, davant de la casa d’un regidor (de nom... Llegir més molt nombrat últimament) es deixarà també, com la nevada del mes de gener, la neu a la vorera durant tota una setmana ? Ja veiem com som tots iguals ...

I

Isabel

Igualada

7 de març 2010.01:03h

Respondre

Em vull referir a tota la polémica que hi ha sobre les instal.lacions ”Infinit”; s’hauria de tenir en compte que l’Ajuntament només ha cedit els terrenys, no ha financiat ni un Euro de les... Llegir més noves instal.lacions (encara que es vulgui penjar les ”medalles”). Només va fer el condicionat (les normes) que havia de cumplir; una d’elles que la piscina no podia ser de competició ni tenir grades... Soc sòcia del C.N.I. i mare d’esportistes: EM SEMBLA LAMENTABLE, sobre tot tenint en compte que a les Comes hi ha una pista que es exclusivament pel Hoquei i que l’Ajuntament hi dedica partides presupuestaries, dels nostres impostos, bastant generoses. El tema del parking crec que es secundari... tot hi que no es un parking municipal, si no de la societat que ha fet i finançat les instal.lacions.
Tenim uns gobernants municipals que es deuen sentir superiors a la ciutadania. Només un exemple: fan una autobus de anar a Montserrat (a portar el ciri votiu) que anava mig buit, i els senyors representants municipals hi van anar amb taxis, suposo que el bus era incòmode per ells... (es fàcil adecidir com es gasten els diners del contribuents, en temps de crisi...!).

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

6 de març 2010.08:15h

Respondre

Aquestos son els meus posts sobre el tema:
Els comptes del Gran Capità o la remodelació de la Plaça de les Tortugues:
http://www.igualadi.com/2010/01/els-comptes-del-gran-capita-o-la.html
Problema... Llegir més d’economia de parvulari o l’empresa Municipal SIMA d’Igualada busca “colominets”:
http://www.igualadi.com/2009/04/problema-deconomia-de-parvulari-o.html
Bon cap de setmana.

I

Isabel

Igualada

5 de març 2010.21:18h

Respondre

Fa 30 anys que visc a la Plaça de les Tortugues (aleshores hi havia Tortugues i era una Plaça moderna pel seu temps). Durant tot aquest temps no s’hi ha fet res. Ni mentre hi havia CIU al... Llegir més Ajuntament ni després. Ara està molt deteriorada i fa falta remodelar-la; però son necessaris el aparcaments en superficie. No oblidem que hi ha una Escola i dos Instituts, amb el moviment de pares que deixen i recullen nes i aparquen ”un moment” davant del Guals, amb els inconvenients que això ocasiona als veins! Mai hi he vist un Municipal controlant el trànsit, quan a altres zones amb escoles hi son. (Aquí només venen quan volen posar unes quantes multes). A més em semblaría molt injust que les obres les haguesim de pagar els veins! Paguem els nostres impostos que suposadament son també per això. Tenim zones blaves a tot Igualada. Tenim un transport public desastros! Es més ràpid moures a peu que en autobús. Suposo que tenim els politics que ens mereixem... però ja seria hora que els politics fosin persones amb una mica més de formació i de conciencia ciutadana, que no pensesin només en omplir-se les butxacas i trepar dins el seu partit per viure sense treballar i contractant un carrecs de confiança que paguem entre tots. Ah! la crítica es per TOTS els politics que han manat fins ara. A veure si surt algú nou pel qui valgui la pena votar. Sino valdrà més quedar-se a casa.

