TORNAR

L’e-book arriba a la Biblioteca Central d’Igualada

Participarà en una prova pilot per a la introducció del llibre digital

cultura
Dilluns, 19 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Biblioteca Central d’Igualada ha estat seleccionada pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya per participar en una prova pilot per a la introducció de l’e-book, llibre electrònic, a les biblioteques públiques catalanes. L’objectiu d’aquesta iniciativa és introduir una nova eina a les biblioteques i avaluar-ne l’acceptació. Es tracta de prestar un e-book durant 15 dies i recollir dades d’opinió de les persones que l’han usat: pantalla, navegació, facilitat o dificultat de la lectura, etc. Aquest e-book conté 249 obres diferents: 110 en català, 92 en castellà i 47 en anglès.

L'exposició de Santi Carbonell

Sant Jordi a la Biblioteca Central

El model ideal de servei de les biblioteques seria que l’usuari pogués descarregar des de la web de la biblioteca els llibres electrònics de la seva elecció i els pogués tenir en préstec durant un temps i no tant la compra d’aparells lectors. De moment, però, això encara no és possible perquè les editorials catalanes permeten l’adquisició de l’obra, però no el préstec, tot i que s’està treballant per aconseguir-ho.

Així, doncs, l’arribada de l’e-book a la Biblioteca Central d’Igualada, permetrà tenir-hi un primer contacte i aportar informació a la plataforma tecnològica que treballa per permetre la descàrrega de llibres electrònics des de la web de les biblioteques. El dia de Sant Jordi ha estat l’escollit per presentar l’e-book als usuaris de la Biblioteca Central d’Igualada i a partir de l’endemà, la nova eina es començarà a prestar.

Descobrir la Biblioteca per Sant Jordi

A més, el 23 d’abril, Dia del Llibre, s’organitzen tres visites guiades per descobrir aquells aspectes i racons menys coneguts de la biblioteca (a les 11 del matí i a les 5 i a les 7 de la tarda) i es fa una presentació pública de treballs audiovisuals dels alumnes de l’Escola d’Art Gaspar Camps, a les 12 del migdia. Els assistents rebran la guia de lectura titulada Costums, sobre el folklore de la comarca, editada conjuntament per les biblioteques de l’Anoia i que és el setè exemplar d’una sèrie de guies temàtiques.

També es podran visitar dues exposicions relacionades amb la literatura i una altra de fotografies de Santi Carbonell. La primera és ‘La diversitat de la lectura’ amb fotografies de Manuel Hidalgo que mostren com cada lector personalitza una obra literària segons la seva manera de ser, el seu entorn, els seus orígens i l’idioma en el qual la llegeix. La segona exposició és ‘La novel·la romàntica’ que fa un recorregut per l’evolució d’aquest gènere literari, des de Pamela (1740) fins a Bridget Jones.

Presentacions literàries

Per acabar, com és habitual en aquestes dates, la biblioteca acollirà tres presentacions de llibres: La glacera d’Aneto: efectes del canvi climàtic en imatges de Jordi Camins, el dilluns 19; A prop de les estrelles de l’NBA de Jordi Robirosa, el dia 20, i 2 muertos y pico de José Ramon Garcia Moreno, el dia 21. La Biblioteca Central d’Igualada ofereix, doncs, un Sant Jordi literari i alhora tecnològic.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.