TORNAR
PUBLICITAT

ERC Igualada persisteix en la defensa del Rec

Demanen a l'alcalde que convoqui la Taula de Patrimoni Arquitectònic

politica
Dimecres, 31 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Igualada ha fet extensiva una carta a l’alcalde igualadí, on sol·licita la convocatòria, amb caràcter d’urgència, de la Taula de Patrimoni Arquitectònic Municipal per estimar i valorar la inclusió en el catàleg patrimonial diversos edificis del barri del Rec.

Oriol Solà i Joan Torras, al Rec

En aquest sentit, el portaveu d’Esquerra, Joan Torras, assenyalava que 'ja que en el transcurs de la discussió del POUM es va creure necessari la realització d’un estudi per tal d’incloure en seguit d’edificis en el pla especial de protecció i conservació del patrimoni arquitectònic d’Igualada, des d’ERC creiem que el barri del Rec és mereixedor de rebre aquesta consideració'. En la mateixa línia, el regidor republicà Oriol Solà, afegia que 'el barri és ple de possibilitats, pot ser un referent que en defineixi i ens diferenciï, que ajudi a posar Igualada en el mapa de les ciutats que respecten, valoren i potencien els seu patrimoni històric i industrial'.

Amb tot, Esquerra Igualada creu que 'el barri del Rec, amb les adoberies, finques, fàbriques, edificis, façanes, carrers i passatges que el comprenen, escenifiquen la importància que ha tingut pel desenvolupament econòmic i social d’Igualada el teixit industrial; per això, sumada a la seva significació arquitectònica i cultural, defensem que el barri del Rec rebi el tractament històricolegal que es mereix, el de patrimoni de la ciutat'.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.