TORNAR
PUBLICITAT

Aymamí aposta per ‘reinventar l’Entesa’ de cara a les municipals

El PSC, que encara no ha anunciat el seu candidat, sondeja independents i fins i tot membres d’altres partits

politica
Dilluns, 27 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fa uns mesos ICV va anunciar que no reeditaria l'Entesa en les properes eleccions municipals del mes de maig. Amb aquesta notícia i els mals resultats obtinguts pel PSC en les darreres eleccions catalanes, els socialistes igualadins busquen noves aliances per formar una coalició. Jordi Aymamí, que encara no s’ha pronunciat sobre si repetirà o no com a cap de llista, ha expressat la voluntat de ‘reinventar l’Entesa’ i d’aquesta manera el PSC sondeja possibles 'socis', entre els quals fins i tot representants d’altres forces polítiques.

Jordi Aymamí, en el seu discurs de Nadal

Per exemple el regidor republicà Oriol Solà, al qual el PSC va temptejar per tal de formar una ‘aliança’, en la línia d’una mena de front d’esquerres com el que plantejava Josep-Lluís Carod Rovira. Solà, que no repetirà a les llistes per ERC, ha explicat que no creu que la idea sigui factible a Igualada, ‘sobretot perquè l’Entesa ha governat durant set anys gràcies al PP, un partit radicalment oposat a Esquerra’. Oriol Solà també ha desmentit que hagués respost favorablement a aquesta proposta.

L'esperit de l'Entesa

Sigui com sigui, Jordi Aymamí va reiterar divendres passat, en la tradicional recepció nadalenca a les entitats de la ciutat, la intenció del PSC de crear una ‘nova Entesa’, donant lloc segons va dir a ‘un discurs ample, que la ciutat encara reclama’. Aymamí, que no va voler desvetllar si repetirà o no com a alcaldable, va dir que ‘el candidat, sigui qui sigui, treballarà en la línia de recuperar l’esperit de l’Entesa’, i va assegurar que possiblement la llista integrarà persones independents ‘que representin el sector progressista igualadí’.

Temes pendents

En l'acte nadalenc, Aymamí va fer un repàs del que ha estat l'any i dels projectes pendents per a la ciutat, entre els quals destaquen la voluntat d'obtenir una Escola d'Infermeria, iniciativa que no ha estat aprovada per la Generalitat. Sobre aquest assumpte, l'alcalde va dir que tant bon punt el nou conseller del departament d'Universitats i Empresa sigui nomenat li presentaran de nou el projecte i els raonaments pels quals s'hauria d'autoritzar aquest nou centre.

Un altre tema pendent és el soterrament de la línia ferroviària, del qual la Generalitat va presentar el projecte just abans de les eleccions. Jordi Aymamí va recordar que el que cal ara és el finançament necessari, però que 'les perspectives són bones' i que no espera que hi hagi cap entrebanc.



12 Comentaris

A

Albert

Igualada

28 de desembre 2010.00:39h

Respondre

28 de desembre !!!

j

josep m. torras payerol

Igualada

27 de desembre 2010.21:31h

Respondre

Jordi, sense nom, sense nom.
Ui si quina por! Sobretot amb comentaristes com tu, que argumentes que fa frisor. El que menys li fa falta a n’Aymami i perdó perquè em poso en un terreny que no em... Llegir més correspon, són llépols i pilotes com tu. Si vol guanyar, te molta feina a fer, però si hi ha molta gent com tu que l’afalaguen, pot ser s’oblidarà de remar i el rai no funciona sense raiers. El dia que vulguis comentar el que jo dic, ho fas amb arguments i amb nom i cognom o si vols personalment, on vulguis i com vulguis, el beure l’invito jo, sinó el millor que pots fer es amagar-te darrera el teu Jordi sense nom, perquè talment sembla que la por la tinguis tu. Tapat que fa fred.
Quim,
Comparteixo fil per randa tot el que dius, ho trobo assenyat. S’ha acabat l’època de mirar-se el melic i la època de les “virtualitats” o tots hi posem el coll seriosament o això no ho aguanta ningú, hi han fets que no depenen del color de qui s’ho miri, sinó que són realitats irrefutables. Quan tot va bé fins i tot els menys dotats fan rellotges, ara el que es necessita són rellotgers i dels bons i no parlo de polítics sinó d’emprenedors. Els polítics que ajudin en el que puguin i deixen de voler sortir en totes les fotografies, la situació és massa seriosa com per reduir-ho tot a una lluita de melics. Cuidat.

