TORNAR

Les TIC i el potencial humà seran els eixos de la tercera Setmana de la Innovació de l'Anoia

Unes activitats adreçades a emprenedors, administracions i entitats, però interessants també per al públic general

economia
Dijous, 21 octubre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Del 25 al 28 d’octubre tindrà lloc una nova edició de la Setmana de la Innovació de l’Anoia. Aquesta tercera edició, organitzada per l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia, gestionada per l’empresa Reimpulsa i amb el suport de la Unió Empresarial de l’Anoia, en el marc del programa Anoia Activa, pretén fomentar i ajudar a desenvolupar la innovació, concretament la innovació personal, i la innovació en les TIC, a través de conferències i tallers.

El Brindis per la Innovació, celebrat el mes de juny

La Setmana de la Innovació de l’Anoia s’adreça a tot el públic en general i en especial a empresaris, emprenedors, entitats i administracions, als quals proposa diverses activitats que han de servir per treure’n accions concretes i mirar de trobar noves vies per afrontar els nous reptes de l’actual situació econòmica i d’un món en constant procés de canvi.

Les TIC 'ajuden'

La Setmana de la Innovació de l’Anoia s’estrenarà el dilluns 25 d’octubre amb el taller 'Exemples de Innovació en models de negoci gràcies a les TIC', a càrrec de la comissió TIC de la UEA. En aquest taller s'explicaran aplicacions pràctiques i útils sobre innovació amb aplicació de les tecnologies TIC. Es donaran exemples interessants de com les noves tecnologies poden donar suport als processos d'expansió, d’imatge de marques i el desenvolupament de les mateixes per mitjà de diferents eines. El taller TIC tindrà lloc dilluns 25 d’octubre a les 7 de la tarda a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí.

'Innovació i competitivitat'

Dimarts, tindrà lloc la conferència 'Innovació i competitivitat' a càrrec de Xavier Ferràs, director en l'Àrea de la Innovació Empresarial de ACC10. Xavier Ferràs és un dels analistes destacats a Catalunya sobre l'evolució de les empreses i el món post crisi com defineix els activistes de la innovació, en el seu últim llibre Innovació 6.0. La fi de l'estratègia. En aquesta presentació parlarà de la revolució cultural de la Innovació, ecosistemes d'innovació i la seva vinculació a la cultura pròpia de l'empresa. 'Innovació i competitivitat' tindrà lloc a les 7h de la tarda al Consell Comarcal de l’Anoia.

El potencial humà

Dimecres 27 d’octubre, la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia, acollirà, a les 7 de la tarda,' Gestió de la innovació personal' a càrrec de Jaume Serral. Serà una conferència on es podrà descobrir alguns dels secrets per conèixer el propi potencial i descobrir el poder personal per aconseguir objectius diferents. Tenir la possibilitat de millorar en allò que volem i tenir més control de la nostra vida, més persistència, més habilitats, més empenta, més motivació, més claredat, més realització.

La Setmana de la Innovació de l’Anoia clourà el dijous 28 d’octubre amb dues activitats. D’una banda, a les 7h de la tarda tindrà lloc el taller 'TIC.Anoia 7 x 7 - Eines TIC per a la mobilitat'. Un taller que pretén mostrar, amb la col·laboració de 7 professionals, 7 exemples d'eines TIC que faciliten la mobilitat dels professionals a les nostres organitzacions. Cadascun dels exemples serà presentat en 7 minuts, assegurant que la dinàmica del taller és fresca, ràpida i concisa. L'objectiu és proporcionar als assistents un conjunt d'idees i exemples de com les eines i tecnologies de mobilitat (pdas, tablets, smartphones,...) afavoreixen la productivitat de les nostres organitzacions a partir de diferents aplicacions (àrea comercial, gestió de magatzem, comunicació i col·laboració, ...) . El taller serà moderat per en Ramon Costa, Assessor del Centre d'Innovació en Productivitat i Professor Associat d'EADA.

Premis IDEA

Seguidament al taller, tindrà lloc l’acte de lliurament dels Premis IDEA a les millors iniciatives i desenvolupaments empresarials realitzats a l’Anoia, convocats per l’Ajuntament d’Igualada, el Consell Comarcal de l’Anoia i la Unió Empresarial. Ambdós actes tindran lloc a IG-Nova Empresa (Av. Mestre Munaner, 86).

Les inscripcions es poden fer a: laborateca@anoia.cat o trucar al Consell Comarcal de l'Anoia (938051585 ext 314). Totes les conferències i tallers són gratuïts. La iniciativa 'Anoia Activa' està subvencionada pel projecte 'Treball a les 4 Comarques' i està patrocinada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu.


5 Comentaris

V

Víctor

Montbui

21 d'octubre 2010.11:54h

Respondre

Veig que l’adminstració fa esforços importants pels ciutadans de la comarca, això és la seva feina, ara falta que molta part de la societat entengui i vegi que hi han ”eines” que el poden... Llegir més ajudar, en allò que els preocupa. Fa temps que m’he adonat que pots descobrir tot un mon de possibilitats, en assistir a un taller TIC o en una conferencia.
Com diu el refrany: El saber no ocupa lloc.

Iglu.cat

X

Xavier Marginet

Igualada

21 d'octubre 2010.11:19h

Respondre

Queda molt per fer per acostar a les empreses i a la societat la importància de la innovació en la competitivitat de l’activitat econòmica. Bravo pels esforços en aquesta divulgació. Hem... Llegir més d’entendre que l’activitat econòmica sostenible només s’entén amb elsuport de la innovació. Serveix molt el símil ecològic de l’adaptació al medi per subsistir. La natura sencera és innovació. La vida, per tant, és innovació.

P

Pep

Igualada

21 d'octubre 2010.10:00h

Respondre

Clara, tens tota la raó del món, pels professionals ”TIC” és el pa de cada dia, però com tu dius ens oblidem d’altre gent, et prego disculpes.

TIC= Les tecnologies de la informació i la... Llegir més comunicació.

Penso que en el nou és molt interessant i el format és pensat per persones que no ho coneixen molt. Et convido :-)

C

Clara

21 d'octubre 2010.09:40h

Respondre

Que són les TIC? tan dificil és parlar sense sigles? que jo sàpiga TIC són les sigles de Tradicions i Costums.
Els ciutadans del carrer no ho sabem tot...això de parlar amb sigles de vegades... Llegir més resulta odiós

A

Alejandro

Igualada

21 d'octubre 2010.09:39h

Respondre

Es importante el contenido de este tipo de actividades. Sobre todo para que los más jóvenes podamos asistir. El hecho de la gratuidad es un plus a la presencia de los jóvenes. De hecho la ciudad... Llegir més necesita más seminarios de alta calidad a los que todos tengamos acceso. Hay buenas oportunidades pero suelen ser de pago y esto complica la participación juvenil. Estuve en el anterior acto que se denomino ”Brindem” y la verdad fue importante porque pudimos conocer otros proyectos y más oportunidades. En hora buena por el Ayuntamiento y el trabajo en red que realiza.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.