TORNAR

Antoni Castells (Solidaritat): 'Després de la manifestació del 10-J vaig pensar que no podíem quedar-nos de braços plegats'

La formació de Joan Laporta es presenta públicament a Piera

politica
Dimarts, 28 setembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El partit encapçalat per Joan Laporta, Solidaritat Catalana per la Independència, va presentar-se a l'Anoia aquest dilluns. Concretament ho va fer a Piera, en un acte que va servir per a donar a conèixer públicament el candidat anoienc, l'igualadí Antoni Castells.

L'acte va convocar un nombrós públic al Casal de Piera

Antoni Castells, explicant el per què de la seva entrada en la política

El jove, de 21 anys, va explicar la seva motivació per iniciar la que és la seva 'primera aventura política': 'Des de petit que he tingut les coses clares pel que fa a Catalunya, però fins ara no havia fet cap pas endavant. Va ser després de la manifestació del 10 de juliol que vaig pensar que no podíem quedar-nos de braços plegats'. Sobre Solidaritat Catalana, Castells va dir que és un projecte 'engrescador, que defensa la independència directament i pretén fer-ho respectant la veu del poble. Amb dos grans lemes: independència i democràcia'.

Un procés pacífic i possible

L'escriptora Isabel-Clara Simó va parlar a continuació de la relació actual de Catalunya amb Espanya, i va defensar la independència com una via possible, 'sempre des del pacifisme'. Simó va dir que el Parlament pot decidir democràticament ser independents encara que la Constitució no ho contempli: 'tampoc contemplava l'abolició de la mili o la creació de la Unió Europea', va dir. L'escriptora va reblar la seva intervenció dient que 'sóc una independentista que es mor de ganes de poder deixar de ser-ho'.

Per la seva banda Emili Valdero va afirmar que actualment 'les decisions importants es prenen a Madrid, el Parlament no té cap competència en temes importants com la reforma del sistema financer o el model energètic'. Valdero va dir que ha arribat el moment de madurar i poder decidir sobre aquestes qüestions i d'altres, 'per la qual cosa Solidaritat Catalana es presenta com un projecte transversal, i basat en tres eixos: la independència, la no reedició del tripartit i el fet de no recolzar a cap formació que no es comprometi a proclamar la independència durant aquesta legislatura'. Valdero va parlar de l'espoli fiscal actual i de com afecta l'economia i els pressupostos catalans, a més d'apuntar la necessitat de la 'democràcia directa': 'llistes obertes i diputat per a cada comarca'.

La independència, a l'agenda

Per acabar, Alfons López Tena va explicar que el model autonòmic actual ja està esgotat, i que per això es va redactar i aprovar el nou Estatut —que va ser segons Tena una 'aventura irresponsable', sobretot 'per la manca de reacció ferma després de la sentència del TC'. Tena va dir que després d'això la situació és insostenible, i que per aquest motiu ha nascut Solidaritat Catalana. Finalment, va recordar que 'és la primera vegada que les eleccions de Catalunya es pensen en clau d'independència'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.