TORNAR

Marc Vidal: 'No vull recuperar l'economia d'abans, vull ser partícip del canvi'

Inaugura el cicle de conferències sobre la crisi a l’Ateneu Igualadí

economia
Dilluns, 14 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb l’auditori de l’Ateneu ple, el blogger econòmic i emprenedor de l’era digital, Marc Vidal, va fer  el passat divendres la primera de les tres conferències sobre la crisi organitzades per Iguland i Innovarea Igualada sota el marc de la pregunta ‘Algú ens pot explicar, en realitat, què està passant?’.

L'auditori de l'Ateneu ple

Marc Vidal durant la conferència

Marc Vidal durant la gravació del 'Talking about'

Amb ironia i claredat va explicar les causes que ens han portat a la situació actual, va descriure la nostra societat adormida i massa dependent de l’estat i va proposar un model de negoci de futur inscrit dins l’economia digital. La segona xerrada del cicle la portarà a terme l’igualadí Joaquim Solé-Vilanova, aquest dijous 17 (a les 19.30 h).

Marc Vidal va començar la conferència explicant l’origen i motius de la crisi que estem vivint actualment. Va explicar de manera entenedora el problema de les hipoteques subprime americanes i com aquests actius bancaris sense garanties es van expandir pels bancs de tot el món. Segons Marc Vidal, una de les màximes més segures en economia és que: ‘Tard o d’hora tot s’acaba pagant, tot s’ajusta’ i havíem arribat a uns nivells de diner inexistent humiliants.

'Anem cap a una societat subsidiària'

El conferenciant també es va queixar de la desinformació que hi ha en la societat sobre la situació real, la manipulació de les dades que facilita el govern i, sobretot, del proteccionisme al que els ciutadans estem acostumats, que ens converteix en drogodependents i no fomenta que la gent s’espavili, innovi i emprengui. Aquesta situació fa que molts confonguem alguns serveis (com l’educació) en drets fonamentals (que són els indispensables per a la vida). Segons Marc Vidal això engega una dinàmica molt perillosa que crea individus febles.

L'economia digital

Finalment, la conferència es va encaminar a descriure els models de negoci del futur, models de negoci digital basats en les relacions. Segons Marc Vidal, les xarxes socials són l’escenari on tot succeirà i ens hem d’acostumar a una nova economia, amb models de negoci digitals basats en captar l’atenció de l’usuari i no tant en vendre-li alguna cosa. Segons el Blogger, si aconseguim captar l’atenció d’un públic tan gran com el de la xarxa, els ingressos arribaran després tal com ha passat amb twitter, que va néixer sense un model de negoci i actualment és l’empresa més rendible de l’entorn digital.

Més declaracions de Marc Vidal per 'Talking about' i Anoiadiari

#talkingabout: algú ens pot explicar, en realitat, què està passant?(I) from redall on Vimeo.


1 Comentaris

j

joan

igualada

14 de juny 2010.07:56h

Respondre

No vaig poder asssitir a la xerrada del Sr. Marc Vidal. M’hagués agradat, perquè discrepo profundament. Si, l’era ”digital” transforma moltes relacions, si la crisi és ”una manipulació... Llegir més dels grans poders financers” (en mans de 50, si 50 gran fortunes mudnails nors-americanes, europees, sudamericanes, alguna russa, moltes àrabs i ull amb les xinesos), i d’una guerra soterrada entre els diferents estats (la quarta guerra mundial? potser...). Ara qualificar de SERVEI l’educació i no de DRET és una barbaritat, ja que només a través de la cultura del coneixement HAN PROGRESSAT les societat. Afirmar que els negocis digitals són el futur, una altre incorrecció, JA QUE L’ECONOMIA PRODUCTIVA és el que relament falla a les societats europees.... I sino mireu quins països van creixenet o emergent: els que fomenten l’economia productiva. Ara bé que hem de tornar cap a una manera diferent d’entendre ls nostres relacions, si, perquè en aquesta ”guerra” sense bombes, els damificats som nosaltres.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.