TORNAR

Igualada s'haurà d'esperar per tenir l'escola d'infermeria

La proposta va arribar tard, i el Consell Interuniversitari ja ha decidit les titulacions per al curs vinent

politica
Divendres, 26 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tot apunta que el projecte que havien impulsat l’Ajuntament d’Igualada i la Universitat de Lleida no serà possible el curs que ve. El Consell Interuniversitari de Catalunya ja va aprovar el mes de gener les titulacions per al curs 2010-2011, i la proposta de crear una escola d’infermeria a la capital de l’Anoia va arribar ja fora de termini. La regidora de Salut, Pilar Salat, encara espera la resposta oficial, que arribarà a través de la UdL, però reconeix que ‘per aquest curs és difícil, ja que des del primer dia sabíem que s’anava tard’.

El nou edifici per a l'escola d'infermeria es vol ubicar entre l'Hospital i el nou CAP

Segons el departament d’Universitat de la Generalitat, la proposta per a la creació d’una escola d’infermeria a Igualada, adscrita a la Universitat de Lleida, va presentar-se a principis d’aquest mes de març, quan les universitats hi havien d’haver presentat el desembre. Des del departament expliquen que el Consell Interuniversitari de Catalunya, òrgan que decideix les noves titulacions i les places universitàries, es va reunir ja el mes de gener, moment en el qual es va aprovar la programació per al curs vinent.

Des de l’Ajuntament d’Igualada, Pilar Salat explica que encara no han rebut la negativa oficial, però que tot apunta que per al curs vinent és ‘difícil’. La regidora de Salut reconeix que des del primer moment se sabia que ‘s’anava tard’, però que des de la UdL es va pensar que hi hauria possibilitats d’aprovació, ja que de fet no es tractava d’una universitat nova sinó d’un centre adscrit a Lleida.

Més adhesions

Pilar Salat afirma que ara cal treballar de cara al curs 2011-2012: ‘actualitzar el projecte i buscar més adhesions que el recolzin, no només a la comarca’. També explica que, en cas que s’aprovés per al 2011-2012, això donaria més temps per començar a treballar en el nou edifici per a l’escola, situat just darrere l’Hospital.

La regidora també fa referència a dificultats pressupostàries del departament per al curs vinent. De fet, en tractar-se d’un centre públic la inversió que hauria de fer la Generalitat seria molt més gran que en cas de fer-se un centre privat, per exemple adscrit a la Universitat de Vic, amb qui ja s'havien pres contactes. En relació amb aquest assumpte, Salat diu que es va apostar per Lleida precisament perquè es volia que l’escola igualadina fos ‘pública, amb un preu assequible per als estudiants’.


6 Comentaris

J

Josep d'Orpí

Orpí

26 de març 2010.17:56h

Respondre

L’enessim tren que sens escapa d’Igualada. I aquest en concret ja no es la primera vegada, doncs el 1992 ja s’ens va escapar, cuant manaven els que ara també manan. Pobra Igualada amb aquesta... Llegir més colla d’ineptes politics.

e

eRIC

Igualada

26 de març 2010.13:08h

Respondre

No anem bé amb el tema sanitari:

http://www.anoiadiari.cat/noticia/6001/la-sindicatura-de-comptes-detecta-irregularitats-al-consorci-sanitari-de-l-anoia

E

Eduard

Igualada

26 de març 2010.13:00h

Respondre

Una cosa que semblava que havien fet bé aquests de l’Entesa ... ja era extrany. A veure si, encara que sigui amb una mica d eretard, són capaços de fer alguna cosa bé.

J

Jo mateix

Igualada

26 de març 2010.11:10h

Respondre

Quina cagada!

j

japt

igualada

26 de març 2010.09:11h

Respondre

....tinguen un carrilet que quasi sempre arriba tard....les propostes tambe arriben tard...els plans d’ocupacio arriben tard...l’unic qu’arriba a temps es l’atur....?????????

E

Ester Vich

Igualada

26 de març 2010.08:36h

Respondre

No em sorpren ja que l’Ajuntament demanava adhesions a les entitats el dia abans de presentar-ho. Tard!!!!! La feina mal feta no té fronteres.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.