TORNAR
PUBLICITAT

CiU clara vencedora de les eleccions a Igualada

Els socialistes registren els pitjors resultats de la història de la ciutat

politica
Diumenge, 22 maig 2011. 21:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Si el context nacional i el desgast de l'Entesa feien preveure un canvi en la tendència de vot dels igualadins, el que pocs s'esperaven és que la victòria de Convergència i Unió fos tan contundent que deixes la formació nacionalista a només un regidor de la majoria absoluta.La nit electoral va deixar més sorpreses a Igualada i és que en la propera legislatura Robert Hernando, candidat de PXC, tindrà representació al consistori igualadí.

Marc Castells en el discurs després d'haver-se sabut guanyador

El 'canvi' que tan insistentment ha reclamat Marc Castells per a la ciutat d'Igualada sembla que finalment s'ha convertit en una realitat i és que Convergència ha guanyat amb 6.561 vots, un 43,6% més que en els anteriors comicis quan en va aconseguir 3.698. En aquella ocasió Convergència només es va imposar al col·legi de la Caserna, una realitat que semblava història quan la nit del 22 arribaven els resultats a la seu de Convergència i Unió.

Marc Castells, Josep Miserachs, Maria Àngels Chacón, Imma Soteras, Jordi Batalla, Jordi Pont, Rosa Maria Maria Plassa, Jordi Segura, Fermí Capdevila i Anna Bacardit seran els nous regidors de Convergència a l'Ajuntament d'Igualada.

L'altra cara de la moneda la van viure els Socialistes a qui els 3.276 vots només els donaran 5 regidors: Jordi Aymamí, Jordi Riba, Xavier Figueres, Maria Enrich i Pilar Salat. El PSC només ha aconseguit guanyar en dos col·legis electorals: El centre Cívic Fàtima i a la Llar d'Infants la Ginesta.

La fita assolida per Convergència i Unió és històrica ja que mai s'havia aconseguit capgirar d'una manera tan exagerada els resultats respecte els comicis precedents. CiU ha guanyat 4 regidors i la variabilitat màxima fins al moment era de 2. En el seu discurs a la Plaça de Cal Font, Aymamí va assumir el fracàs tot i que va explicar que: 's'havia votat en clau nacional més que en clau local'. Després de felicitar la victòria al seu adversari, Aymamí es va mostrar content de tota la feina feta i va donar força a Jordi Riba com a possible successor.

Esquerra es manté com a tercera força a la ciutat tot i perdre un regidor. 1.437 són els vots que va rebre la formació que enguany es presentava com a coalició ERC -Rcat. La força que ha obtingut Convergència fa que ERC no sigui imprescindible per la formació de govern però sí necessària per poder arribar a acords. Castells encara no s'ha pronunciat sobre el tema.

El Partit Popular és l'únic que es manté estable, tot i que Calbó apostava per aconseguir un tercer regidor, el partit ha perdut 90 vots passant dels 1331 del 2007 als 1241 d'enguany.

Una de les forces que més dubtes generava era ICV, que després de 12 anys de renúncia a les seves sigles es tornava a presentar en solitari. Montserrat Mateu ha aconseguit un regidor a l'Ajuntament d'Igualada, una xifra que, tot i ser inferior als dos regidors a què aspirava la candidata ecosocialista, ha despertat sentiments de satisfacció als membres del partit.

Dels dos partits sense representació prèvia només PXC ha aconseguit fer-se amb un lloc a l'Ajuntament d'Igualada. Amb 924 vots, Robert Hernando ha superat el 5% de representació mínima per tenir representació i convertir-se en regidor de l'Ajuntament.No ha estat el mateix cas que el d'Ignasi Vich a qui els 482 vots no li permeten entrar a l'Ajuntament.

partit Vots % regidors
CiU 6.561 41,18% 10
PSC 3.276 20,56 5
ERC-RCat 1.437 9,02 2
PP 1241 7,79% 2
ICV-EUiA 1.018 6,39% 1
PXC 924 5,80 1
SI 482 3,03 0
Escons en Blanc 343 2,15% 0