j

josep

Igualada

5 de març 2010.17:27h

Respondre

Xavier, jo també soc soci d’un altre gimnàs d’Igualada i tenint en compte que aquest local també paga els seus impostos i jo com a ciutadà també pago els meus, crec que tinc els mateixos... Llegir més drets que tu. Per tant si tu creus que es lògic que per anar a l’infinit tinguis mes dret que ningú a aparcar en un aparcament municipal (que vol dir pagat entre tots), jo també reclamo el mateix dret a fer-ho davant el gimnàs al que vaig.
Suposo que estaràs d’acord amb mi i admetràs que això es així, el contrari voldria dir que ets d’aquelles persones que només busquen el seu be particular i els demes que s’espavilin.
Però ja que parles de l’aparcament de l’infinit, els estudiants no tenen dret a aparcar-hi?, al meu entendre tenen el mateix que tu i que jo i si nosaltres quan arribem ja esta ple, dons mira paciència i a aparcar a on es pugui.
Però tornant a la plaça de les tortugues, no es pot dir que es posen traves quand es demana que es mantinguin les places d’aparcament , no se com o veus, però del fet de suprimir l’aparcament també s’en podria fer un altre lectura: veïns dolents, no heu volgut comprar places a l’aparcament soterrat donç ara us castigarem i us treurem l’aparcament de la plaça i ja os espavilareu
Ah!, i mentretant a fàtima... jardins, carrers i paces gratis. I a viure que son quatre dies

P

Pau

Igualada

5 de març 2010.14:56h

Respondre

Plaça de la Creu, C/St.Magí, C/Comarca, C/Josep Galtés, etc. obres pagades, quasi en la seva totalitat, pels veïns. Al barri de Fàtima les obres són pagades per tots els igualadins. On és la... Llegir més Plaça de les Tortugues ? ... doncs ho pagaran els veïns. Així funciona, tenim el que hem o han volgut.

r

refet

igualada

5 de març 2010.13:47h

Respondre

pau, soposo que es tracta de aixó, dir quin model es creu apropiat. Si al barri de fatima les millores s’han pagat entre tota la ciutadania, per a la zona del parc de les tortugues, com creieu que... Llegir més s’hauria de pagar?
Segons el teu comentari, es deduieix que ”tota la ciutadania”. Es correcte? Pues vinga, un vot.

e

eRIC

Igualada

5 de març 2010.13:38h

Respondre

Una cosa és fer nous equipaments i serveis. que sí que feien falta, i l’altra és ”putejar” (amb perdó, però és així) a la gent. Fer una piscina nova no reglamentària per a obligar, de... Llegir més rebot, que els usuaris de les Comes passin a nedar a Infinit (i així passin de pagar 25 a 45 euros/mes), obligar a pagar a la gent que va a l’hospital (voltant-lo de zones blaves), eliminar els aparcament de la Pl. de les Tortugues com a despit per a no poder construir un pàrquing (quina empresa l’hauria construït ? ja ens entenem), etc.
Alerta, perquè està tot relacionat. Segons el POUM es volien construir pisos a la zona que ocupa ara la piscina exterior del Molí Nou; l’afany recaptatori i especulador associats a una mala gestió no té preu a casa nostra ... Com deia aquell, si no en saben, que n’aprenguin ! o que es quedin a casa, que ja n’estem farts de pagar amb els nostres diners els errors i capricis de quatre il·luminats que fora de ”l’empresa” pública durarien quatre dies.

Refet, ningú a dit que els veïns de la Plaça de les Tortugues no hagin de pagar bona part de les obres, però el que fa l’Ajuntament actuant a despit i eliminat la majoria d’aparcaments (perquè no s’ha sortit amb la seva) no és massa democràtic que diguem.