Q

Quim

Igualada

27 de desembre 2010.19:42h

Respondre

Mira Lluis Miquel, posats a reinventar, llàstima que no reinventi per exemple la Conca d’Odena que va impulsar ell mateix en un primer moment, i que segur que ens seria una bona eina per a tots,... Llegir més llàstima també que les seves relacions amb els alcaldes més importants del nostre voltant encara que tots siguin del mateix partit siguin en alguns del casos inexistents.

Com tothom, l’Aymamí te o ha tingut les seves coses bones i dolentes, ara però les dolentes superen a les bones: zones blaves, parquin hospital, Pla Urbanístic, plaça de les tortugues (amb els diners del parquin fosos), empreses municipals deficitàries, inversions a la ciutat desequilibrades que afavoreixen a algun barri en relació a d’altres i no parlem de la situació econòmica de l’ajuntament que si a tots es difícil al nostre sembla ser molt pitjor ja que per exemple en aquest any i a les dates que estem encara no es parla del pressupost pel 2011.

Altres aspectes com per exemple el world trade center que tenia de representar no se quants llocs de treball, el soterrament de l’estació del tren, l’escola d’infermeria, la reconversió del mercat municipal amb una gran superfície al primer pis i parquin soterrat a la plaça de la Masuca, l’outlet que finalment s’ha anat a Odena, l’arranjament de la gespa artificial del camp de l’Ateneu o el palau firal que ja ni se’n parla s’havien donat com un fet i ben estan penjades.

Penso que massa temps en un govern desgasta i acaba amb la il-lusió per tirar endavant els projectes que la ciutat necessita, sobretot en un temps de crisi com l’actual en que els llocs de treball van minvant i s’ha de fer un esforç per cercar noves formules i sobretot nova il-lusió. No es una critica per que si,ja que estic segur que tots estariem d’acord en que els mandats s’haurien de limitar i que en el cas d’Igualada 15 anys son molt anys que cansen i cremen a qualsevol.

En quant al que dius dels pactes d’esquerres, mira fins fa poc n’hi havia un a la Generalitat i ja veus com a acabat, amb els pitjors resultats de la història i els impulsors del mateix a casa. I en quant a un govern CiU-PP que dius que fa por a la gent, també es deia que es faria aquest pacte mateix a la Generalitat i ja has vist que no.

J

Jordi

Igualada

27 de desembre 2010.19:16h

Respondre

Carai, Josep M. Torras Payerol!! M’ho sembla a mi o amb tots aquests comentaris que fas (els mateixos que durant tot aquest mandat) sembla que a CIU comenceu a tenir una mica de por?? A Igualada es... Llegir més presenta el Castells i no el Mas, eh! I això la gent ho sap...

j

josep m. torras payerol

Igualada

27 de desembre 2010.18:56h

Respondre

A n’Aymami i Entesa o no ben Entesa o Nova Entesa, bona sort i bones Festes o a l’inrevés.
A en Lluis Miquel R. Una mica de coherència si et plau, aquesta última legislatura hem tingut un... Llegir més govern dit progressista (una altre cosa és que ho fos) que fa polítiques d’esquerres amb els vots del PP, o es que tu no te’n has assabentat? Per tant que t’empatolles en parlar de govern de CiU-PP.
De coses ben fetes i/o fetes amb bona fe, si vols ens passem hores parlant-ne. El etc. que hi poses al teu resum d’errors de n’Aymami és més llarg que ample i això de que han transformat la ciutat, deu ser segons quins llocs o quins barris i que entens tu per transformar, més faltaria que amb el nivell d’endeutament “brutal” i si a més hi sumem el de les empreses Municipals al que ens ha portat, no s’hagués fet res amb els diners de tots, els que hi hem posat i els que deurem. Perquè que jo sàpiga de la seva butxaca no n’hi han posat cap o si?
Una altre cosa és la coherència amb la que s’han fet les coses, si s’han fet ben fetes o no i el que tu entens pel mot coherència. Jo en tinc un blog ple de les coherències de les que parles.
El PI ja existeix i és el Partit Igualadí, per tant buscat un altre nom pel rai que vols que facin amb les restes del naufragi.
El que la gent te por, ja ho hem vist en aquestes eleccions i o molt m’equivoco ho tornarem a veure en les Municipals. Amb consellers com tu, no fa falta motxilla per aquest viatge. Per tant si tant i creus, apuntat-hi i comença a remar.
Cuidat i bona sort.

