TORNAR

'La tempesta', una mirada anoienca al clàssic shakespearià

Diumenge, a les 18h al Teatre de l'Ateneu d'Igualada

cultura
Divendres, 30 gener 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’obra teatral La Tempesta, estrenada el 1611, és la darrera peça de William Shakespeare, motiu pel qual els experts l’han analitzat des de sempre com un testament literari en forma de teatre. Diumenge arriba a Igualada de la mà dels touencs La companyia del Príncep Totilau, dirigits per Marc Hervàs. Basant-se en la traducció de Miquel Desclot i servint-se tant del treball actoral com de titelles, expliquen per a tots els públics la història de Pròsper, Duc de Milà, i la seva filla Miranda, desterrats a una illa deserta.

Obra amb actors i titelles.

Clara Dalmau, una de les integrants de la companyia.

La companyia afirma: “Volem donar a conèixer al públic actual un clàssic de tots els temps, de gran interès tant pel seu valor literari, com pel debat que proposa la seva temàtica: el poder de la reconciliació, la capacitat de perdonar i reconciliar-nos, el que ens fa créixer com a ciutadans i éssers humans”.

I és que Pròsper és, a més de duc, un mag que desencadena una forta tempesta amb l’ànim de venjar-se dels qui l’han desterrat. Per això entra en contacte amb l'altre món, personificat en Ariel, tot i que al final renuncia a la rancúnia i permet que la seva filla trobi l'amor.

L'obra, estrenada al festival Temporada Alta de Girona, va tenir una rebuda excel·lent per part de la crítica i del públic. "La posada en escena és espectacular (...) i tot matisat per una il·luminació tan impecable com la factura dels titelles –un vestuari lluminós-, la seva manipulació i l'actuació dels actors, manipuladors i ballarins alhora. La direcció de Marc Hervàs és detallista, rigorosa, i es percep l'entestament en què tot flueixi, de mantenir una certa poètica i harmonia", en va dir el crític teatral d'El Punt.

Diumenge la representen al Teatre Municipal de l'Ateneu Igualadí, a les 6 de la tarda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.