37 Comentaris

C

Clara

24 de maig 2011.09:02h

Respondre

No entenc perquè la gent critica tant a PXC, han obtingut un regidor vol dir que tenen bastant de suport, el mateix que ICV, encara que no els agradi gens. Cal escoltar-los perquè han estat... Llegir més escollits democràticament pel poble, sempre que es comportin amb educació, no caiguem nosaltres en el parany de dir com els fatxes que ”el poble és ignorant i no s’ha d’escoltar”.
Cal fer una política ”sensata” d’immigració i desapareixerà PXC.

P

Pau

Igualada

24 de maig 2011.00:26h

Respondre

Si tots aquells que han votat en blanc haguessin votat el partit ”Escons en Blanc”, aquests haurien tret un regidor i PxC cap.

P

Pep Itu

IGD CITY

23 de maig 2011.22:56h

Respondre

Igualada ha triat el canvi! Espero que el canvi sigui cap a millor...que no es pensin els amics convergents que tenen un xec en blanc. Els igualadins estarem vigilants, ”al loro”, de les... Llegir més possibles malifetes...sort que la política surt al carrer, segons l’alcadable, oi? Bé doncs, donem un vot de confiança i esperem que la cosa remonti i la moral igualadina també!

C

Clara G.

23 de maig 2011.21:40h

Respondre

Crec que si l’entesa ha governat amb 10 regidors, també ho pot fer CIU sense pactar amb ningú. Què demanarà esquerra a canvi? Un tall gros del pastís, doncs crec que per dos regidors que té... Llegir més no és mereix tampoc les millors carteres, que no siguin ambiciosos sinó humils. Evidentment, abans que pactar amb el PP...

m

montse

23 de maig 2011.19:53h

Respondre

Enhorabona Marc, ara només falta que no defraudis a tota la gent que t’ha donat suport. Crec que tens un bon equip i es pot fer molta feina, tot i que segur que l’estat en que trobaras tot el... Llegir més panorama que t’ha deixat el PSC et serà dificil. Ànims i endavant

I

Igualadina

23 de maig 2011.17:54h

Respondre

Els vostres comentaris són molt contradictoris...
Esteu a favor de l’entrada de CIU a l’ajuntament, ningú s’enrecorda de les retallades que han fet des de la Generalitat? Després, també... Llegir més esteu d’acord amb l’entrada de PxC, com voleu que els ajuts siguin pels de casa si CIU s’encarregarà de treure’ls tots?

Prou xenofòbia i menys retallades!

u

un igualadi

Igualada

23 de maig 2011.17:01h

Respondre

a 28, realment creus això, ex-votans espanyols de PSC ??? Quins nassos ... com a xenòfobs val mes que ens miren els de casa, que n’han sortit uns 1000 ... tambe deuen ser ex-votans espanyols de... Llegir més PSC els que han doblat CiU no?

J

JJ

Igualada

23 de maig 2011.16:57h

Respondre

Nous projectes, noves idees??? Sembla que ningú s’en recordi que CiU ja va estar mes de 20 anys a l’ajuntament d’igualada. I que en varem obtenir? L’Entesa no anava be, però tornar ara a... Llegir més CiU?, quan aquesta borara del mapa l’educació i la sanitat a nivell nacional. I a mes amb amb una CiU local venguda a Barna? o es que tampoc ningú s’en recorda que la actual CiU a Igualada la van posar via ”dit” des de Barcelona. Em sembla que tenim mala memòria tots plegats.

