TORNAR

PSC i VA arriben a un acord per governar a Vilanova

Vich i Palacios es dividiran els quatre anys d'alcaldia

politica
Divendres, 10 juny 2011. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Poques hores abans de la constitució dels Ajuntaments, que tindrà lloc aquest dissabte a les 12 del migdia, la complicada situació postelectoral vilanovina ha quedat resolta gràcies al pacte de govern al què han arribat les dues forces més votades, PSC i VA. Vich i Palacios han arribat a un acord pel qual es repartiran els quatre anys d'alcalia, els dos primers seran per Vich i els darrers pel líder del VA.

Francisco Palacios i Joan Vich

Després de setmanes de negociacions i possibles acords, finalment els dos partits majoritaris a Vilanova del Camí s’han posat d’acord per formar un pacte de govern. PSC amb quatre regidors i VA amb quatre més formaran un govern que, amb vuit regidors encara no compta amb la majoria al ple. Una majoria que no s'ha assolit perquè ICV, liderada per Francina Gabarró no s'ha afegit al pacte de govern.

Jordi Baron (CiU) i Juan Manuel Cividanes (IPV-VV) havien arribat la setmana passada a un principi d’acord per poder formar una alternativa al llarg mandat del PSC en la localitat anoienca però finalment Francisco Palacios de Vilanova Alternativa ha optat per signar un acord amb el PSC.

Amb dos anys més a l'alcaldia, Joan Vich passarà a ser l’alcalde més veterà de la comarca després de la retirada de Jesús Brugués que va donar pas al seu germà com a candidat de CiU a Castellolí. En els termes de l'acord, Vich ha acceptat prescindir d'alguns dels càrrecs de confiança del PSC a Vilanova.

Una oposició atomitzada

L’atomització del vot a Vilanova del Camí donarà lloc a una composició complicada del consistori. A l’oposició hi haurà IPV-VV amb tres regidors, CiU amb dos, ERC, PP, ICV i PXC amb un cadascun.


17 Comentaris

P

Pep

VILANOVA DEL CAMI

13 de juny 2011.20:24h

Respondre

El pacte es fosc i del qual jo en tinc una teoria. Ja fa anys al nostre municipi es parla de que el Sr. Joan Vich estava buscant un successor, les trames i els problemes dins el seu partit no li han... Llegir més permès fer-ho amb la gent que tothom pensava ho faria, tan sols cal veure les llistes d’aquest any i on estaven situats els possibles hereus. Faltava vot jove, i muntar abans de les eleccions un partit alternatiu perquè aconseguís aquests vots sembla que va ser la millor solució, després va venir l’hora del teatre i simular possibles pactes amb altres opcions polítiques. Però sota la meva teoria son els mateixos, i d’aquí a quatre anys el candidat socialista a Vilanova serà el mateix que aquest any ho ha fet sota les sigles de VA. Penso però que l’alcalde evidentment hauria de ser el Sr. Vich ja que ha sigut qui ha aconseguit el major numero de vots però no era necessari enganyar a ningú. Encara que la vida política s’ha convertit en això oi?

P

Pau

13 de juny 2011.15:53h

Respondre

Josep, es pot treballar i estar a l’atur ?

j

josep

vilanova

13 de juny 2011.14:13h

Respondre

Pau això es fals,tres segur que treballen .

P

Pau

12 de juny 2011.17:54h

Respondre

És veritat que 3 dels 4 regidors de VA estan a l’atur ? Amb aquest pacte passaran a cobrar un sou ?

E

En el Camí ens trobarem

Vilanova del Camí

12 de juny 2011.12:05h

Respondre

Sr.”per el de cami de vilanova” o hauria de dir Sr. CIVIDANES.

Se’l coneix només per la manera de fer faltes d’ortografia. Sàpiga que ”...perquè a decidit passar a l’oposició.”... Llegir més porta H, ja que és un verb. Com podríem tenir un alcalde que no sap ni escriure bé? ja no dic el català, qualsevol llengua.

Faci el favor de no esmentar persones que no tenen res a veure i no es poden defensar.
Les seves pròpies conclusions se les guarda per vostè mateix. A aquestes alçades només sonen a excusa de perdedor i vençut. Vençut no per qualsevol, vençut pel sentit comú de gent que sap que no els pot enganyar més.
La manera d’escriure també el delata: no per molt REPETIR una frase es converteix en veritat. És un discurs que no l’ha portat ni el portarà enlloc, al contrari, encara li tira més sorra a sobre; sap que ja li diuen EL RONCERO DE VILANOVA. (no és un insult, és un adjectiu)

Ja posats a dir, per què no explica que fins a 4 ocasions vostè s’ha reunit, tot esmorzant i dinant, amb aquest senyor que esmenta? Que li demanava? una cadireta?

