TORNAR

Igualada vol recuperar l’Escola d’Infermeria, perduda fa trenta anys

Jordi Riba diu que la negociació necessitava discreció, però CiU ho esbomba

politica
Dijous, 16 abril 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El govern d'Igualada està treballant amb la Universitat de Vic per recuperar l'Escola d'Infermeria de la ciutat, perduda fa trenta anys. Les converses avancen a bon ritme i s'ha arribat a un acord. Les negociacions, delicades per la complexitat que representa modificar el mapa universitari de Catalunya, requerien una discreció que aquest mateix dimecres ha estat trencada quan el grup municipal de CiU, infromat per l'alcalde de Vic, ha donat a conèixer la notícia al mitjans de comunicació. El tinent d'alcalde Jordi Riba, ha lamentat profundament les declaracions del principal grup a l'oposició reiterant que 'la conseqüència directa d'aquesta falta de tacte i discreció serà la de complicar o fins i tot impossibilitar que aquesta recuperació arribi a bon port'.

El tinent d'alcalde, Jordi Riba, ha lamentat el 'poc tacte' de CiU

Marc castells, portaveu de CiU, ha avançat la notícia aquest dimecres

L'hospital d'Igualada representa un espai important a l'hora de caminar cap a la recuperaciód e l'Escola d'Infermeria

El grup municipal de Convergència i Unió anunciava aquest dimecres haver-se assabentat que l'ajuntament d'Igualada treballava juntament amb el de Vic per recuperar l'Escola d'Infermeria de la ciutat, un centre que es va perdre i tancar fa 30 anys (sota mandat del mateix grup de CiU). El portaveu Marc Castells s'ha alegrat que l'ajuntament treballi en aquest sentit i ha reiterat que els donaran suport, recordant que 'la recuperació de l'escola era un punt del nostre programa electoral'.

'Les declaracions de CiU fan un flac favor al projecte'

El tinent d'alcalde Jordi Riba, ha lamentat que el portaveu de la formació convergent ho hagi 'esbombat de manera tan desconsiderada, essent conscient, una persona amb un càrrec i un coneixement de la política del país, que això no pot fer més que contribuir a dificultar que aquesta recuperació sigui una realitat'.

En aquesta línia Riba ha insistit que tot i que les relacions amb la Universitat de Vic van en bona direcció i ja s'ha arribat a un primer acord, 'en aquesta negociació uns dels elements bàsics pactats amb la Universitat eren la discreció i la prudència. Amb aquestes declaracions fetes amb mala fe i una deslleialtat institucional tremenda, l'únic que aconseguiran és que si ja els hem d'agrair que fa 30 anys s'ho deixessin perdre, ara possiblement impedeixin que torni a ser una realitat'.

La recuperació de l'Escola d'Infermeria

L'ajuntament d'Igualada i la Fundació Universitària Balmes, gestora de la Universitat de Vic i de la que n'és president el mateix alcalde osonenc, Josep Maria Vila d'Abadal, han estat intercanviant impressions i negociacions que els han portat finalment a un primer pas per formalitzar la col·laboració per tirar endavant aquesta recuperació. Es tracta d'un procés que interessa sobretot a Igualada però de manera escpecial també a Vic, ja que veu en l'Escola d'Infermeria una manera d'ampliar la formació d'un sector del que cada vegada hi ha més demanda.

El darrer pas en ferm va ser el passat 2 d'abril, quan es rebia el passat l'acord unànim de la junta del patronat de la Fundació aprovant la col·laboració amb l'ajuntament igualadí per desenvolupar aquest projecte.

Jordi Riba ha insistit que la discreció en aquestes negociacions era clau ja que la possibilitat que la recuperació de l'Escola fructifiqui, no depèn només de les parts implicades sinó també del Ministeri d'Educació i de la Direcció Ggeneral d'Universitats de Catalunya. La prudència en aquest sentit era clau ja que, com ha assenyalat Riba 'el mapa universitari és molt difícil de bellugar i abans de fer públic un projecte d'aquestes característiques s'havia d'haver madurat més i no esbombar-ho sense cap consideració, interposant els interessos de partit per davant dels de la ciutat'.

Riba ha lamentat la poca consideració de CiU manifestant la seva preocupació pel fet que, al haver sortit a la llum aquesta informació, 'el procés pot quedar molt perjudicat o fins i tot impossibilitat'.