P

Pau

Igualada

23 de maig 2011.16:45h

Respondre

Potser no tindrem el govern dels millors però, almenys, ens hem tret de sobre el govern dels pitjors.

i

igualadí

23 de maig 2011.16:37h

Respondre

La majoria de votants de PXC provenen d’ex-votants espanyols del PSC.

j

joan ribai

igualada

23 de maig 2011.15:30h

Respondre

CiU ha de gobernar amb els seus 10regidors boscant acords amb erc, aquest es el mandat de la ciutat. Esquerra ha de donar tot el suport ja que sino ho fara el pp. Molts hem votat ciu i volem un... Llegir més govern sols no amb erc no amb pp

J

JO

23 de maig 2011.14:39h

Respondre

Bravo per Igualada.
Ja era hora que la gent hi posés una mica de seny a l’Ajuntament. Tanta Entesa ens ha afonat la ciutat i, com diu pràctic, ens l’ha omplert de brutícia.
Felicitats al Marc... Llegir més Castells i espero que porti la ciutat per un bon camí i que compleixi els seus objectius que ha expressat en campanya.
També felicitats a PXC. Ja és hora que algú digui les coses clares, que molta gent ho pensa i ho expressa en els seus cercles d’amistats properes, però s’ho callen de cara al públic (tots sóm molt moderns). El que està clar és que si no hi ha ni un euro per a la gent de casa, per a la gent de fora tampoc, no? I a ells les retalladers no han arribat fins ara, quan la resta de gent sí que les estem notant.
També dir-li a la Núria que el que sí que és de ser fatxa és boicotejar els actes del PXC (i de qualsevol altre partit) que quina casualitat, són els mateixos que els critiquen dient-los que són fatxes i racistes i tot això. Estem en democràcia i aqueí tothom pot expressar el que pensa i els altres, els agradi o no, l’hauran de respectar, no?

d

david

igualada

23 de maig 2011.14:32h

Respondre

ningu es recorda de les retellades de CIU a Catalunya ?
ja us podeu preparar perque ara si que ha arribat les retellades a igualada

C

Clara G.

23 de maig 2011.14:26h

Respondre

Estic d’acord amb el que diu l’Antoni i el PF. té una opinió del tot subjectiva, perquè cal respectar evidentment la democràcia. La Sílvia em sembla que pensa que viurà en el país de les... Llegir més meravelles, perquè somnia que no caldrà retallar ni en educació, ni en cultura, ni en serveis socials, ni en esports...crec que s’haurà de fer perquè la caixa dels diners estarà buida i on no n’hi ha no pot rajar.

E

El Toni

Igualada

23 de maig 2011.13:55h

Respondre

A la Clara, la teva pregunta de on anirem a parar?, seria millor dit d’on hem sortit?. La meva resposta seria que per sort em pogut sortir del INFERN que estavem somesos per els... Llegir més D’Entesa
Atentament
El Toni

P

Practic

Igualada

23 de maig 2011.13:42h

Respondre

Aquest mati m’he llevat content i al sortir al carrer ja he respirat millor i mes tranquil.
Per fi vec el PSC i ICV totalment a fora, QUIN DESCANS.
Un pacte CiU i ERC em sembla perfecte tot i que... Llegir més cal que tenir en compte els que ens han de netajar la ciutat de la bruticia que ha fomentat L’Entesa,
Ancara que a algu li sembli malament la democracia es aixo,i les coses mes val dir-les clares i pel seu nom, aixi ho han demostrat les urnes. Endevant PxC que teniu feina

C

Clara

Igualada

23 de maig 2011.13:18h

Respondre

Surt la dreta... on anirem a parar?

P

P.F

Igualada

23 de maig 2011.12:56h

Respondre

Igualada està grillada! En què es transformarà la ciutat amb CiU a l’alcaldia i un regidor de PxC? Igualada no m’agrada.

d

daniel l

igualada

23 de maig 2011.11:34h

Respondre

i ja que les retallades estan de moda, ningú ha pensat en retallar regidors? se’n necessiten 21 per igualada?? i 11 per montbui i vilanova?? amb 15 aquí ja farien, i 7 als altres pobles també... Llegir més no??

vaja despilfarro tot plegat!!

