TORNAR
PUBLICITAT

L’igualadí Jordi Camins presenta aquest dilluns el seu darrer llibre

‘La glacera d’Aneto. Efectes del canvi climàtic en imatges’

Dilluns, 19 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns a les 19.30 h, la Biblioteca Central d’Igualada acollirà la presentació de l’últim llibre de l’igualadí Jordi Camins. Es titula ‘La glacera d’Aneto. Efectes del canvi climàtic en imatges’, i mostra, per mitjà de 263 imatges comparatives, el deteriorament de la Glacera d’Aneto en els darrers 30 anys. Aquesta publicació, que es podrà trobar ja a les llibreries la diada de Sant Jordi, coincideix amb la nova web de Jordi Camins, www.gelicehielo.com amb continguts referits a les glaceres, els llibres i cicles de conferències de l’autor, noticies de mitjans de comunicació i espai per a les opinions dels lectors, visitants de la web i assistents a les conferències.

Jordi Camins

Jordi Camins cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona i és Màster Tècnic per l’Institut d’Estudis Superiors Econòmics i d’Assegurances (INESE). Alpinista i esquiador, ha participat en ascensions i expedicions a muntanyes d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Des de 1982 dedica part del seu temps lliure a l’observació de l’evolució de les glaceres, principalment dels Pirineus i, en especial des de l’any 1984 les del Parc Natural Posets Maladeta, entre les quals es troba la Glacera d’Aneto.

La glacera d’Aneto és la més extensa de les 25 glaceres actualment actives als Pirineus. A finals de l’estiu del 2009 es va fraccionar en dues, com a conseqüència del retrocés que pateixen tots els aparells glacials pirinencs. A partir d’aquesta constatació, en Jordi Camins proposa el treball ‘La Glacera d’Aneto. Efectes del Canvi Climàtic en Imatges,’ un colpidor seguiment gràfic de gairebé 300 fotografies durant aquests darrers trenta anys. Un material únic, que testimonia els efectes del canvi climàtic als Pirineus.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.