9 Comentaris

M

Maria Pilar

16 d'abril 2009.18:45h

Respondre

Manta vegades hem vist que la discreció, en política, és un valor. Ho diu tant el conseller Castells en la negociació sobre el finançament i ho reclama en Mas quan el ______ d’en Saura se li... Llegir més escapa la xifra amb que treballen... ¿Perquè, a Igualada, CiU no sap actuar també amb discreció?

j

josep miquel

Igualada

16 d'abril 2009.17:37h

Respondre

L’entesa sempre ho fa tot d’amagat, per por de que passi el que passa sempre que ells gestionen una cosa, que no va!!, així si és d’amagat ningú no ho veu. I si per error una cosa funciona... Llegir més llavors gran festival mediàtic de l’entesa, amb l’anoiadiari al davant la Veu darrera i el Regió 7 tocant el bombó i conca tv la fanfàrria.

i

imbècil

igualada

16 d'abril 2009.14:45h

Respondre

Això que tot s’hagi de fer d’amagatotis fa una miqueta de ferum. En algun cas d’amagat de la ciutadania (exemple pla director), d’altres de l’oposició (exemple, zones blaves), d’altres... Llegir més de les altres comarques (exemple projecte aerodrom) i d’altres de les institucionsque en tenen les competències (escola d’infermeria). El gobierno central ens amagava la crisi, la generalitat les xifres del finaçament. Esclar, si fas banyes a la dona també és raonable amagar-ho. Us sona allò de desconfiança, desafecció ciutadana per la política, abstenció o escons insubmisos?

No escampeu aquest missatge, millor guardar una certa discresió.

J

Jordi

16 d'abril 2009.12:15h

Respondre

Carme, gracies per les aclaracions.

Respecte al panorama universitari, al ministeri governa el PSC, a la Generalitat també, i al Ajuntament d’igualada també.

Si no es poden posar d’acord... Llegir més per donar-nos l’escola d’infermeria, ja no se que mes caldrà fer.

C

Carme

Igualada

16 d'abril 2009.11:24h

Respondre

Jordi, si et fixes amb el panorama universitari català, i el molt difícil que arriba a ser fer una petita modificació, canvi o ampliació d’estudis, i encara més si parlem d’estudis... Llegir més descentralitzats, t’adonaràs que, per molt positiu que sigui el suport de CiU al fet de recuperar l’Escola d’infermeria, que jo tb ho veig molt bo, és una pífia haver-ho esbombat ara, quan encara s’ha de parlar amb el Ministeri i la Direccio general d’Universitats. No dic que CiU ho hagi fet amb mala fe, però podrien haver anat al govern i dir-los que tenien el seu suport, sense fer la rebequeria de ’estava al nostre programa electoral’ quan és un tema tan delicat.
A banda d’això, baralles a part, seria molt positiu per la ciutat recuperar aquest ensenyament universitari.

J

Jordi

16 d'abril 2009.09:55h

Respondre

Trobo ridicules i tendencioses les declaracions del Jordi Riba. El grup de CiU clarament declara que dona suport a la Escola d’infermeria, i no cal buscar mala fe enlloc. De fet, crec que es bo... Llegir més que la informacio sigui publica.

d

demagog de cor

igualada

16 d'abril 2009.09:06h

Respondre

jo en politica no crec en les casualitats ni en les ”desafortunades” fotudes de pota... crec que tot està sempre calculat i per tant, jo sempre mal penso, i com que crec que tots els politics... Llegir més (els de CiU, ERC, l’entesa, que no dir del PP) treballen més pel partit que pel territori que se suposa que representen, no m´’extranyaria gens q CiU aposti per rebentar lo de l’escola d’infermeria per tal de crear un nou fracàs per l’Entesa. CiU podrà dir: Mireu! Un nou fracàs de l’Entesa, voteume a mi, el nen castells, que soc un xicot espavilat!
En fi, no ho sabrem mai, pero no em fio gens de aquesta gent i tampoc no m’extranyaria gens. Segur que si fos al reves, els altres farien el mateix.
Aixi anem.

C

Carme

Igualada

16 d'abril 2009.08:44h

Respondre

Bé, CiU ha ficat la pota, a veure si entre tots plegats ens quedarem amb res......

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

16 d'abril 2009.08:41h

Respondre

El que hauria de fer l’Entesa és trepitjar-se una miqueta més els barris, veure la sensibilitat d’una societat cada cop més girada d’esquena als polítics i, sobre tot, deixar de tractar a... Llegir més les persones com a simples pagadors de multes...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.