TORNAR

Un brindis donarà el tret de sortida a la Setmana de la Innovació

El divendres 18 de juny, a la plaça de Cal Font d'Igualada

economia
Divendres, 11 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Innovar és crear, inventar, renéixer, trobar solucions als problemes que se’ns plantegen. Precisament això és el que van fer Carles Pérez i Àlex Palau, que van idear un sistema per evitar la sortida de les pudors i dels rosegadors de les clavegueres. La seva història serà una de les que s’explicaran en la Setmana de la Innovació, que arrencarà divendres vinent amb un brindis col·lectiu.

La plaça de Cal Font serà l'escenari d'aquest brindis

Carles Pérez i Àlex Palau, dos enginyers químics, caminaven un dia d’estiu pel carrer i van notar les fortes males olors que desprenien les clavegueres generant molèsties als vianants i veïns. A partir d'aquí van informar-se sobre les solucions que ja existien per evitar el problema i van dissenyar el seu propi sistema: un aparell simple, eficient i efectiu, que funciona basant-se en un sistema de contrapesos. Ara han creat la seva pròpia empresa, Obtuolor SL, i ja comercialitzen el seu invent. Una bona mostra d’innovació: detectar un problema, pensar-ne la solució i fer-la realitat.

El proper divendres 18 de juny, a partir de les 7 de la tarda, la plaça de Cal Font acollirà una petita festa per a la innovació: una manera de visualitzar aquesta capacitat creativa i productiva de l’Anoia a partir d’un gest simbòlic —un brindis col·lectiu. També hi haurà una ‘zona glamour’, on s’animarà a tots els participants a fer-se una fotografia per a la innovació. La Setmana de la Innovació és una iniciativa del Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada, que aquest any organitza l'empresa Reimpulsa amb la col·laboració dei la Unió Empresarial de l'Anoia. S’emmarca dins del projecte ‘Anoia Activa', subvencionat pel Projecte 'Treball a les 4 Comarques' i patrocinada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançada pel Fons Social Europeu.


2 Comentaris

L

Laura

Igualada

11 de juny 2010.16:36h

Respondre

Qualsevol iniciativa en favor de la innovació i dels emprenedors crec que es un veritable encert.
Es important aquests tipus d’actes per que ens adonem que a l’Anoia hi ha gent amb ganes de fer... Llegir més coses i de tirar endavant.
Felicito als organitzadors per aquesta iniciativa.

j

joan roig

Barcelona

11 de juny 2010.12:04h

Respondre

Sempre es agradable i encoratjador llegir iniciatives d’aquest tipus, i més si són llençades desde entitats públiques de la comarca de l’Anoia (Ajuntament Igualada, Consell Comarcal), que... Llegir més sempre ha estat tant qüestionada pel que fa als índex d’ocupació i generació de treball.

Es important de cara al futur de la comarca i més encara en els temps que corren, recolzar iniciatives de joves emprenedors (Obtuolor SL) dins el marc de la Setmana de la Innovació. Així mateix, de la implicació d’empreses com Reimpulsa i d’organitzacions de suport a l’empresa com la unió Empresarial de l’Anoia, en la organització i suport d’aquest esdeveniment.

Endavant amb aquest tipus d’iniciatives!

Joan

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.