TORNAR

Un tomb amb diligència per celebrar-ne el 50è aniversari

Un centenar d'igualadins podran pujar-hi per la Festa Major

societat
Dijous, 17 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fa 120 anys els igualadins es desplaçaven fins a Barcelona sobre d’una diligència i trigaven 9 hores per arribar a la capital. Fa 50 anys es va construir una rèplica d’aquella diligència i, enguany, per celebrar-ho, els igualadins que ho desitgin podran donar-hi una volta per la ciutat.

Camí d'Igualada a Barcelona amb la diligència

En el marc de la festa major de la ciutat i per celebrar el 50è aniversari de la creació de la rèplica de la diligència igualadina, el dissabte 21 d’agost, tots els igualadins que ho desitgin podran donar una volta amb la diligència pel Passeig Verdaguer.

En primer lloc la diligència farà un breu recorregut des de Can Roca fins a la plaça de l’Ajuntament, on es preveu que hi arribi cap a dos quarts d’onze del matí. Tots aquells que tinguin ganes de donar un tomb amb la diligència podran aconseguir els tiquets gratuïts al punt de difusió cultural durant tota la setmana de la festa major. Es preveu que en puguin gaudir un total de 100 persones.

La diligència és un element significatiu de la ciutat i una de les atraccions més importants durant la diada dels tres tombs. Per això l’antic gremi de traginers de la ciutat ha considerat una idea excel·lent que la ciutat en pugui gaudir i col·labora amb la iniciativa de l’Ajuntament.


2 Comentaris

V

Vilanovi

Vilanova del Cami

18 de juny 2010.03:09h

Respondre

Es cert el que diu el Ramon , Em van explicar que es va inagurar el ``dia de las provincias´´ i va sortir desde Barcelona fins Igualada carregat de nois i noies joves comarcans vestits a la manera... Llegir més de finals del segle!Seria genial poder repetir aquest fet !.

R

Ramon F.

Igualada

17 de juny 2010.18:17h

Respondre

Crec recordar que quant es va construir la rèplica de la diligència d’Igualada, es va rememorar un viatge amb diligència d’Igualada a Barcelona i que les persones que hi participaven anaven... Llegir més vestides amb els vestits de l’època en que s’utilitzava la diligència per anar a la capital. Hem semblaria perfecte que es tornes a repetir aquell viatge ja que segurament això faria que la diligència i Igualada ocupessin (encara que fos per un dia) un lloc destacat als informatius nacionals i o farien per un acte positiu i simpàtic, i que carai!!!, reviuríem una mica la historia, que tampoc esta del tot malament.

Desconec si tècnicament això es possible, però si ho es, crec que seria interessant per tots tornar-ho a fer, sobretot pels més petits, que veurien com viatjaven els seus besavis

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.