TORNAR

L'Escamot Tió - Secció Radical torna per aquestes festes nadalenques

Als Hostalets de Pierola també apareix una iniciativa per promoure les tradicions catalanes: una 'adopció' de tions

societat
Divendres, 24 desembre 2010. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El col·lectiu 'Escamot Tió - Secció Radical Anoia' ha fet arribar als mitjans de comuniació un manifest explicant les possibles actuacions del grup de cara a aquest Nadal. Recordem que l'Escamot Tió ja va actuar l'any passat, segrestant 80 Pare Noels, i que lluita en favor de les tradicions populars nadalenques, amb la promoció dels símbols nadalencs catalans. A continuació reproduim el manifest que han fet arribar:

El lliurament del Tió Vailet a la seva família

L'any passat ja van actuar amb el segrest de Pare Noels

Anoiencs i anoienques,

s'acosta Nadal i amb ell el pessebre, l'arribada del tió, les patgeses i els patges, els Pastorets... però també, desgraciadament, el consum a mansalva, l'espectacle de la misèria de comprar la felicitat amb targeta de crèdit i els Pares Noels que assalten els nostres balcons i aparadors.

Des de fa anys, els Pares Noels intoxiquen les nostres festes transmetent els valors d'una societat que no volem. Una societat globalitzada, que perd les seves arrels i que es construeix sobre la base de l'oferta i la demanda.

És per això que des de fa una anys l'Escamot Tió - Secció Radical Anoia es dedica a netejar els nostres carrers d'aquest energumen invasor. L'any passat vam segrestar més d'una vuitantena de Pares Noels que van ser extradits dels Països Catalans. Enguany ens mantenim igual de ferms. Per això advertim a la població anoienca que hi haurà represàlies contra els Pares Noels si:

-Es pengen Pares Noels als balons i aparadors

-Si les cases de joguines segueixen oferint joguines sexistes i violentes

-Si es continua convertint el Nadal amb la millor botiga del món

Per això diem que 'qui avisa no és traïdor' i que desitgem que els nostres escamots no hagin d'operar enguany.

Per què volem el Tió a totes les llars anoienques, per què volem un Nadal sense multinacionals, per què volem viure en una terra lliure...

Visca el tió

Mori el Pare Noel!

Escamot Tió - Secció Radical Anoia

A Hostalets de Pierola també es mobilitzen per Nadal

L'Associació CuCa, per la Defensa de la Cultura Catalana dels Hostalets de Pierola, també ha dut a terme un moviment per a fomentar la figura del tió a les llars. L'activitat ha consistit en una campanya per l'adopció de Tions de Nadal. Durant els diumenges 12 i 19 de desembre es van oferir en adopció fins una cinquantena de Tions. Les families interessades podien visitar la pàgina de facebook o dirigir-se en persona a la plaça del doctor Conde, d'Hostalets, per triar el Tió que més els agradés. L'adopció d'un Tió tenia el preu de 15 euros, amb la possiblitat de retornar-lo al gener, recuperant 10 euros. La campanya ha tingut molt èxit a Hostalets, i gairebé s'han adoptat tots els Tions.


6 Comentaris

a

autonomes de l'escamot tió

ANOIA

29 de desembre 2010.11:45h

Respondre

MIRA PARE NOEL AUTENTIC...AQUEST TÓ DESPECTIU QUE TENS CAP A LES POBLACIONS DEL VOLTANT D’IGUALADA(I CAP A UN BARRI D’IGUALADA) T’EL GUARDES PER TU...SI UNA COSA TENIM LES REVOLUCIONARIES... Llegir més ANTIPARENOEL ÉS QUE TAMBÉ ESTEM EN CONTRA DEL RACISME I LA XENOFÒBIA!
AU!

P

Pare Noël l'autèntic

Pol Nord

26 de desembre 2010.19:13h

Respondre

Gent de l’escamot Tió:
Per culpa vostre cada vegada hi ha menys ”ninots” de Pare Noel penjats als balcons dels carrers d’Igualada. I això no m’agrada gents !!! Jo sé qui sou i no us... Llegir més penso portar cap regal.

Això si us voldria demanar una petita cosa, no cremeu els meus Pare Noels que heu segrestat; pobrets, (penseu que ells estan acostumats al fred, i amb la calor del foc, patirien molt més) us demano que me’ls retorneu, me’ls envieu aquí al Pol Nord, (això si envieu-me’ls dins una nevera perquè no passin calor durant el viatge) i us prometo que l’any que ve no tornaré a enviar cap Pare Noel a Igualada, com a molt els enviaré als pobles del voltant, Vilanova del Camí, St Margarida de Montbui, Fàtima, Òdena... però a Igualada no n’enviaré cap.

Pare Noel

J

Joan V.

Igualada

25 de desembre 2010.11:36h

Respondre

Ni entre línies, ni va de broma.

El discurs que es llegeix és ”si no estàs amb mi, estàs contra mi” I qui definirà què son joguines sexistes i violentes, ells?

Us recomano que veieu la... Llegir més pel·lícula ”La ola”. Comenceu amb conyes amb unes cerveses (si sou tan tradicionals no en digueu birres, manllevat de l’italià) i acabeu radicalitzant unes accions i fomentant una violència que genera més radicalització.

I després no hi ha qui escateixi qui va començar primer i per què.

Un ex ProTions que ho va deixar quan va veure per on anaven uns quants i que pensa per ell mateix.

G

GatFoll

Igualada

24 de desembre 2010.19:42h

Respondre

Si senyor !!!. Prou de tolerar i dialogar, acció radical !!!, Jo recomano no apagar la xemeneia i si malgrat aixó se’ns ”cola” a casa sempre podrem enverinar la llet amb galetes que els nens... Llegir més li deixen al costa de la llar de foc.

Força CAMARADES !!!. La lluita és dura, peró la victoria és propera.

L

Lluis

24 de desembre 2010.14:14h

Respondre

David,

crec que cal llegir el comunicat entre línies i evidentment no prendre-se’l al peu de la lletra: es tracta d’una ”paròdia” que explota la via ”ridiculista” per fer propaganda.... Llegir més Copien l’argot del ”món guerriller” per muntar ”l’espectacle”.

D

David Levi

Igualada

24 de desembre 2010.12:18h

Respondre

Aquest nefast comunicat té uns tics feixistes molt preocupants. Això de la ”neteja” i ”extradició” em fa pensar en temps passats.

Tot i que fa referència a uns ninots i no a persones no... Llegir més m’agrada aquesta metodologia que empren aquesta gent, que a més no donen la cara i ho fan amb cert regust de nostàlgia a guerrilla marxista-leninista..

Crec que aquesta no és manera de fer pedagogia. Si no volem sucumbir a la marea unificadora de la globalització, hem d’emprar altres formes. Hi ha canalla i bona gent que vol gaudir el Nadal i es troben que li han robat un objecte que li ha costat uns diners. Amb una papereta a la bústia explicant el significat del Pare Noel hi guanyariem més tots plegats.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.