P

Pau

Igualada

5 de març 2010.13:28h

Respondre

Refet, al barri de Fàtima no serveix la teva argumentació. Les obres que s’hi fan allí les paguem entre tots els igualadins i els beneficis només són, en gran part, per a ells. Qüestió de... Llegir més prioritats ... o de vots.

r

refet

igualaada

5 de març 2010.12:58h

Respondre

els diners per a reformar la plaça, s’on haurien de sortir segons els tertulians del diari?
Poden sortir, dels beneficis de un parquing.
Poden ser pagats per tota la ciutadania, pero llabors,... Llegir més l’increment del valor dels pisos per la millora de l’entorn urbà (no es lo mateix el preu de un pis per viure devant de un pipican a cel obert que per viure devant de un parc nou) només se’ls queden els veins de l’entorn de la nova plaça, tot i que aquesta la pagem entre tots els ciutadans.
O pot sortir de, una part pagat per tots els ciutadans, més una part pagat pels veins de la plaça (contrivucions especials).
Jo ara pregunto, d’on creuen els tertulians q han de sortir els calers?
Es tracta de opinar.

I

Imma Senserrich

5 de març 2010.11:53h

Respondre

Xavier, em sembla que barreges enciams amb llangonisses. Després de llegir els comentaris ningú s’oposa a la reforma de la Plça de les Tortugues si no que el que no entem és la manera. O sigui,... Llegir més com que no han trobat qui pagui el parking ara faran la plç més gran i així els veïns i la gent que utilitza els serveis del voltant no podran aparcar. I l’ajuntament podrà justificar que la culpa va ser del veïns perquè no van acceptar el parking soterrat. Ara bé, els que vam anar a l’única reunió informativa vam veure molt clar que si no sortien unes 50 persones disposades a llogar durant uns 50 anys una plaça per 25.000 euros (manteniment anual apart) no es podria fer.
En fi, seguirem tenint paciència i portant els nostres fills als parcs de la ciutat que si han estat arreglats durant aquests últims anys.

x

xavier

igualada

5 de març 2010.11:10h

Respondre

El tema es que sempre que es fa algo nou a igualada sempre es te que criticar i matxacar, així sempre, Aquesta filosofia sembla propia de la nostre ciutat, es te que canviar si volem progressar. En... Llegir més moltes ciutats i territoris catalans es creix amb serveis i calitat de vida i aquí estem congelats desde fa molt temps, si no evolucionen la ciutat i la comarca morirà.La millora de la plaça de les tortuges, SI, la creació d’un centre esportiu de calitat per la ciutadania, SI. etc

J

Jo vaig pagar el carrer Comarca

5 de març 2010.10:45h

Respondre

Com a propietari d’un pis al carrer comarca entenc perfectament com es pot sentir la gent del voltant de la plaça. Nosaltres vam haver de pagar per fer un ”bolevard” que aprofités no sé quin... Llegir més cony de sinergies, i altres bla bla bla del senyor Figueres. A més de pagar perquè en moltes zones l’ample de vorera útil quedés pràcticament igual (donat que l’ample guanyat als aparcaments es va aprofitar per plantar-hi arbres).

Si volen remodelar la plaça que ho facin que falta fa, però treure els aparcaments és força estúpid i sembla la marranada d’un nen gran que no ha pogut vendre la moto d’uns pàrkings i que no sap jugar al joc de la democràcia: ells tiren pel dret amb allò que volen/els interessa amb l’excusa que se suposa que guanyar les eleccions és com una mena de xec en blanc perquè facin el que vulguin.

Això sí, la ciutat té allò que es mereix, no crec que ara estiguin fent res que no haguessin fet abans de les darreres eleccions municipals, i van tornar a guanyar.

Xavier, lo del pàrking del Infinit no té nom. Si les obres s’han pagat amb diners municipals no hi hauria d’haver-hi cap mena de barrera ”i punto”

Com que sóc un malpensat, per a mi totes aquestes coses: carrer comarca, infinit, etc. etc. fan pudoreta d’amics, favors, comissions i altres històries. Jo no sé si tinc raó o no, però pudoreta en fa

r

refet

igualada

5 de març 2010.08:27h

Respondre

Ricard, com es menja el concepte ”obra amb afany recaptatori”??
Vols dir que no critiquem per criticar?

