TORNAR

3 companyies anoienques a la fira de teatre familiar Feten

Teatre Nu, La companyia del príncep Totilau i Tot Circ han presentat els seus darrers espectacles a nivell espanyol

cultura
Dimecres, 3 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les companyies anoienques de teatre familiar Teatre Nu, La companyia del príncep Totilau i Tot Circ han presentat en castellà els seus últims espectacles a la Feria Europea de Artes Escénicas para Niños y Niñas (FETEN) de Gijón, la més important del sector a nivell espanyol. Hi van actuar la setmana passada amb Avi Ramon, La tempesta i Pista que vinc!, respectivament, tres muntatges que ja es van poder veure a Igualada l’abril passat, en el marc de la darrera edició de La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil.

La tempesta, de La companyia del príncep Totilau

Pista que vinc! de Tot Circ

Avi Ramon, de Teatre Nu

Per totes tres companyies participar a Feten representa una gran oportunitat per donar a conèixer els seus treballs. ‘És l’aparador nacional. Et vénen a veure programadors dels circuits autonòmics espanyols, cosa que facilita molt la feina a fora de Catalunya. El sol fet de ser a Feten ja és una garantia de treball. S’hi ha de ser, perquè pot obrir moltes portes’, afirma Maria Hervàs, dels igualadins Teatre Nu. Marc Hervàs, de La companyia del príncep Totilau de Sant Martí de Tous comparteix aquesta opinió i afegeix que: ‘És un gran trampolí cap a Espanya’. A més, destaca la ‘gran professionalitat, antiguitat i bon funcionament’ del certamen, que té a Igualada el seu equivalent amb La Mostra, proveïdora d’espectacles als territoris de parla catalana. En la mateixa línia, Elisabet Tomàs de Tot Circ, companyia establerta a Copons, també assenyala la ‘bona oportunitat’ que esdevé Feten i apunta que ‘a Espanya, si no tens un mercat assidu costa molt anar-hi’. En aquest sentit, segons Marc Hervàs, ‘la crisi es comença a notar al sector. Els ajuntaments han anat tancant l’aixeta de les seves despeses i la cultura, considerada prescindible, se’n ressent. Cada cop costa més aconseguir un ‘bolo’, però anem aguantant. Sense aquestes fires ho notaríem quatre cops més’.

Bona acollida de públic i programadors

Les companyies anoienques coincideixen en afirmar que encara és d’hora per valorar els resultats de les funcions a Feten, ja que si bé s’ha establert un primer contacte amb els programadors serà més endavant quan s’arribi a acords. Ara bé, totes tres han tornat de Gijón satisfetes per la recepció que tant públic general com programadors han tingut de les seves propostes. ‘Una estona abans de començar la funció, teníem el cotxe Rodetes aparcat al carrer i ja s’havia creat molta expectació entre el públic. Fins i tot una família ens ha seguit als quatre ‘bolos’ que hem fet!’, diu Elisabet Tomàs de Tot Circ. Per la seva banda, Marc Hervàs de La companyia del príncep Totilau explica: ‘Estem molt contents. Han vingut molts programadors, han apaludit molt i ens han dit que els va agradar molt’. Finalment, Maria Hervàs de Teatre Nu manifesta que ‘ens han fet molts comentaris positius i cap programador va marxar a mig espectacle, cosa que fan sovint si no els agrada el treball, ja que veuen fins a vuit espectacles al dia’ i conclou que ‘d’aquí a dos mesos podrem fer un balanç real de com ha anat’.

Teatre Nu amb els espectacles Somnis d’Alícia, La Ventafocs (potser sí, potser no) i Els nens de la meva escala i Tot Circ amb Caravan ja havien participat anteriorment a Feten, mentre que La companyia del príncep Totilau, de creació més recent, s’hi ha estrenat enguany.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.