TORNAR

Creix en un 64% el nombre d’empreses catalanes que venen per Internet

El comerç electrònic guanya terreny

Empresa
Divendres, 31 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El 16% de les empreses catalanes (de més de 10 treballadors) utilitzen Internet per vendre des de l’any 2008, mentre que les que compren són el 26%. Aquestes són dues dades de l'enquesta sobre l’equipament i usos de les TIC a les empreses, elaborada per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que revela increments importants en relació a les dades de l'any passat. A l'Anoia, tenim alguns exemples d'empreses que han incorporat el comerç electrònic i alguna que ofereix aquest servei.

Les conclusions de l’enquesta sobre l’equipament i usos de les tecnologies de la informació i la comunicació a les empreses (TIC-Empreses 2007-2008), realitzada per la Fundació Observatori per a la Societat de la Informació de Catalunya (FOBSIC) i l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) en què hi han participat més de 3.500 empreses de tot el país, mostren creixements importants.

Per exemple, del 64% respecte a les empreses que utilitzaven anteriorment la xarxa per ofertar els seus productes i del 32% respecte de les que n’adquirien.

Així, Catalunya retalla la distància amb la mitjana de l’Europa dels Quinze, que presenta uns percentatges de venda i compra del 18% i 33%, respectivament.

Podeu veure els resultats complets de l'estudi aquí.

Precisament, ara fa uns aquests mateixos instituts van donar a conèixer un estudi sobre l'equipament i ús de les TIC a Catalunya (2008), on la comarca de l'Anoia se situa com la tercera del país en l'ús regular d'Internet.

Alguns exemples

A la nostra comarca, el creixement i força de la venda a Internet és present en empreses referents del seu sector com Punto Blanco o Munich, que han incorporat el comerç electrònic com a nou canal de venda i fidelització de clients.

D'altra banda, una de les empreses especialitzades en aquest sector a Catalunya és la igualadina Trilogi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.