G

Gerard

Igualada

4 de març 2010.23:23h

Respondre

Tot ve del mateix problema...qui em subvenciona què, a quin preu i quan me’n puc embutxacar...per que cal recordar que si al final s’han fet les instal.lacions de l’infinit ha sigut pq... Llegir més l’ajuntament esperava fer especulacio immobiliaria amb els terrenys de la Moli nou descoberta...pero com s’ha comprovat no tenen ni punyetera idea, ni de fer politica ni de fer negocis...

X

Xavi

Igualada

4 de març 2010.22:52h

Respondre

Xavier la instal·lació d’aquest pàrquing l’hem pagat tots els igualadins amb els nostres impostos, si diuen que és un pàrquing públic per què no hi pot aparcar tothom, no tenim els... Llegir més mateixos drets. Si només és per a alguns per què des de l’ajuntament diuen que és públic i no privat ?
I jo com a usuari de l’Hospital, per sort no masses vegades, perquè he de pagar per aparcar ? Pagar per anar a l’Hospital (obligació) i no fer-ho per anar a divertir-se, això és de bojos.
I sí, evidentrment eren necessàries unes noves piscines a Igualada, però ja que les feien de nou potser que les haguessin fet de la mida reglamentària per a competició, així els usuaris de les Comes no en sortirien, de rebot, perjudicats.

x

xavier

igualada

4 de març 2010.21:47h

Respondre

”Hem vaig criar” a la plaça de les tortugues i desprès de tants anys veient la plaça feta caldo ja es hora que s’arregli. Tot i això sembla que sempre tenim que possar trabes i pegues de... Llegir més les millores que es fan, es el caracter igualadí?????
Per unaltre banda Xavi, soc usuari i pago la cuota de l’infinit cada mes, trobo que com usuari i pagador d’un servei lo que no es llògic que com m’ha passat alguna vegada no pugui aparcar. Que jo sapigui ni tu ni ningú paga les cuotes mensuals d’aquest centre que com a ciutadà d’Igualada crec que era necessari.

L

Laia

Igualada

4 de març 2010.18:30h

Respondre

Aquest ajuntament només fa que collar-nos i obligar-nos a pagar. Com que ningú aparcava al pàrquing de l’Hospital van voltar-lo de zones blaves ... perquè no s’atraveixen a fer un boulevard... Llegir més amb zones blaves al barri de Fàtima, no diuen que tot això és un bé per al comerç, que no volen que prosperi el comerç d’aquest barri ?

I

Imma Senserrich

Igualada

4 de març 2010.18:27h

Respondre

Voldria contestar al Ricard dient-li que fa anys que els pares i mares que utilitzem la plaça de les Tortugues que demanem una millora ja que sembla un PIPI-CAN gegant. En cap moment sabia comentat... Llegir més el tema del parking fins que ho va proposar l’ajuntament però la manera no va ser correcta. Estic d’acord que hi ha coses més importants en aquest moment però això s’arrossega des del 2006, quan l’ajuntament va aprovar fer una reforma. En el seu moment ho vam comentar les famílies de la zona i ens va fer il.lusió però no sé si la meva filla hi arribarà a jugar al pas que anem (va neixer l’any 2001).

j

josep

Igualada

4 de març 2010.17:09h

Respondre

Xavi, al pàrquing de davant de l’estadi ara hi estan instalan una barrera a l’entrada i a la sortida, veurem a qui deixen aparcar i a qui no perque segur que si hi ha barrera serà per deixar... Llegir més algú a fona no?
Ah!, i d’això aqui en diem un parquing municipal!!!

R

Ricard

4 de març 2010.15:02h

Respondre

Pot ser no s’ha fet cap remodelació perque no hi hagut ningu que l’hagi demanat!!!
Seria millor que els diners de l’Ajuntament es dediquesin a les demandes, que son moltes, que fa la... Llegir més ciutadania, i no només en obres esterils, amb afany recaptatori.

