TORNAR

Més de 270 treballs s’han presentat als Premis Ciutat d’Igualada

En la gala de lliurament es podrà escoltar l’obra que guanyà el Paquita Madrigal de l’any passat

cultura
Dijous, 21 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El darrer diumenge de novembre —que enguany coincideix amb les eleccions catalanes, el 28 de novembre— tindrà lloc la festa dels Premis Ciutat d’Igualada. En aquesta convocatòria hi ha participat 277 persones, una xifra força semblant a la de l’any anterior, quan van ser 269.

Els guanyadors dels Premis Ciutat d'Igualada 2009 - foto: M.Hidalgo

El que sí que ha canviat, segons la regidora de Cultura Maria Enrich, és la distribució dels participants en les diverses categories. Així, en composició musical s’hi han presentat 18 persones (xifra més alta que de costum), i ho han fet 33 a escultura, 69 a fotografia i 72 a pintura, dades que representen una xifra rècord. Per contra, les convocatòries d’art digital, poesia, rapsòdia i narració han registrat un descens dels participants.

Com a novetat d’enguany, cal destacar que en la gala dels Premis s’estrenarà també la peça guanyadora del premi Paquita Madriguera de l’any passat. En aquest cas, es tracta de l’obra ‘Cançó d’un enamorat’, del jove compositor igualadí Carles Prat, que interpretarà la Jove Orquestra Simfònica de l'Anoia.

Beques per als Premis d'Octubre

D'altra banda, la regidora va donar a conèixer els noms dels dos estudiants igualadins becats per assistir a la 39a edició dels Premis d'Octubre, que se celebraran a València del 26 al 31 d'octubre. En aquest cas, són Jordi Gabarró i Arian Casellas. L'import de la beca és de 450 euros, quantitat que inclou les despeses de matriculació, el viatge, l'allotjament i la manutenció durant tota la Setmana dels Octubre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.