Sr. CIVIDANES, facis un favor a vostè mateix i dediquis a una altre cosa. Pensi que si Vich porta 32 anys, vostè en porta 20 a l’oposició, que no son pocs: total per no aconseguir res de res.

A més, digui-ho a tothom. No s’amagui. 3 persones eren IPV durant tota la legislatura, 8 persones abans de les eleccions i 2 que quedareu per escalfar la cadira de l’ajuntament. La seva trajectòria nefasta en el si d’ IPV està més que demostrada, només li queda una sortida digna. Faci’m cas i DIMITEIXI, ens farà un favor a tots. Gràcies i que passi un bon dia.

B

Bea

Vilanova del Cami

12 de juny 2011.00:23h

Respondre

En primer lloc felicitar aquest fantàstic pacte de gobern,de VA (Vich alternativa, jejejej) i PSC, sempre pensant en el be de Vilanova, que per suposat jo no posso en dubte faltaria més. Però com... Llegir més a Vilanovina i rumiant, rumiant i escoltant el que la gent parla al carrer em pregunto:

El nostre alcade no sabia abans de les eleccions que les coses anirian força malament pel seu partit amb tot lo que estava passant a la resta del estat, que no tenia als joves del seu costat, que aquest vot jove havia que conseguir-lo?

Quina millor manera de fer-ho que buscant gent jove poc desgastada politicament, crear un nou grup polític, que fes for-ça soroll entre els joves, i a més a més si donava l’impressió que anava en contra del alcade millor, que millor i axí com avui amb tota sinceritat ha dit la portaveu del PSC al consistori dividir el vot, per assegurar-se amb aquest pacte la gobernabilitat de Vilanova i espero equivocar-me però el Sr. Palacios, que no oblidem no viu a Vilanova, i que un familiar seu té un litigi amb l’ajuntament, es presentarà d’aqui 4 anys com a candidat del PSC a l’ajuntament.

A mi i molta gent com jo no ens han enganyat, però lo que no accepto es que diguin mentides, mai el Sr. Palacios va voler pactar amb ningú que no fos el PSC perque el pacte ja estava fet abans de les eleccions. I jo prefereixo que el meu vot es quedi a l’oposició i que no haigi anat a parar a un Senyor i ho sento, però es el que penso, que ha enganyat amb l’única finalitat d’entrar a l’ajuntament. Si tot això que penso no es compleix jo mateixa demanaré perdò per ser tan mal pensada.

p

per el de cami de vilanova

vilanova

11 de juny 2011.20:13h

Respondre

Efectivament la culpa sempre és de IPV-VV, inclòs la bomba atòmica de Hirosima.
La culpa és del que ha pactat amb el PSC-VICH, no hi ha cap culpable més.
És culpa de Francina que ha última... Llegir més hora a dit que no al govern de 9. NO no és culpa de Francina, ha estat responsable. I ho ha dit, el canvi no s’ha produït perquè el VA a traicionat els seus votants.
És culpa de Xavi de ERC que no vol pactar amb cap formació. NO no és culpa de Xavi, perquè a decidit passar a l’oposició.
És culpa de Sergi de PXC. No no és culpa d’ell que ningú no vulgui saber res d’ells.
És culpa de la Mariluz que també a dit que no a última hora al govern de 9. NO perque des de Igualada han dit que no.
És culpa de Jordi i Joan Carles de CIU que aquest DIMARTS amb trucada telefonica van oferir compartir alcaldia 2 anys + 2 anys a Palacios, i aquest va exigir 4 anys. No no és culpa de CIU.
És culpa de IPV-VV de formar coalició amb CiU i aquest dimarts acceptar les condicions de Palacios. No no és culpa de IPV-VV, perque Palacios i la seva veritable GANA per la CADIRA a QUALSEVOL PREU, ha traït al seu grup i a Vilanova.Potser el veritable pacte l’ha fet els Sr. Josep Maria Garcia Arrès, el capo a l’ombra. I a més de 2 anys de cadira per Palacios ell ha aconseguit més coses que no sabent els seus companys, o potser si que ho sabent però miran per un altre costat.
És culpa de Vich i el PSC que Palacios pacti amb ells. No tampoc, perquè ells han de fer això enganyar i comprar al VA.
SENYORS, QUI HA PACTAT AMB EL PSC I VICH ES PALACIOS I EL VA, per tant no podem buscar culpables fora. Els culpables són ells. A veure si encara quant una dona és maltractada es culpa d’ella per viure al costat d’un maltractador.
EL VA es el únic que ha APUNTALAT al VICH i al PSC. Que pasarà d’aqui 2 anys si VICH no compleix la seva paraula, i segur senyors que ho farà, sempre a dit que cediria els seu lloc a gent jove del PSC, i quant l’ha tingut els ha fet fora, penseu que harà respectarà al Palacios.
SEÑORS DEL VA, y señor cami de Vilanova o hauria de dir Sr. Manel. FACI VOSTE EL FAVOR DE REFLEXIONAR, PODIEN HAVER PASSAT A L’OPOSICIÓ, FER DIMITIR EL VICH EN EL PRIMER PLE QUE NO PUGUI TIRAR ENDAVANT EL CARTIPÀS MUNICIPAL, FORÇAR UNA AUDITORIA, ETC... I PARLAR I PARLAR FINS ARRIVAR A UN ACORD AMB LA RESTA DE FORCES DE L’OPOSICIÓ.
La innexperiència del grup, el desconneixement de legislación i funcionament municipal, i les preses per TINDRE UNA CADIRA I VARIS SOUS han traicionat a VILANOVA DEL CAMI.

