TORNAR

Igualada revisarà el seu Pla Especial de Conservació de Patrimoni

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb la Diputació de Barcelona

politica
Dijous, 22 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Igualada, Antoni Pàmies, va anunciar aquest dimecres que l’Ajuntament pretén portar a revisió el Pla Especial de Conservació de Patrimoni. El vigent va entrar en vigor el 2005 i, encara que el regidor no el considera obsolet, sí que creu que ‘no es pot ignorar que hi ha unes sensibilitats noves’ en aquesta qüestió.

El Rec serà una de les zones que es revisaran

Així, s’ha arribat a un acord amb la Diputació perquè es faci càrrec d’aquesta revisió, amb la col·laboració dels serveis tècnics municipals. Antoni Pàmies va recordar que, un cop redactat el pla, ‘hi haurà les exposicions públiques pertinents perquè s’hi puguin fer al·legacions’. Segons el regidor, encara que no es pugui tornar a parlar de POUM fins d’aquí a tres anys, ‘sí que es poden avançar qüestions, i en aquest sentit el pla de protecció es pot replantejar’.

'El Rec ja està protegit'

Tot i que el pla estudiarà els elements patrimonials de tota la ciutat, és en l’àmbit del Rec on s’ha demanat reiteradament una revisió del document, sobretot durant els mesos de tramitació del POUM. En aquest sentit, Antoni Pàmies va recordar que el patrimoni del Rec ‘ja està protegit per diverses actuacions’, com el Pla especial de viabilitat de les adoberies —que en salvaguarda les façanes—, el conveni entre Ajuntament i propietaris, l’any 1993, en què es va frenar el soterrament del canal, o el mateix Pla de conservació del patrimoni.

El regidor d’Urbanisme també va fer referència a l’estudi presentat per l’Associació d’Afectats pel POUM en l’àmbit de les adoberies, i va qüestionar les dades que s’hi presentaven relatives a l’activitat econòmica del barri. Segons Pàmies, ‘les dades de l’informe implicarien que el 94% del sostre edificat del Rec està dedicat a activitats en funcionament, de manera que no estaríem parlant d’un barri desocupat ni amb necessitats de reconversió’. Antoni Pàmies va afirmar que, segons les llicències de l’Ajuntament, només un 34% d’aquesta activitat és del sector adober, ‘de manera que llavors tampoc parlaríem d’un barri ‘adober’, perquè el 60% de l’activitat seria d’altres tipus’.


1 Comentaris

J

Josep

IGD

22 de juliol 2010.11:20h

Respondre

Aquells que amb el seu POUM es volien carregar tot el patrimoni històrico-industrial del barri del Rec ens volen tornar a enganyar ? N’estem farts que ens prenguin per imbècils.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.