TORNAR

El Festival Zoom premiarà la trajectòria de l’actor Sancho Gracia i la productora catalana El Terrat

El certamen presenta més seccions i activitats que mai, i també el nou premi ‘Tu ets la tele’

cultura
Dijous, 28 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ja ha començat el compte enrere perquè Igualada es converteixi, per 8è any consecutiu, en la capital del cinema per a televisió. El Festival Zoom, que se celebrarà del 3 al 7 de novembre, portarà a la ciutat les millors tv movies europees, així com documentals i sèries mítiques, presentacions i estrenes... Tot plegat configura un intens programa, que permetrà veure les millors produccions televisives, per una vegada, a la gran pantalla.

L'actor Sancho Gracia rebrà un dels premis a la trajectòria

Maria Enrich, Anna Cervera, Jordi Comellas i Ton Marcet

El director del Festival Zoom, Jordi Comellas, va recordar que el certamen ‘va ser el primer de l’Estat espanyol dedicat als telefilms, i a hores d’ara continua essent l’únic a nivell internacional’. Comellas va explicar que en la secció oficial d’enguany s’hi van presentar 42 propostes, de les quals 10 finalment participaran a concurs. D’aquestes, la meitat són alemanyes, un dels països juntament amb França que dedica més recursos a la producció d’aquests productes.

TV3 aposta pel Zoom

El director també va recordar l’aposta que Televisió de Catalunya fa pel Festival, aprofitant per presentar-hi cada vegada algunes de les seves estrenes. En aquesta edició es podrà veure el primer capítol de la nova temporada d’’Arròs covat’, i l’estrena de la nova sèrie ‘Polseres vermelles’.

Per la seva banda, Anna Cervera, cap de producció del Zoom, va destacar les altres seccions que completen el cartell, com és el cas de Cult TV —dedicada a sèries de culte, en aquest cas ‘Twin Peaks’—, Made in USA —enguany amb ‘Nikita’—, o de la nova secció Panorama TV —que ens aproparà a diversos documentals de reconegut prestigi. Cervera també va dir que enguany ‘s’ha reforçat molt la vessant didàctica del Zoom, i s’han incorporat classes magistrals per als més joves amb professionals de la televisió i de la producció’.

Reconeixement als professionals del sector

Pel que fa als premis que cada any concedeix el Festival a la trajectòria professional de persones o empreses, aquesta vegada recauran en l’actor Sancho Gracia i en la productora El Terrat. Gracia recollirà el premi de mans del seu amic i director de l’Academia de las Artes d’Espanya, Àlex de la Iglesia. D’altra banda, la jove actriu María Valverde rebrà el Premi Auguri Sita Murt. La 8a edició del Zoom estrena un nou premi, ‘Tu ets la tele’ dedicat a programes o produccions que han marcat la història de la televisió. En aquest cas serà per al programa infantil dels anys 80 ‘La bola de cristal’. La creadora del programa, Lolo Rico, i un dels presentadors, Javier Gurruchaga, seran els responsables de recollir-lo. Finalment, el Premi Joan Poch de Mallerich recaurà en el productor igualadí Jordi Castelltort.

En la presentació de la 8a edició del Festival Zoom també hi van participar Ton Marcet — representant d’Unnim, patrocinador oficial— i la regidora de Cultura d’Igualada, Maria Enrich. Tots dos van destacar la bona salut del Zoom i la tasca que fa l’organització perquè aquest creixi un any rere l’altre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.