TORNAR
PUBLICITAT

L’oposició de Vilanova demana a Joan Vich que prengui mesures davant del cas Palacios

Palacios va ser imputat per un presumpte delicte d'estafa

politica
Dilluns, 13 febrer 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després que el passat divendres anoiadiari·cat fes pública la imputació del regidor vilanoví i teòricament futur alcalde del municipi, Francisco Palacios, els fets s’han precipitat. L’oposició mostra un missatge unitari i demana a Joan Vich, alcalde i soci de govern de l’imputat, que si Palacios no dimiteix, sigui ell qui li retiri les funcions de govern.

Francisco Palacios va ser imputat per un presumpte delicte d’estafa, falsificació de documents i apropiació indeguda després que un grup de pares del Club Bàsquet Vilanova decidís denunciar-lo en detectar irregularitats durant el temps que va ser president de l’entitat. Ara el jutjat d’instrucció número 5 d’Igualada ha admès a tràmit la denúncia i el regidor vilanoví haurà d’anar a declarar en qualitat d’imputat el proper 7 de maig.

Tot i que els equips del consistori vilanoví eren coneixedors d’aquesta situació i ja havien mantingut converses sobre el tema, la publicació de la notícia el passat divendres va accelerar els fets. D’aquesta manera, aquest mateix dilluns els portaveus de tots els partits es reuniran amb la intenció de demanar a l’alcalde, Joan Vich, que prengui cartes en l’assumpte ja que és l’única persona amb potestat per retirar-li les funcions de govern que ara mateix té Palacios com a soci de govern del PSC a Vilanova.

L’oposició, unitària

Tots els grups de l’oposició es mostren preocupats amb la situació actual: ‘Només hi ha dues solucions’, afirma Jordi Barón (CiU) o que per dignitat Palacios dimiteixi o que l’alcalde li retiri les funcions. De la mateixa manera s’expressen els altres líders polítics de Vilanova. Juan Manuel Cividanes, d’IPV-VV lamenta que el nom de Vilanova quedi embrutat per les accions de Palacios i està convençut que l’oposició serà unitària alhora de demanar-li a Joan Vich que el destitueixi. Per la seva banda, Xavier Bermúdez (ERC) no descarta que el partit pugui emprendre accions a nivell polític però afirma que: ‘ara com ara s’haurien de limitar les funcions de Palacios al govern’.

El partit no demana la dimissió

Francina Gabarró (ICV) i Juan Manuel Cividanes posen sobre la taula que si Vilanova Alternativa fos ‘un partit normal’, ja hauria demanat la dimissió de Francisco Palacios, cosa que fins al moment no ha fet.

Capacitat de gestió

Palacios va arribar al consistori vilanoví gràcies als més de 870 vots que li van permetre obtenir 4 regidors, els mateixos que el PSC amb qui finalment, després de llargues setmanes de negociaciacions, va arribar a un pacte de govern per partir-se l’alcaldia amb Vich i governar a Vilanova. Quan el passat mes d’octubre un grup de pares va anunciar que emprendria accions legals contra Palacios per les presumptes irregularitats en la gestió del Club de Basquet que presidia, 10 persones de la llista de VA van retirar el suport al seu líder.

Els problemes que Palacios ha tingut al club de bàsquet fan que tan Francina Gabarró com Juan Manuel Cividanes dubtin de la capacitat de gestió del regidor vilanoví : ‘No hem d’esperar la decisió del jutge, hem de buscar la manera perquè aquest senyor no sigui alcalde’, afirma l’ecosocialista que demana un gest polític al líder de VA.

Joan Vich, a l’expectativa

De moment, Francisco Palacios només ha dit que convocaria una roda de premsa la setmana que ve, davant la incertesa de les seves intencions, tot depèn de l’actual alcalde del municipi, Joan Vich, l’única persona capaç de retirar les funcions de govern a Palacios. Tenint en compte que demà els portaveus del consistori es reuniran amb l’alcalde, Joan Vich resta a l’expectativa, però recorda que ell ja va demanar un gest a Palacios quan el tema va sortir a la llum i afirma que necessita més informació abans de posicionar-se.

