TORNAR

L’Ajuntament consulta als veïns si s’han de conservar aparcaments a la plaça Pompeu Fabra

L’obra de remodelació de l’espai començarà la setmana que ve

politica
Dijous, 18 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El consistori igualadí ha enviat 150 cartes als veïns de la zona de la plaça Pompeu Fabra, popularment anomenada plaça de les Tortugues, perquè puguin opinar sobre la conveniència o no de mantenir algunes de les places d’aparcament. Des de CIU es mostren ‘satisfets que el govern d’Entesa hagi rectificat la imposició de suprimir-les’.

El regidor Jordi Riba

El regidor de Governació de l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba ha explicat que fins el 31 de març els veïns poden retornar la butlleta a les oficines municipals, expressant-hi ‘si volen incrementar l’espai per al gaudi de les persones o, pel contrari, mantenir algunes places d’aparcament sacrificant part de l’espai’. Riba ha volgut deixar clar que ‘la prioritat continua essent la plaça, l’espai per a les persones’, tot i que si la majoria de veïns opinen que s’ha de modificar el projecte, s’hi podrien encabir una vintena de places per a aparcament. De totes maneres, això no retardaria l’execució de les obres, que començaran la setmana que ve amb les tasques prèvies a la remodelació.

En un comunicat, el grup municipal de CIU ha mostrat la seva satisfacció amb aquesta decisió, perquè ‘l’avís que CiU va fer al govern de l’Entesa per Igualada per la manca de participació dels ciutadans en les decisions de la ciutat, sobretot en aquells projectes que poden fer canviar la fisonomia d’un barri, ha donat el seu fruït’. En aquest sentit, des del consistori Jordi Riba ha recordat que ja es va realitzar una assemblea i hi va haver període d’al·legacions, i que CIU hauria d’haver manifestat les seves objeccions en aquell moment.


3 Comentaris

e

eRIC

Igualada

18 de març 2010.11:23h

Respondre

Sr.Riba on són les 10.750 signatures en contra de l’amplicació de les zones blaves presentades fa 1 any ? Aquesta és la seva democràcia ? Ja queda ben clar com alguns escolten la veu del poble.... Llegir més Sr. Riba ja no tenen cap mena de credibilitat les seves ”accions participatives de la ciutadania”. Com diu en ”tortuga” ho tenen tot més que estudiat per sortir-se sempre amb la seva.

P

Pau

Igualada

18 de març 2010.10:57h

Respondre

Rectificar és de savis o no serà vinculant ?
Cal recordar el que va passar al C/Josep Galtés ? Els veïns van votar per majoria que no volien el boulevard, l’Entesa ho va incorporar al seu... Llegir més programa electoral i al guanyar les eleccions (sense tenir en compte si les havien guanyat també en aquell carrer ... ja sabem gràcies a quin barri obtenen els resultats que obtenen) ho van acabar fent. Esperem que aquesta vegada es comportin més democràticament.

En Riba diu que com a molt es conserverien 20 places d’aparcament de les més de 40 possibles i, amb el to amenaçador que els caracteritza, afirmen que serà en detriment de l’espai de gaudi per a les persones, déu n’hi do quina prepotència.

Amb la futura remodelació de la zona Avda.Barcelona-C/Òdena (nova regulació semafòrica) també es ”perdran” alguns lloc d’aparcament més. Qui vulgui aparcar que pagui, més, oi ?

T

Tortuga

igualada

18 de març 2010.10:07h

Respondre

La noticia o el regidor s’obliden d’una cosa molt important quan es parla de participació ciutadana.
Tot reglament o acció de participació ciutadana per recollir idees o opinions sobre... Llegir més propostes hauria d’anar acompanyat SEMPRE de la definició de si el resultat de la consulta és vinculant o no.
Si no se sabem les bases de la consulta el mes probable és que aquesta consulta sigui un maquillatge com la majoria d’accions de participació ciutadana.
Normalment les consultes (les poques que es fan) son per veure si el populatxu opina el mateix que els governats.
Que la resposta es que si, oli en un llum, s’accepta el resultat de la consulta i que bons i participatius que som.
Que la resposta és que no, els ciutadans no tenen tota la informació i s’equivoquen. Resultat ala paperera.
En fi, és vinculant o no? Publicaran els resultats o no?.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.