TORNAR

CiU i ERC-RCat ultimen els detalls per un possible pacte de govern a Igualada

El futur alcalde, Marc Castells, seria partidari de disposar d'una majoria àmplia al ple municipal · CiU va aconseguir 10 regidors i ERC, 2

politica
Dimecres, 8 juny 2011. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'àmplia victòria que va aconseguir CiU a Igualada a les eleccions del 22 de maig li permetrien governar en minoria en el consistori durant els propers quatre anys. Però, segons ha sabut anoiadiari·cat, sembla ser que la voluntat de la formació liderada per Marc Castells és la d'arribar a un pacte de govern estable amb ERC. Els dirigents de les dues formacions estarien ultimant els detalls de les negociacions, tot i que cap dels dos partits ho ha confirmat oficialment.

De fet, a les 6 de la tarda, Castells i el seu equip tenien convocada una reunió per a tractar l'afer, entre d'altres punts, asseguren fonts de CDC. En el sopar de l’empresari que va tenir lloc ahir al Parc Motor de Castellolí, Castells hauria assegurat al seu entorn més proper que la pilota es trobava en aquells moments a la teulada d’ERC, expliquen fonts republicanes, tot deixant entreveure que les negociacions entre els dos partits estaven d'allò més avançades.

Durant el dia d'avui, el panorama s'hauria anat aclarint, segons les fonts consultades per anoiadiari·cat. Ara bé, el possible acord CiU-ERC-Rcat encara estaria pendent de debat i aprovació per les respectives assemblees de les dues formacions: CiU la té convocada per a demà al vespre i ERC, per a divendres.

Cap dels dos partits ha confirmat oficialment aquest possible pacte i, de fet, les opcions estan obertes fins dissabte, quan es constituirà l'ajuntament. Però Castells ha afirmat en múltiples ocasions que ‘se sent còmode amb ERC’: el govern conjunt en el Consell Comarcal durant els últims quatre anys i les postures moltes vegades semblants que han adoptat en l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada durant aquest mandat confirmen aquesta bona sintonia entre les dues formacions.

Si l'acord s'acaba assolint i les respectives militàncies el validen, el nou equip de govern igualadí comptarà amb el suport de 12 dels 21 regidors que conformen el ple: 10 de CiU i 2 d'ERC.


11 Comentaris

P

Pep Et

Igd

9 de juny 2011.22:41h

Respondre

Ens ho mereixem i es mereixen la nostra confiança. I sobretot, que duri!!!

A

Antoni Morros Castelltort

Igualada

9 de juny 2011.14:23h

Respondre

Un pacte com el que es diu a la notícia em sembaria molt atinat. Pel que jo se i conec, els dos regidors d’ERC són bona gent que estima Igualada i que pot ajudar a tirar-la endavant. El pacte,... Llegir més per mi, será positiu.

G

Guillem

Igualada

9 de juny 2011.13:37h

Respondre

Celebro aquest pacte! Els partits estrictament nacionalistes i independentistes faran govern en una ciutat que va ser un referent en les consultes populars. Esperem que facin bona feina i el canvi... Llegir més sigui en clau per sumar i no pas per restar, com fins ara.

Tenen el meu vot de confiança!

C

Clara

9 de juny 2011.13:04h

Respondre

Jordi, això que dius és una bestiesa, encara més gran que a Òdena. Cal ser coherent amb els resultats de les eleccions. No sé si ho dius de broma, perquè si ho dius seriosament...
No es tracta... Llegir més que ens agradi més un partit que un altre, sino de sentit comú i d’acatar la voluntat majoritària del poble.

a

anton m.

igualada

9 de juny 2011.09:44h

Respondre

Em sembla perfecte. Una bona aliança estable, és el que necesita la ciutat

J

Jordi

Igualada

9 de juny 2011.09:22h

Respondre

Jo crec que ERC hauria de demanar a CiU el mateix que que demana a Òdena, ALCALDIA 4 ANYS PER ERC.
Així Òdena tindria alcalde de ERC i Igualada també. Tots dos tenen dos regidors per tant és... Llegir més fàcil d’aplicar el mateix sistema als dos municipis i segur que serà més facil tirar els projectes endavant.
Aquests d’ERC son hàbils.

P

Pep Itu

igualada city

9 de juny 2011.09:20h

Respondre

Si finalment s’arriba a aquest acord això sí que significaria que comença el CANVI, tan necessari per Igualada. Només si som capaços de sumar voluntats i aprofitar el millor de cadascú podrem... Llegir més tornar el dinamisme i l’alegria que la nostra ciutat es mereix.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

9 de juny 2011.08:08h

Respondre

Estic absolutament d’acord de que és una bona pensada, encara que CiU no ho necessiti perquè matemàticament pot pactar puntualment amb el grup que vulgui, compartir amb ERC+RCat és quelcom que... Llegir més fa més creïble que aquest govern sumarà. En Joan Torras i el seu equip són gent de confiança i això serà bo per Igualada. Endavant!

j

josepm ramonjoan

igd

8 de juny 2011.23:33h

Respondre

Sumar idees i donar solidesa és bo. Enhorabona si sou capaços d’arribar a un bon acord per la ciutat.

P

Pep Vila

igualada

8 de juny 2011.22:30h

Respondre

Sort i ànims, esperem que fer fi es noti el canvi en positiu a casa nostra.

X

Xavi

Igualada

8 de juny 2011.22:10h

Respondre

És el que la ciutat necessita.
Bon acord!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.