D

Decepcionat

Vilanova del Camí

11 de juny 2011.15:32h

Respondre

En aquests moments, sento vergonya de ser de Vilanova. Després de tants anys d’autoritarisme i de fer i desfer a la seva voluntat, el senyor Vich s’ha sortit amb la seva i ha demostrat que... Llegir més desgraciadament en aquest municipi NO HI HA CAP ALTERNATIVA VALIDA.
Aquest nou grup que vol dir-ser Vilanova Alternativa, va aconseguir que molts dels ciutadans de Vilanova creéssim que hi hauria un canvi, un canvi molt necessari i en bon moment, som molts els que vàrem dipositar la nostra confiança en aquest grup i em quedat TOTALMENT INDIGNATS I DECEPCIONATS.
Ha estat la primera oportunitat en aquesta democràcia per tenir un nou alcalde, amb altres idees, amb gent nova i il·lusions reforçades. Res de tot això passarà, la gent del VA! seran els titelles del senyor Vich, que els ensenyarà com s’ha de fer política i com s’ha de portar la colla de replegats que semblem tots els Vilanovins.

Molts vilanovins i vilanovines ens sentim estafats, impotents i SENSE ALTERNATIVA.

Això de la política fa fàstic, el Senyor Vich pensant únicament en la seva jubilació i els senyors del VA! pensant únicament en el poder, aquesta és la raó d’aquest acord.
Des de el meu punt de vista, aquests que volen fer de polítics, haurien de tenir en compte el perquè els ha votat el poble i que mai els interessos personals haurien de prevaldre sobre els interessos dels ciutadans.

Bé senyors, ens veiem d’aquí 4 anys ! o no ? qui sap !.

P

Pau

11 de juny 2011.14:25h

Respondre

És veritat que 3 dels 4 regidors de VA estan a l’atur ? Ara, amb aquest pacte, tindran un sou, oi ?

C

Camí de Vilanova

Vilanova del Camí

11 de juny 2011.12:52h

Respondre

Vilanova del Camí ha sabut trobar el seu camí, després de la divisió del vot de les passades eleccions municipals. Una situació que a la vegada beneficiava a molts, però que podia portar a un... Llegir més carreró sense sortida en termes polítics i de competitivitat econòmica si finalment so s’ha aprovava a un final concloent, lògic i amb sentit comú.
Molts hem estat els vilanovins que hem patit una situació de desencís en veure que les possibles combinacions feien més mal que bé al nostre municipi. La trajectòria de Vich al capdavant del consistori a banda de poder ser criticada (ni que només sigui per avorriment i sanitat política) ens deixa un balanç positiu pel que fa a infraestructures i projectes que poden veure en un futur immediat la llum. Tot això podia haver estat troncat d’haver pujat al poder els IPV, que amb la seva política corrosiva i amb ànsies de poder no han fet més que minar la qualitat de la política vilanovina. I sé del que parlo.

Però la notícia, a banda del propi pacte i de l’assegurança de futur per Vilanova a partir d’ara, està en el paper de ”líder” o dictador i mal negociant de la figura de Cividanes. Un personatge arrogant, despreocupat, masclista i ”dictatorial” al més pur estil de Torbisco que lluny de voler el bé per Vilanova cercava un altre tipus de bé, però amb un interès més elevat.

Només Cividanes i només ell; si hagués sabut o pogut negociar amb intel•ligència, experiència, ductilitat i en positiu podria haver arribat a un acord amb la resta de forces polítiques que sí cercaven un canvi total al si de la corporació.

A banda de perdre les eleccions, Cividanes, amb 20 anys de regidor (que no son pocs) ha perdut l’oportunitat de la seva vida, no només de ser alcalde, sinó de tenir una cartera per petita que fos en un hipotètic govern de representació de forces.

