TORNAR
PUBLICITAT

La remodelació de la plaça de les Tortugues finalment té projecte

politica
Diumenge, 17 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El govern de l’Entesa va presentar aquesta setmana el projecte definitiu de remodelació de la plaça Pompeu Fabra d'Igualada, més coneguda com a plaça de les Tortugues. Amb un pressupost de gairebé 700.000 euros i un termini de quatre mesos d’execució que començaria després del gener, la reforma pretén 'guanyar un nou espai verd a l’est de la ciutat', després de 40 anys de predomini del formigó. Font de polèmica ha estat la redacció d’un projecte inicial que contemplava la construcció d’un aparcament soterrat, finalment desestimada per l’oposició veïnal, perquè els principals partits de l’oposició, CiU i ERC, van criticar una despesa de 60.000€ ‘que s’hauria pogut estalviar parlant prèviament amb els veïns’.

Plànol del projecte de remodelació

Imatge actual de la plaça

La plaça de les Tortugues, nom popular amb què es coneix la plaça Pompeu Fabra, presenta el mateix aspecte avui que fa 40 anys, però, finalment, això canviarà aviat. L’Ajuntament d’Igualada ha finalitzat la redacció del projecte definitiu que ha de ‘transformar l’espai en una zona verda’ i posar-lo al dia, ‘adequar-lo a la posició de centralitat que juga en l’est de la ciutat [...] i donar resposta a les necessitats de mobilitat’, en paraules del regidor Xavier Figueras.

Aquest dimarts s’acaba el termini d’ofertes per realitzar la rehabilitació i, amb un pressupost de gairebé 700.000 euros, poc després s’iniciarian unes obres que tenen un termini de quatre mesos d’execució.

En aquesta nova zona hi haurà dibuixos de tortugues en diferents espais per reforçar el nom de la zona, jocs per a infants amb forma de tortuga, un estany d’aigua, millors accessos i més vegetació. La intenció de l’Ajuntament és crear un nou pulmó verd i d’esbarjo per a la ciutat, deixant enrera el predomini actual del formigó.

Un informe polèmic

L’actual procés de reforma de la plaça es va iniciar el 2006. Aleshores, el govern de l’Entesa va contemplar l’opció de fer un aparcament subterrani a la plaça i va encarregar un informe. No obstant, una majoria de veïns es va posicionar en contra d’aquesta mesura, i finalment l’Ajuntament va decidir no incloure el pàrquing dins la reforma.

En el darrer ple de l’any 2009, tan CiU com ERC van criticar l’aposta de l’Entesa pel pàrquing, abans de consultar-la amb els veïns, entenent que el cost del projecte inicial, d’uns 60.000€, 's’hauria pogut estalviar, en un context econòmicament delicat com l’actual'.


3 Comentaris

A

Antoni

Igualada

19 de gener 2010.08:26h

Respondre

Primer proposen als veïns vendre places de parking, els veïns diuen que són massa cares, i per tant no es fa el parking. Però després, s’opta per remodelar la plaça i es treuen la majoria de... Llegir més places d’aparcament en superfície. Això és l’estil de l’entesa!

M

Marc

igd

18 de gener 2010.18:16h

Respondre

Quin amic va cobrar els 60.000 euros del projecte inicial ?

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

18 de gener 2010.17:32h

Respondre

Els comptes del Gran Capità o la remodelació de la Plaça de les... Llegir més Tortugues.
http://www.igualadi.com/2010/01/els-comptes-del-gran-capita-o-la.html
http://www.igualadi.com/2010/01/la-van-marejat-tant-que-al-final-la.html

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.