TORNAR
PUBLICITAT

Les tecnologies de la informació, oportunitat de negoci

TIC Anoia diu que són ‘el catalitzador de la innovació’

economia
Dissabte, 6 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’associació d’empreses i professionals TIC de l’Anoia fa un balanç positiu del seu primer any d’existència. Com a objectius, es marquen continuar treballant amb el teixit empresarial perquè aprofiti els avantatges de les noves tecnologies. Segons han explicat, ‘qualsevol procés pot ser millorat amb la informàtica’.
Aquest divendres es va fer un repàs de l'existència del col·lectiu TIC Anoia, impulsat per la Unió Empresarial de l’Anoia i el Col•legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya amb l’objectiu de crear un espai de reflexió i propostes al voltant de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Ramon Costa i Ramon Felip

El president de TIC Anoia, Ramon Costa, ha explicat que tota empresa es pot beneficiar amb l’ús d’aquestes tecnologies, ja que representen un catalitzador per la innovació, tant en productes com en processos. Costa ha dit que l’avanç de les tecnologies canviarà la manera de treballar de moltes empreses, per la qual cosa és recomanable i beneficiós introduir-se aviat en el seu ús.

Com a exemples d’aquesta innovació implacable, Costa ha destacat el concepte de ‘cloud computing’: les empreses contracten el servei d’una eina determinada (un gestor, correu, etc.) que no es troba físicament en cap lloc conegut, però al qual poden accedir gràcies a Internet. En aquest sentit, ha admès que aquest desenvolupament tindrà un abast més real a mesura que l’accés a la xarxa sigui un dret universal.

Finalment, en la presentació s’ha parlat de com poden ajudar les TIC a millorar determinades situacions empresarials, obrint nous mercats i essent més competitius i productius. En aquest sentit, TIC Anoia vol animar a totes les empreses a recórrer a aquest col·lectiu, que pot assessorar-los en la implantació de noves tecnologies. Les properes activitats de TIC Anoia seran una jornada sobre tecnologies del futur, el proper 25 de febrer, i un 7x7 sobre com les tecnologies poden canviar el negoci.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.