N

Núria

23 de maig 2011.11:25h

Respondre

Parlar de l’entrada de PxC a l’ajuntament és parlar de molt males notícies.
Que un partit xenòfob, racista i fatxa, amb un líder que afirma que ”porta el franquisme al cor”, hagi... Llegir més obtingut tants vots a la nostra ciutat ens hauria de fer pensar una mica les coses.

D

Diego Lopez

La Torre Claramunt

23 de maig 2011.11:14h

Respondre

L’experiència de CiU al govern d’Igualada ha estat terrible, sense projectes sense ganes, girant l’esquena als seus ciutadans.
Pel bé de la ciutat confio que aquesta vegada faci quelcom més... Llegir més que mirar-se el malic.
Gràcies Aymami per tot el que has fet per Igualada!!

l

laura

Igualada

23 de maig 2011.10:49h

Respondre

Molt bé per PxC i Robert Hernando malgrat ser els que menys han gastat en la campanya i els boicots reiterats han possat un peu a Igualada, PxC era una veu molt necessaria a Igualada i gairebé 1000... Llegir més Igualadins han votat PxC,amb un resultats molt similars als de ICV i als del PP

I

Indignat

Igualada

23 de maig 2011.10:45h

Respondre

PxC? Gaudeixin el que han votat www.youtube.com/watch?v=us0RUXU8luk

S

Sílvia

Igualada

23 de maig 2011.10:32h

Respondre

Els ciutadans d’Igualada han votat per un canvi d’alcalde i de partit polític.
Felicitats a l’equip de CIU.
Quatre anys però, passen molt depressa i s’han d’aprofitar molt.
Quan facin... Llegir més ”Retallades”, primer que es retallin les nòmines els càrrecs polítics, s’eliminin els càrrecs de confiança, i es solucioni l’endeutament i els números vermells de l’Ajuntament. Només això ja representaria una gran millora!
I que les retallades no afectin els serveis socio-sanitaris, ensenyament, joventut, cultura i esports.
Tant de bó, com diuen en el seu programa electoral, CIU canviï l’actitud de l’Ajuntament escoltant els ciutadans.
I esperem amb moltes ganes, la captació d’inversions i el manteniment de les empreses, que no hagin de marxar o plegar...

J

Joan

Igualada

23 de maig 2011.10:22h

Respondre

Estic segur de que l’ entrada de PxC será molt positiva per plantar cara i dir les coses clares als altres. S’ ha insultat, s’ ha boicotejat i s’ ha intentat manipular el verdader missatge... Llegir més de PxC però la veritat és que gràcies a la confiança de 924 igualadina ha entrat a l’ ajuntament.
El canvi comença desde abaix, Primer els de Casa.

E

Esteve

23 de maig 2011.09:46h

Respondre

Em sembla fatal que digueu que només es presentaven 2 partits sense representació prèvia referint-vos a PXC i SI, quan n’hi havia un altre : EB-CenB, que amb només tres minuts de campanya i... Llegir més sense gastar-se 1 Euro quasi aconsegueix atrapar el SI...
El descontent dels ciutadans es farà poc a poc patent i els votants d’Escons en Blanc faran fora els polítics quan ho considerin oportú. De moment n’han sigut tres a Catalunya,

M

M.C

Igualada

23 de maig 2011.09:19h

Respondre

Estic molt contenta dels resultats de les eleccions! Els canvis sempre van bé! Ànims Marc!!!

d

daniel l.

igualada

23 de maig 2011.09:07h

Respondre

a mi em sembla que tothom ha tingut el que es mereixia últimament, CIU ha solucionat els seus problemes interns, ha tornat a fer servir velles glòries del passat + la nova fornada i els hi ha... Llegir més sortit bé, l’estrany era quan en tenien 6, de regidors...

ERC van fer una aposta valenta per la joventut amb els números 2 i 3 i aquesta els hi deu haver girat l’esquena, a nivell nacional tan mutisme i tan poc moviment tampoc han ajudat gens, tot molt cojuntural.

PSC no es mereixien res, aymamí mai ha tingut un bon equip, només es salvaven cultura i esports, tan el tinent d’alcalde d’hisenda com el d’urbanisme provoquen moltes més antipaties que simpaties.

