TORNAR
PUBLICITAT

'Les finances públiques d'Igualada, Vilanova i Montbui estan bé'

Joaquim Solé Vilanova fa una conferència sobre la salut econòmica de les administracions

economia
Divendres, 18 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de l'èxit de la conferència de Marc Vidal, l'Ateneu es va tornar a omplir d'anoiencs per escoltar la segona conferència del cicle ‘Algú ens pot explicar, en realitat, què està passant?' organitzada per Igualand.  En aquesta ocasió, l'igualadí Joaquim Solé Vilanova, catedràtic d'hisenda pública de la Universitat de Barcelona,  va dedicar la sessió a parlar de la salut econòmica de les finances públiques en el moment de crisi actual.

Públic assistent

Joaquim Solé Vilanova durant la conferència

La sala que va acollir l'acte es va tornar a fer petita davant l'assistència massiva d'anoiencs interessats per l'opinió dels economistes sobre el moment de crisi actual. Joaquim Solé Vilanova va dedeicar una part de la conferència a parlar de les finances de l'Estat, però la major part del temps el va destinar a explicar la situació de les entitats municipals i la problemàtica en les finances dels ajuntaments. L'economista va dir en declaracions a anoiadiari que 'la salut de les finances dels ajuntaments d'Igualada, Montbui i Vilanova és bona', tot i que va criticar un excés d'endogàmia a l'hora de designar tècnics.

'Podríem viure sense pagar impostos si tinguéssim pous de petroli'

Durant l'estona que l'economista va parlar de l'Estat, es va posar de manifest la tendència dels darrers anys, on la despesa pública cada vegada ha anat creixent mentre la recaptació d'impostos cada vegada s'ha fet més petita. Segons Joaquim Solé Vilanova hi ha hagut una tendència cap a la reducció d'impostos que no és viable i la gent ha d'entendre que per tenir tots els serveis que demana s'han de pagar impostos. També va fer un esment a l'augment de frau fiscal i economia submergida en aquest temps de crisi.

Segons Solé Vilanova, l'Estat s'ha equivocat aplicant mesures electoralistes com el retorn dels 400€, el xec nadó o l'eliminació de l'impost sobre patrimonis. El conferenciant va afirmar que les administracions locals han de prendre decisions valentes que sovint passen per deixar de fer grans projectes, una idea que electoralment no funciona.

Fusió entre ajuntaments

Un dels principals problemes de Catalunya és que té massa municipis i massa petits. Joaquim Solé va explicar que els ajuntaments petits no són eficients i haurien de caminar cap a la fusió entre ells, tot mantentint la identitat de cada municipi, per tal de millorar la seva eficiència. A més a més va demanar una major informació al ciutadà sobre la situació econòmica de l'ajuntament i que les diferents administracions tinguin clar quines són les seves competències per tal de cenyir-se a la despesa assumible.

Bona salut als principals ajuntaments de la Conca

Per acabar, Joaquim Solé va explicar a anoiadiari que l'Ajuntament d'Igualada no té dèficit i que 'ha adquirit un molt bon hàbit a l'hora de fer una revisió catastral periòdica'. Tot i així va incentivar els ajuntaments de la comarca a 'deixar enrere l'endogàmia' i a buscar els millors tècnics de cada sector per incorporar-los a l'ajuntament.


5 Comentaris

P

Pau

Anoia

19 de juny 2010.00:29h

Respondre

Observador, quedar-se només amb el titular no és bo. Ah sí, ho sento però jo no voto CIU, voto un altre partit.

O

Observador

Igualada

18 de juny 2010.21:53h

Respondre

Pau no amaguis que la frase - titular no t’ha agradat pq ha enfonsat el teu discurs (i el de molts convergents) que l’ajuntament no va bé s’ha enfonsat ... si parles de tècnics, aquí el tens... Llegir més qui t’ho ha dit.

J

Josep

Igualada

18 de juny 2010.19:02h

Respondre

”No és ètic endeutar-se al màxim per fer inversions per guanyar les eleccions”. T’ha quedat clar, Aymamí ? ... potser no, com que ja no et presentaràs més per alcalde.

P

Pau

Anoia

18 de juny 2010.18:05h

Respondre

Segons la última frase de l’article, pronunciada pel professor: ” ’deixar enrere l’endogàmia’ i a buscar els millors tècnics de cada sector per incorporar-los a... Llegir més l’ajuntament”.
O sigui, deixar de col·locar i pagar als amics de partit i contractar a gent que treballi.

J

Jordi

Igualada

18 de juny 2010.17:55h

Respondre

Ara si que no entenc res.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.