X

Xavi

Igualada

4 de març 2010.13:09h

Respondre

Al pàrquing públic de davant de l’estadi atlètic encara prohibeixen aparcar-hi a la gent que no va a les piscines d’Infinit ? Sort que l’hem pagat tots els igualadins.

P

Pau

Igualada

4 de març 2010.12:37h

Respondre

Els igualadins hem de sofregar el dèficit que genera cada any el pàrquing de l’Hospital que sempre està buit; ara només ens faltaria construir més i més pàrquings (pagats amb els nostres... Llegir més impostos) per tenir-los buits i anar generant despeses inútils. Que fàcil que és treballar amb els diners dels altres. Si no saben gestionar que pleguin i deixin d’endeutar la ciutat.

A

Antoni

Igualada

4 de març 2010.12:06h

Respondre

Primer proposen als veïns vendre places de parking, els veïns diuen que són massa cares, i per tant no es fa el parking. Però després, s’opta per remodelar la plaça i es treuen la majoria de... Llegir més places d’aparcament en superfície. Això és l’estil de l’entesa!

c

cesc

igualada

4 de març 2010.10:47h

Respondre

Existeix un projecte per a la plaça dels arquitectes Arriola & Fiol, especialistes en obra pública i paissatgisme i que data del 2006. Es va fer un concurs?, se’ls va fer l’encàrrec directe?.... Llegir més Perquè no es fa aquest projecte, enlloc del que s’ha pogut veure a les pàgines d’aquest diari?

I

Imma Senserrich

Igualada

4 de març 2010.10:12h

Respondre

Ja fa anys que utilitzo aquesta plaça i només es va fer una modificació de jocs fa uns 20 anys i després no s’ha tingut cura de res. Quan l’ajuntament ens va convidar a la reunió informativa... Llegir més tothom estava il.lusionat. La realitat va ser que l’ajuntament buscava persones que lloguessin per 50 anys una plaça de parking pagant uns 25.000 euros (manteniment anual apart) però no van trobar ningú. Ara ens trobem una nova proposta que no ens han explicat i a més a mes amb el risc de perdre unes 40 places de parking del carrer. Tinc el dubte de si l’ajuntament és conscient que a 100metres hi ha els Jutjats d’Igualada, 2 escoles de secundaria i 1 de primària i un eix comercial important. En fi, l’any que vé podrem tornar a exercir el nostre dret de vot i espero que serveixi...

J

Josep

Igualada

4 de març 2010.09:17h

Respondre

En que quedem Sr. Figueres, en podem tornar a parlar o mantenim el model de plaça plantejat.
Seria important aclarir això, ja que si el que vol dir es que si els veïns estem majoritàriament a... Llegir més favor de mantenir les places d’aparcament es pot aconseguir, ens posarem enseguida mans a l’obra. Aclareixi aquesta part per fafor.

R

Ramon M.

4 de març 2010.08:48h

Respondre

Com a veí, celebro que a la fi es tiri endavant la remodelació d’aquest espai tant freqüentat i alhora deixat de la ma de Déu durant 30 anys.

Celebro encara més que s’hagi fet cas al... Llegir més suggeriment (crec que necessari del tot) de soterrar els contenidors de les deixalles.

Tot i ser-ne afectat com a conductor, considero que la Plaça ha d’esser espai pels vianants i no per als vehicles, que, sovint, els que ocupen les places d’aparcament acostumen a ser forans i no pas del propi veïnat.

G

Gerard

Igualada

4 de març 2010.08:21h

Respondre

Si...es van trobar amb els veïns per amenaçar-los de que si no es compraven places de pàrquing no es remodelaria la plaça...és una vergonya com estan financiant la obra pública en aquest i en... Llegir més tots els ajuntaments. Menys concessions a empreses privades...esteu hipotecant el futur de la ciutat!! Aixo passa per tenir politics que passen mes temps llepant culs per ascendir que no pas preparant-se per governar...vergonya...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.