TORNAR

Un col·lectiu anomenat Escamot Tió radical 'segresta' 80 Pare Noels

societat
Dilluns, 28 desembre 2009. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Mitjançant un comunicat enviat a anoiadiari·cat, un col·lectiu que s'autoanomena Escamot Tió (secció radical) afirma que 'ha segrestat més de 80 Pare Noels que estaven ocupant diversos balcons i establiments de la nostra comarca'. Els autors d'aquests robatoris han enviat diverses fotografies que demostrarien la veracitat dels fets. Membres de l'Escamot Tió, que han realitzat activitats en favor de les tradicions populars nadalenques, s'han volgut desmarcar d'aquests actes.

Una de les imatges que els autors dels suposats robatoris han enviat

A través d'un comunicat enviat a diferents mitjans de comunicació, el col·lectiu 'Escamot Tió (secció radical)' afirma que han robat una vuitantena de Pare Noels 'que estaven ocupant diversos balcons i establiments de la nostra comarca' per denunciar:

- 'l'ocupació "parenoalenca" de les nostres festes de Nadal, un cas més de la cultura global-uniformitzadora que prediquen els altaveus del sistema;

- perquè el Pare Noel ens intoxica amb valors capitalistes: el consum abusiu, la mercantilització de la cultura popular, l'individualisme, la compra de "felicitat" a base de targetes de crèdit i endeutaments...;

- perquè no volem perdre les nostres tradicions (el tió, els Reis Mags, el pessebre, el caganer, els Pastorets...) i volem deixar aquesta riquesa cultural als nostres fills i filles'.

Si bé és impossible determinar-ne la quantitat exacte, les diverses fotografies adjuntades amb el comunicat demostrarien la veracitat d'aquests robatoris, ja que es veuen diferents persones encaputxades al voltant de ninots de Pare Noel en un indret desconegut. Un dels lladres mostra una estelada.

Mitjançant la nota de premsa els autors afirmen també que 'a hores d'ara, la vuitantena de segrestats es troben retinguts en un amagatall a les profunditats d'un bosc anoienc', i que per l'alliberament dels hostatges exigeixen el següent:

-'la retirada de tots els Pare Noels dels Països Catalans abans del dia 31 de desembre;

-Que no es regalin joguines sexistes, ni violentes ni que estiguin fetes per treballadors/es explotats/des;

-La recuperació de l'esperit popular de les nostres festes'.

Finalment, afirmen: 'Si el dijous 31 de desembre no s'han fet efectives aquestes condicions, la vuitantena de Pare Noels seran apedregats, tirats a la foguera i executats' i que 'alertem als altres Pare Noels que ronden per la comarca i també posem el nostre punt de mira a les carbasses de Halloween, que intenten americanitzar la nostra Castanyada'.

Membres de l'Escamot Tió, que han realitzat activitats en favor de les tradicions populars nadalenques, s'han volgut desmarcar d'aquests actes.


6 Comentaris

C

Carles Costa

31 de desembre 2009.16:58h

Respondre

Es de ser inutiles!
No saben ni desplegar una estelada...

s

sarau

29 de desembre 2009.17:24h

Respondre

Això és veritat o una inocentada més?

f

frikis

Girona

29 de desembre 2009.13:58h

Respondre

MOlt bé frikis! Hahaha

M

Miquel

Igualada

29 de desembre 2009.09:54h

Respondre

molt bona feina !! si senyor ...

p

pere

29 de desembre 2009.00:38h

Respondre

a la fogera que fa fred

L

Lluïsa

La Pobla

29 de desembre 2009.00:01h

Respondre

bon treball!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.