Una agressió

A tots aquests fets cal sumar-li una lamentable agressió que vincula persones implicades en la denúncia. Segons ha pogut saber anoiadairi·cat, el passat divendres, just després que la notícia es fes púbica, el pare de Francisco Palacios va agredir a José Leno, exmembre de VA i pare del Club de Bàsquet demandant tot causant-li contusions per tot el cos.


9 Comentaris

D

DECIDE

Vilanova del Camí

16 de febrer 2012.23:04h

Respondre

Lo del caso Camps es un ejemplo, tal y como explico anteriormente. Antes de opinar, Sr. Ricard, tenemos que saber leer. Aún no sabemos los grandes logros que se han realizado desde la regidoría de... Llegir més promoción económica, me gustaria que nos indicase alguno, por supuesto que no nos valen todas las multas que están colocando la policia local, ni las fianzas por las terrazas de los bares, etc....
Nosotros seguimos pensando que debería dimitir, por responsabilidad política, no por capricho.
Sus ironias no nos ofenden, sencillamente porque nosotros no estamos, pero somos autenticos y seguiremos luchando por Vilanova sin engaños. En nuestro equipo no entra usted, es evidente, su forma de pensar roza el cinismo tratando de culpar a terceras personas que lo único que hacen es buscar lo mejor para nuestro pueblo.

R

Ricard

Vilanova del Camí

14 de febrer 2012.23:34h

Respondre

Senyors de Decide, parlar del cas Camps es fer demagògia. El senyor Camps estava imputat per delictes i tractes de favor quan estava en el govern. Al sr. Palacios se l’acusa, i ja es veurà si és... Llegir més veritat o tot això és una farsa, d’una activitat que va realitzar anys abans d’estar a l’Ajuntament. Al sr. Palacios encara és hora que el critiquin per la seva feina en l’Ajuntament que és a lo que s’hauria de dedicar l’oposició, ui! perdó, que vostès no hi són.
Al altres que parlen d’una agressió, sota un seudònim són capaços d’afirmar qualsevol cosa oi? Quan dues persones discuteixen ho fan dos. Ja polititzeu tot, això del ”todo vale” s’ha d’acabar, no us importa destruir les persones, no hi ha moral.
I és veritat que han hagut molts saraos en aquest poble, i sempre s’han fet ressó a la premsa però és perquè tenim una serie de polítics que intenten apropar-se a l’alcaldia a base de desgastar personalment als ”contrincants” que estàn per devant d’ells i ho fan a través de la premsa, informant d’avantmà quant n’hi haurà un sarao muntat per ells mateixos. Com que no són capaços d’aconseguir-ho per mèrits polítics... En fin... a veure si passa aviat tot això.

D

DECIDE

Vilanova del Camí

14 de febrer 2012.15:29h

Respondre

En cualquier partido político que se precie, cuando una persona está acusada por estos delitos o delitos mucho menores, tiende a dimitir. Por supuesto que hay casos en que no lo hacen, caso Camps... Llegir més por ejemplo, pero el mismo partido lo hace dimitir finalmente. Lo que pasa es que a lo mejor, como VA es una agrupación de electores, creada inicialmente para sacar del puesto al Sr. Vich, realizar una auditoria y luchar para la rebaja del abusivo IBI que sufrimos los Vilanovinos, no hace lo que un partido político normal haría en este caso. VA hace todo lo contrario de lo que debería de hacer, mantener a Palacios en su puesto con el beneplácito del Sr. Joan Vich. INDIGNANTE.