Ara això, penso, serà impossible. No sé com es podrà explicar mai que amb 24 anys a l’oposició Cividanes no hagi estat capaç d’aconseguir ni una sola regidoria pel seu partit. és bastant desapassionant i penós. Penso que s’ho hauria de fer mirar. O millor DIMITIR i deixar pas a algú altre que ho sàpiga fer millor.
Cividanes i la resta dels que l’han ajudat a perdre: t’has tornat a equivocar, us heu cobert de glòria.

P

Pol

11 de juny 2011.11:28h

Respondre

No me creo estos comentario

j

josep

vilanova

11 de juny 2011.11:08h

Respondre

Sr.Pere.No coincideixo amb vosté.
1- Fa acusacions molt greus de govern corrupte d’una manera gratuita i sense cap fonament.Em recorda un partit de que sortosament s’ha quedat a l’oposició
2-... Llegir més Apoltronament a unes persones que han treballat molt i que les han votat els vilanovins.
2- El canvi s’ha produit el sr. Palacios serà alcalde dos anys i juntament amb els seus regidors aportaran un aire més fresc al nou ajuntament.

j

josep

vilanova

11 de juny 2011.10:51h

Respondre

El poble va parlar el dia 22, va deixar un escenari politic molt complicat.Estic molt content perque les dues forces més votades han conseguit unificar programes per tal de tirar el poble... Llegir més endavant.Coneixo molt bé els futurs regidors de les dues formacions, crec que faran molt bona feina.No és cap vergonya,no és cap traició,semzillament ficar-hi seny i pensar en el poble. En qualsevol altra combinació de futur govern entrava IPV i jo personalment crec que aquesta foça si no canvia el seu discurs groller,d’insults,i contrari a tot no mereix de moment formar part del govern.
Palacios i els seus regidors podran apendre de l’acció de govern al costat d’un alcalde i uns regidors molt més experimentats que estic segur treballaran per una Vilanova molt millor.
Molts anims i a treballar tots plegats, això és el que esperem tots els vilanovins.

P

Pere

Vilanova

11 de juny 2011.10:17h

Respondre

Lamentable Sr. Palacios, vaig creure en vostè per liderar el canvi. El govern del Sr. Vich fa pudor a corrupció i empoltronament. Considero la seva posició d’alta traïció als seus votants. El... Llegir més poble de Vilanova volia majoritàriament un CANVI, i vostè Sr. Palacios, ara ha quedat més clar que mai volia una POLTRONA. Felicitats!

J

Juan

Vilanova

11 de juny 2011.09:25h

Respondre

Aixó és una vergonya. Aquesta és l’alternativa que presentaven per Vilanova? Ells diuen que no els hi ha quedat altra opció ... mentida...abans de fer un pacte sempre et queda quedar-te a... Llegir més l’oposició ara bé l’afany de poder pot més que l’afany de fer una bona politica.

V

Vilanoví

Vilanova del Camí

10 de juny 2011.21:46h

Respondre

Quina vergonya VA... Sento que he fet mal amb un vot amb el qual estava molt il·lusionat. D’ aquí 4 anys que no comptin amb mi i segurament tampoc amb molts altres Vilanovins.

R

Ramon F.

Igualada

10 de juny 2011.14:12h

Respondre

Recordeu d’allò del: pan para hoy y hambre para mañana?, dons be, penso que els responsables del VA haurien de reflexionar sobre aquesta frase.

Si realment es van presentar a les eleccions per... Llegir més aconseguir un canvi de govern, apartant al PSC i al sr. Vich de l’alcaldia i es van comprometre a això davant dels ciutadans, no hi ha excusa que valgui, ho han de complir, i si no o fan, si gracies a ells l’actual PSC amb el sr Vich al capdavant continua a l’alcaldia, d’aquí a quatre anys recordaran la frase. El ciutadà no es tonto, te memòria i no perdona al que l’enganya.

La experiència a la vida ensenya que no cal córrer per arribar a un lloc, que a vegades es millor no tenir presa i sobretot no equivocar-se. Al meu entendre els del VA ho tenien tot al seu abast, i encara ho tenen al menys fins demà a les 12: podien aconseguir l’alcaldia pactant amb altres grups o podien esperar quatre anys a la oposició sense desgastar-se i agafant la experiència necessària per a les properes eleccions donar el salt, però la presa es mala consellera i la precipitació pitjor.

Hem sap greu perquè hi tinc algun amic, penso que son bona gent i han aixecat moltes expectatives a Vilanova, expectatives que segons el que facin se n’aniran a n’orris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.