TORNAR

Amb aquests resultats, CIU governaria a l’Ajuntament d’Igualada

Què passaria a les municipals?

politica
Dilluns, 29 novembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A poc més de mig any per arribar a unes eleccions municipals, els resultats del 28N donen per diverses interpretacions i lectures. Les xifres no són extrapolables, però sí que donen una idea de com poden canviar les forces als diversos ajuntaments. En el cas d’Igualada, si s’apliquen els resultats de les eleccions catalanes es dibuixa un panorama molt diferent de l’actual, en què CIU obtindria la majoria absoluta.

Evolució del vot a Igualada (1999 - 2009)

El ple de l'Ajuntament d'Igualada, format per 21 regidors

Convergència i Unió ha obtingut 8.441 vots en aquests comicis, cosa que li suposaria aconseguir 12 regidors dels 21 que formen el ple de l’Ajuntament. El PSC i ICV, que no repetiran l’Entesa i concorreran per separat, n’obtindrien 3 i 1 respectivament. Per la seva banda, ERC perdria un dels 3 regidors actuals i es quedaria amb 2, igual que el PP, que mantindria la representació actual. Segons també els resultats del 28N, en l’hipotètic cas que Solidaritat Catalana per al Independència participés en les eleccions municipals, entraria a l’Ajuntament amb un regidor. Segons aquesta extrapolació, ni PxC ni Gent Nostra estarien representats a l’Ajuntament d’Igualada.

Aquesta configuració de l’Ajuntament igualadí es calcula amb les xifres de cens, participació, vots en blanc i vots nuls que ha registrat la capital de l’Anoia en el 28N. Cal tenir en compte, però, que en les municipals del 2007 aquestes xifres eren sensiblement diferents: així, hi havia un cens de 27.242 persones (27.835 el 28N); una participació del 53,97% (63,68% el 28N); 126 vots nuls (85 el 28N) i 971 en blanc (523 el 28N).

A més, cal tenir en compte l'oscil·lació important que es registra en el vot igualadí depenent del tipus de comicis que es tracti (veure gràfica). Així, segons les dades des del 1999, el PSC registra més bons resultats en les municipals, mentre que CIU obté millors resultats en les estatals i les catalanes.



9 Comentaris

R

Ramon F.

Igualada

2 de desembre 2010.09:16h

Respondre

No t’equivoquis Momar G., el ciutadà es intel-ligent sempre, i això es independent de l’elecció i de a qui beneficia, si et vas fixant en totes les eleccions que hi ha hagut veuràs que per... Llegir més molt que se l’hagi volgut enredar o despistar, al final la seva resposta ha estat coherent i col-lectiva, similar a tots els territoris sense necessitat de posar-se d’acord

Alba, independenment de qui ha guanyat, ho ha fet el que el ciutadà a decidit i això es la gràcia de la democràcia

A

Alba

1 de desembre 2010.20:58h

Respondre

Sort que ha guanyat CIU! Ara tindrem el concert econòmic en un any... ai no! espera que el Felip Puig ja ha dit que no era possible... doncs un bon acord, com amb el PP al 95, perquè a negociar a... Llegir més Madrit hi anirem després de les eleccions... Una mica d’anestèsia nacional, que ja feia falta!

M

Momar G

igualada

1 de desembre 2010.16:22h

Respondre

capedallí tens molta raó... a més segur que gent com el Ramon F només pensa que la gent es llesta quan voten als seus... segur que en les dos darreres eleccions pensava que el poble de catalunya... Llegir més no era tant llesta.

c

capelladi

capellades

1 de desembre 2010.15:54h

Respondre

Ami el únic que em sembla es que s’ha canviat la pell però tot serà el mateix. Bueno tot tot no! segur que ara el jutge cargol enllesteix rapid el cas millet!!

R

Ramon F

Igualada

29 de novembre 2010.18:25h

Respondre

Josep Maria, no et trenquis mes el cap, es el que ha volgut la majoria de ciutadans que son els que decideixent i recorda-ho sempre, el ciutadà es molt mes inteligent de que a vegades es podria... Llegir més pensar

j

josep maria

igualada

29 de novembre 2010.16:43h

Respondre

han estat uns resultats força clars, la gent que van votar ERC els últims cops han anat a CIU o al Laporta i a Reagrupament (llàstima que no sortissin, s’ho mereixien també) i els del PSC cap... Llegir més al Partit Popular, que aquest cop el més positiu que han fet ha estat parar als espanyolíssims de Ciutadans i als racistes de Plataforma.

per desgràcia el país seguirà com sempre, peix al cove, ara no toca, muts a la gàbia, si jo faig el 3% tu el 4% i així anem passant!!

V

Vilanovi!

Vilanova del cami

29 de novembre 2010.16:03h

Respondre

ja o pots ven dir faust , quina patacada la del partit socialista a vilanova ,m´agradaria haver vist la cara dels socialistes vilanovins a l´hora del recompte presenciant com l´artur mas i el seu... Llegir més canvi guanyaven a una població tradicionalment socialista.Aquestes eleccions municipals pot pasar qualsevol cosa , sera la caida del imperio vich

Felicitats a l´Artur , tots els que hem votat per tu , confiem en el teu projecte de futur per una vilanova i una catalunya afectada i maltrtada pel govern tripartit

F

Faust Baigès

Igualada

29 de novembre 2010.14:09h

Respondre

A mi el que em sorprèn és la patacada del PSC a Vilanova del Camí. Realment el Joan Vich hauria d’estar preocupat per la golejada que li ha fotut CiU en aquestes eleccions. A Igualada i Òdena... Llegir més era una mort anunciada i està clar que hi haurà ”sorpasso” a les municipals. Em sembla que a Vilanova del Camí pot passar de tot al maig, i sorprén que Montbui continuï sent el bastió del PSC fins i tot amb més d’un 20 per cent d’atur. Diria que és l’única ciutat de l’interior de Catalunya on guanyen els socialistes...Ara que el PSC busca un líder, per què no truquen el Teo ??

A

Antoni

Igualada

29 de novembre 2010.11:56h

Respondre

A en Romero, a Igualada, l’han votat 56 persones, és a dir, ni tots els que li van deixar el DNI per tal de que els posés a la llista, l’han votat.
Vinga Quim, a veure si trobes 21 DNI’s... Llegir més més, o 19, per ser més exactes!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.