Plataforma ha entrat perquè no és de rebut el que està passant amb els immigrants, allà encara no han arribat les retallades i els immigrants poca cosa fan per adaptar-se al país, almenys una gran majoria..


Solidaritat molt mala campanya, buscant només confrontació, està clar que una aliança amb ERC i no anant de número 7 o 8 hagués donat els seus fruits.

PP com sempre, tenen el seu públic, i per mi que hagi entrat IC també té el seu mèrit.

M

Mariona

23 de maig 2011.09:00h

Respondre

quin desastre! jo encara confiava en la gent i el seu sentit comú per veure el mal que hi ha en els discursos i les idees de Plataforma...

A

Antoni

Igualada

23 de maig 2011.08:40h

Respondre

al Sr PF que diu que són males notícies per Igualada, només li diria, que el que el poble voti democràticament, a mi no em sembla una mala notícia. Els que pensaven que el poble s’equivoca,... Llegir més tiraven pel dret i ja no deixaven votar, però em sembla que se’ls va morir el líder fa uns quants anys. Em sembla que hauríem de procurar vigilar amb el to d’algunes afirmacions. És evident que a un li poden agradar més o menys els resultats segons les seves idees polítiques, però en tot cas, un resultat electoral mai pot ser una mala notícia per a una ciutat, més que res, perquè per la pròpia essència de la democràcia, un resultat electoral sempre és bona notícia per a més gent (pels que han optat per l’opció guanyadora), que mala notícia per altra (els que han optat pels que no han reeixit). I al que diu que el Jordi Aymamí no es mereix aquest revés, dir-li que quan el Sr Aymamí obtenia uns grans resultats a Igualada, també la glòria li venia pel mateix camí que ara el revés, és a dir,per la via democràtica.

M

M.M.

Igualada

23 de maig 2011.08:29h

Respondre

Bones notícies per a Igualada...

D

David

Vilanova del Camí

23 de maig 2011.08:20h

Respondre

Quines coses. Del pitjor resultat de CiU l’any 2007 s’ha passat al pitjor resultat del PSC el 2011, cosa que demostra que els cicles electorals són i seran i que tot és efímer. Això ha... Llegir més d’animar a l’oposició a treballar dur, a fer una feina constructiva i a preparar-se pel 2015 i al govern a governar pensant en tots. La pitjor notícia -per mi- l’entrada de PxC.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

23 de maig 2011.08:07h

Respondre

Hi han coses que es guanyen a pols o que es perden a pols. El cert és que hi ha justícia còsmica i aquesta es implacable. Si els que la sofreixen aprenen quelcom serà una bona senyal, però si... Llegir més donen la culpa als altres tornaran a sofrir-la! Dit això, moltes gràcies a qui han fet possible el canvi i als que van tenir “fair-play” en el curs del camí, els que no, no em mereixen cap comentari, ara pot ser entenen el que vol dir justícia còsmica o divina segons creences. Ara només em queda desitjar que s’administri be la confiança depositada, aquest és la meva mes gran esperança.
Que tingueu un molt bon dia tots plegats.

j

j.d.

igd.

23 de maig 2011.07:48h

Respondre

Per P.F. (1). Es una mica fort aixó de dir males notícies perIgualada.Si de veritat creus en la democràcia, són tan males o tan bones com quan va guanyar el Sr. Aymamí.Resulta però que quasi... Llegir més una majoria absoluta ha votat aquestes males notícies.

J

Joan

Igualada

23 de maig 2011.07:46h

Respondre

Gran PXC!!!

J

Jordi

Igualada

23 de maig 2011.02:53h

Respondre

El Jordi Aymamí no es mereix aquest revés que li ha fet la ciutat. Has estat el millor alcalde que ha tingut Igualada, molta sort i gràcies pels serveis prestats!

P

P.F.

Igualada

22 de maig 2011.22:34h

Respondre

Males notícies per a Igualada...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.