TORNAR
PUBLICITAT

Igualada sabrà aviat si tindrà estudis d’infermeria aquest setembre

Les classes s’impartirien provisionalment a l’escola de música

Dijous, 25 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper 10 de març es prendrà la decisió sobre els futurs estudis universitaris d’infermeria a Igualada, un projecte elaborat per la Universitat de Lleida i l’Ajuntament. La intenció és recuperar uns estudis que ja havien estat presents a la ciutat, amb l’antiga escola d’infermeria, que va desaparèixer als anys 70.

La regidora de Salut de l’Ajuntament d’Igualada, Pilar Salat, es mostra ‘molt satisfeta i il·lusionada’ per aquest projecte, que ha de veure la llum verda definitiva aquest mes de març: ‘El consell interuniversitari és que decidirà en última instància’. Segons la regidora, si finalment tira endavant serà una gran notícia, ‘perquè obre les portes a tenir, en un futur, formació de pregrau i de postgrau’.

A l’escola de música

Pilar Salat pensa que és possible que el consell interuniversitari aprovi els estudis ja per a aquest any, de manera que el proper setembre es començarien a impartir les classes. Provisionalment es farien en diverses aules de l’escola de música, però paral·lelament es construiria un nou edifici, entre l’Hospital i el nou CAP, per albergar l’escola.

Els estudis tindrien inicialment 60 places, i els estudiants podrien realitzar pràctiques a l’Hospital, al Consorci Sociosanitari de l’Anoia o a la Fundació Sant Josep, entre d’altres centres d’atenció i salut de la ciutat. Les despeses acadèmiques correrien a càrrec de la Universitat de Lleida (UdL) i del pressupost general d’universitats, mentre que l’Ajuntament igualadí s’hauria de fer càrrec del manteniment de l’edifici.

Al ple de dimarts es va ratificar per unanimitat el decret per a l’aprovació del conveni amb la UdL. Mentrestant, Pilar Salat informa que s’estan recollint adhesions de suport a la implantació dels estudis entre la societat civil, concretament entre entitats culturals, socials, econòmiques, acadèmiques i veïnals.


2 Comentaris

E

Eduard

Igualada

25 de febrer 2010.12:06h

Respondre

S’ha de reconèixer que en aquest tema l’Ajuntament ha actuat bé.

D

David Serarols

Vilanova del Camí

25 de febrer 2010.08:21h

Respondre

Modest pas, però espero que sugui el primer de molts d’altres. Igualada està mancada d’estudis universitaris i aquesta situació deixa la ciutat orfe d’un teixit necessari per esdevenir... Llegir més competitiva. Si els aconseguim i després els consolidem podrien ser una eina molt important. Però si us plau, porteu-nos estudis amb futur i diferenciats!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.