J

Jordi

Vilanova del Camí

13 de febrer 2012.21:59h

Respondre

I PxC no ha dit res interessant? Mentida. Com es nota que teniu prohibit parlar d’ ells. Si fins i tot fiqueu una foto totalment desenfocada perquè no surti el seu regidor, quan Sergi Balcells... Llegir més sempre ha estat a disposició dels afectats en tot aquest tema.

M

Marti

Vilanova del Cami

13 de febrer 2012.13:17h

Respondre

El Sr.Palacios no ha agredit a ningú però el seu pare per exemple si. Si llegeixes la noticia sencera ho veuràs.
Hem sembla patetic que s’hagi d’arribar al punt de l’agressió... Llegir més física.
Ningú és imprescidible per gobernar, sense ell també ho faran igual, no es pensi vostè que perquè estan en equip de govern són impresidibles, hi ha altres formules per governar.

R

Rosario

Vilanova

13 de febrer 2012.12:08h

Respondre

A quien ha agredido el Palacios, quizás a los partidos politicos de siempre cuando de la nada saco 4 regidores, eso duele.Quien tomara medidas el que lo necesita para gobernar o el que lo necesita... Llegir més para que no gobiernen.De concejales imputados y condenados en Vilanaova ha habido más de uno y en ese momento nadie dijo nada.
Pero claro el caso del VA es diferente, no tienen ni el poder ni lo medios.

M

Marti

Vilanova del Cami

13 de febrer 2012.10:38h

Respondre

Si el Sr. Palacios no hagues fet res, potser ho explicaria més obertament a tothom, cosa que no ha fet, sempre que se li ha preguntat ell ha dit que no havia fet res, però en camp moment ha donat... Llegir més explicacions i fonaments sòlids, per alguna cosa serà.
Si el jutge ha admés aquest procediment a tramt, es perquè potser hi veu alguna que altra irregularitat.
Un politic en el moment que està imputat, no pot optar a cap càrrec públic, ja sigui regidor i molt menys encara alcalde.
Per altra banda, trobo molt malament, que pel fet de denunciar un fet, s’hagi d’anar i ”apallissar” un dels membres que ha presentat la denuncia, ho trobo patètic. Que potser ja no recordem l’agressió al Sr.Sànchez, aquesta família sempre va així!!!
Esperem que el govern sapiga pendre les mesures necessàries, oportunes i a temps.

P

PEPI

VILANOVA DEL CAMI

13 de febrer 2012.08:34h

Respondre

Senyors i Senyores no és ficció. ”Vilanova is diferent”. Tenim a la MÀFIA a casa nostra. Colla de poca vergonyes i ”maleantes” que amenacen i agredeixen als homes de bé i pretenen fer-se... Llegir més amb el poder per aconseguir els seus objectius personals i buidar la caixa. El poble no els importa una M. Nosaltres, els vilanovins, som les seves víctimes i la riallota de la comarca. No en tenim prou amb els efectes devastadors de la crisi en el nostre poble, que a més, hàgim de ser noticia per temes tan desagradabes com aquests. Jo no els vull a casa meva. FORA, FORA, FORA.

R

Rosario Perez

Vilanova

13 de febrer 2012.08:21h

Respondre

Este señor está condenado, la presunción de inocencia se la han pasado por allá donde la espalda pierde su nombre. Podemos esperar lo que digan los jueces, pero en Vilanova van tarde, muy tarde.... Llegir més Podemos recordar que hace unos 4 años, hubo un ”pollo” en la sala de plenos con agresiones (por cierto con familiares de regidores actuales), había imputados....... y ha dia de hoy todavía nada, si se ha hecho el juicio o si han llamado a declarar a alguien. Ahora hay prisa y no sé el por qué. Si ahora se ha tomado todo con mucha prisa, será para que el Palacios dimita. Habéis pensado a quien le conviene más, puede ser que convenga a todos y por esto ahora ya lo han juzgado, condenado, proximamente dictaran sentencia y la ejecutaran.
¿Quién es el jurado, el juez y el verdugo?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.