TORNAR

Tot a punt per a la Festa Major d'Igualada

Malgrat la crisi i els ajustos necessaris, la Festa Major serà tan lluïda com els altre anys

societat
Dimarts, 3 agost 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La setmana passada, Maria Enrich, regidora de Cultura i Festes, va presentar davant dels mitjans la nova edició de la Festa Major de la ciutat. Segons Enrich, l’Ajuntament ha pres mesures per adaptar el pressupost de la Festa Major però serà tan lluïda com els altres anys. Entre els actes principals cal destacar el concert de Gossos i Amics de les Arts i com a novetats la commemoració del 50è aniversari de la rèplica de la diligència que antigament feia la ruta Igualada- Barcelona i la missa del dimarts 24 en honor a Sant Bartomeu.

Malgrat la crisi actual, Maria Enrcih va afirmar que s’ha intentat fer una Festa Major tan lluïda com la d’edicions anteriors, això sí, segons afirma la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament d’Igualada, ‘s’han pres mesures per ajustar el pressupost, com per exemple fer la contractació dels principals grups de música molt d’hora ja que a partir del juny, el preu dels grups puja automàticament’. Com ja va passar l’any anterior amb els Manel, enguany, la contractació del grup revelació, Els Amics de les Arts, ha estat possible gràcies a la contractació molt d’hora del grup.

Les novetats d'aquest any

Entre les novetats d’enguany cal destacar l’activitat que l’Ajuntament ha organitzat juntament amb el gremi de Traginers de la ciutat per commemorar el 50è aniversari de la construcció de la rèplica de la diligència que feia el recorregut Igualada-Barcelona fa 120 anys. Per aquest motiu, el dissabte 21 els igualadins que ho vulguin podran donar un tomb amb la rèplica pel Passeig Verdaguer.

Una altra de les novetats destacables és la missa cantada que se celebrarà el dimarts dia 24 en honor a Sant Bartomeu escrita per Jordi Marcé i cantada per un cor de cantaires provinents de les diverses corals igualadines sota la direcció de Josep Miquel Mindan


10 Comentaris

E

Eduard

Igualada

11 d'agost 2010.12:30h

Respondre

A la passada Festa Major, mentre els patrocinadors aportaven 72000 euros (moltes gràcies a ells i més en temps no molt propicis) hi ha algú altre que se’n emportà 12000 euros per segons ells... Llegir més ”cerca de patrocinadors” (la majoria dels quals, per sort, són els mateixos des de fa molts anys). Què busca doncs ? Qui s’ho endú ? Si les coses no s’expliquen serà perquè volen amagar-nos alguna cosa més ? Per no parlar de gastar-se més de 20000 euros en càtering. Aquests números no són falsos, són els que va presentar el propi Ajuntament. Aquest any continuarem igual ?

M

Maria

Igualada

11 d'agost 2010.11:06h

Respondre

NO!! a la Plaça Verda!!!!

No!! a la Collonada (amb excepcions)no es pot llençar el menjar, mai.

Cal variar d’activitats en general; cada any és el mateix....

M

Martí

9 d'agost 2010.14:56h

Respondre

Josep Maria, disculpa però estic totalment d’acord amb el Carles, sortint de voluntariat, i amb poc pressupost, trobo que estan molt bé!

Suposo que al gust de tothom tampoc sabem treballar... Llegir més no?

Però el problema no està aquí el problema el tenen els de l’Ajuntament i la ”gran” empresa que organitza la ”festa major”, que no en tenen ni idea de festa, cultura...

Van gastan calers amb la plaça verda, que i va tot Igualada i rodalies, i en canvi a barraques no donen ni un duro i no i fan concerts ja que no i va ningú (parlo amb ironia)

Per cert aprofito per informar que diumenge s’organitza el QUINA BARRA!?, manifestació silencios tot passant per les plaçes on hi ha els ”grans actes” per tal de reivinidcar que les barraques també volem concerts i més bones instal·lacions ja que tot plegat és bastant precari, i està tothom convidat!!!

Salut

Martí

A

Albert

Igualada

6 d'agost 2010.21:15h

Respondre

Josep Maria tu deus ser d’aquells que prefereixis que vingui un grup ben famós i que un sol concert s’emporti un gran percentatge del pressupost total de la festa.
Què fan d’original en... Llegir més d’altres caps de comarca propers ? La FM d’Igualada no és cap meravella, però és molt millor (sobretot gràcies a la Coll@nada) que les de Vilafranca i Manresa, per exemple.
En l’última frase i estic d’acord, però aquests que dius no són de la Coll@nada sinó de la casa gran.

C

Carles

6 d'agost 2010.18:08h

Respondre

Tenin en compte que totes les activitats de collonada són fetes de manera volutaria trobo que són bastant originals, divertides i permeten que la gent participi. Si tinguessin més pressupost... Llegir més potser podrien millorar més les activitats.
No entenc perquè dius que som capital de comarca. Potser trobes que les activitats són per gent de poble?... Quin tipus de conepte és aquest?

C

Carles

6 d'agost 2010.18:03h

Respondre

Tenint en compte que totes les activitats de collonada es fan de manera voluntaria i amb poc pressupost trobo que són bastant originals i divertides.
No entenc que vol dir que som capital de... Llegir més comarca...trobes que les activitats són per gent de poble?... No entenc el concepte.

j

josep maria

igualada

6 d'agost 2010.09:15h

Respondre

doncs les activitats de la collonada també fan força pena, que no som un poblet de 500 habitants, som capital de comarca, si hi ha crisi menys actes però millors i que fotin fora els... Llegir més comissionistes de la festa major....

P

Pau

Igualada

5 d'agost 2010.12:44h

Respondre

La festa major d’Igualada només resulta atractiva gràcies a les activitats organitzades (no sense el menysteniment de l’ajuntament) per l’associació de la coll@nada; sense ells seria millor... Llegir més marxar de vacances els dies de la festa.

A

Albert

Igualada

4 d'agost 2010.16:15h

Respondre

Un cop més queda demostrat que sense els actes organitzats per la Coll@nada, la Festa Major d’Igualada és d’un nivell ínfim.

C

Carles

Igualada

3 d'agost 2010.20:34h

Respondre

Una altre any més s’ha tornat a programar la Plaça Verda!!
Tots plegats som uns hipòcrites! Com pot ser que es gastin tants diners en una activitat, com diria aquell,”d’un baix to i d’un... Llegir més baix nivell tant preocupants”!.
Aquí n’hi va haver algun que no tenia més idees per omplir les places d’igualada i nomès se li va acudir aquest acte tant mancat d’originalitat. A més a més, la meva visió de la festa major és conseguir fer ciutat i que la gent participi, que es creïn vincles entre la gent a base de fer una festa per tots on tots puguem participar.
En aquesta activitat no hi veig cap tipus de valor interessant que pugui argumentar la raó d’aquest acte!
Per cert al Facebook ja existeix un grup en contra d’aquest acte!
MENYS Plaça Verda i MÉS Festa Popular!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.