J

Jordi

Igualada

27 de desembre 2010.18:52h

Respondre

Tens tota la raó, Lluís!! Els governs d’Aymamí estan per sobre de les sigles de qualsevol partit. És una manera de fer, un esperit, un model. És una visió de la ciutat que només els governs... Llegir més de l’Entesa han sabut donar a Igualada, transformant-la de dalt a baix.
Encara queda feina per fer, segur. Així que endavant amb aquesta reivenció de l’Entesa!!

L

Lluis Miquel R.

Igualada

27 de desembre 2010.13:38h

Respondre

L’Aymamí és un polític brutal. Es reinventa a sí mateix i reinventa tot el que l’envolta amb una facilitat abismal. Ja estan tremolant a can convergència només de pensar que es torna a... Llegir més presentar. I diguem-ho clar, ha comès errors greus, com ara el pàrking de l’hospital, la política de zones blaves, etc, però no és menys cert que ha transformat Igualada completament. És el millor alcalde de la democràcia a la nostra ciutat, sempre treballant de forma honesta i coherent. Penso que la clau és reeditar un Pacte d’Esquerres, sota el lema Progrés per Igualada (PI), amb els descontents d’ERC (els ”carodistes” són moltíssims), els descontents d’ICV (que també són colla) i els socialistes. La gent té por de veure un govern CiU-PP a Igualada, que és el que ens podem trobar...

R

Ramon F.

Igualada

27 de desembre 2010.13:33h

Respondre

Si tan bona idea era l’Entesa perquè es desfà? algú diu que perquè una part d’ella es sentia incomoda amb les decisions que es prenien, o sigui que només manaven uns, però sigui pel que... Llegir més sigui aquesta es la pregunta que s’haurien de fer les persones a que sel’s hi fa la proposta de reeditar-la.

Es del domini públic que els socialistes a tot arreu travessen un mal moment i hi ha nervis a l’hora de buscar formules per salvar al vaixell i pel que sembla hasta formules a la desesperada o almenys això deixa entendre la proposta feta a l’Oriol Solà.

A Igualada pel que es veu han arribat a la conclusió de que per ells sols no se’n surten, i penso particularment que segurament amb altres tampoc, perquè en el fons el ciutadà jutja les sigles però també la persona que encapçala la llista i encara que els socialistes de casa nostra no s’han pronunciat sobre la persona, penso que ni l’un ni l’altre dels possibles candidats que sonen ofereix massa confiança, sels veu ja cansats i sense il-lusió desprès de tant temps d’estar al govern de la ciutat.

Un consell dons als independents que acceptin la proposta : si no en sabeu, apreneu a nedar no sigui que el vaixell s’enfonsi amb vosaltres a dins

R

Robert Martí

Igualada

27 de desembre 2010.13:13h

Respondre

Genial iniciativa de Jordi Aymamí. El millor polític de la història d’Igualada.

l

lluis

ogualada

27 de desembre 2010.11:51h

Respondre

pensaba que el sr aimamy ja no es presentaba, algu sap com fer-lo fora, estem tip d’ell

E

Ester Vich

Igualada

27 de desembre 2010.09:57h

Respondre

Té alguna credibilitat Aymamí per seguir enredant el personal? Estem una mica cansats.

A

Antoni

Igualada

27 de desembre 2010.08:48h

Respondre

Si fa aquests comentaris, senyal que no li surten els números. Ara vol fer una nova Entesa, amb ell al davant, no en tingueu cap dubte. Una ”nova” entesa, qui fa més d’un quart de segle que... Llegir més està a l’Ajuntament. Però a qui voleu enganyar?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.