TORNAR

L’igualadí Jordi Camins presenta a la Fira del Llibre de Madrid el seu llibre

‘La Glacera d’Aneto’, que va sortir al carrer per Sant Jordi

Dilluns, 28 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el context de la Feria del Libro de Madrid, s’ha presentat l’edició en castellà del llibre de Jordi Camins La Glacera d’Aneto. Efectes del Canvi Climàtic en Imatges, que en l’edició en català es va presentar a Catalunya i a Igualada per Sant Jordi.

El llibre La Glacera d'Aneto amb els murals de la Libreria Desnivel.

L’indret escollit va ser la 'Libreria Desnivel', al 'Barrio de Las Letras', la més prestigiosa i especialitzada el llibres de muntanya, viatges i aventura, que ocupa un local del segle XIX i que es destaca pels murals pintats a les seves parets on hi son representades les figures més rellevants de l’alpinisme internacional, que a la vegada han deixat la seva signatura en el mateix mural. Aprofitant la presentació, l’autor va participar en diversos actes al Parque del Retiro, on durant tres setmanes ha estat instal·lada la Feria del Libro, amb la participació de tres centes de les característiques casetes representatives de llibreries i editorials.

El contingut de l’edició en castellà és idèntic al de l’edició catalana, que explica l’evolució de la glacera més extensa dels Pirineus en els darrers trenta anys, fins al fraccionament que a causa del desglaç va patir el passat més de setembre. Les 263 imatges comparatives del llibre el fan molt adequat per a un públic extens, per a totes les persones sensibilitzades amb el medi ambient. Ambdues edicions s’han elaborat en la seva totalitat per empreses igualadines.

El cicle de conferències titulat El Canvi Climàtic a les Glaceres dels Pirineus que s’ha fet durant la primavera a Catalunya amb el suport del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), tindrà continuïtat durant el mes de Juliol a Barcelona i a diferents indrets dels Pirineus com Vielha, Anciles, Cerler i Benasc (amb motiu dels actes de la Setmana de la Muntanya).

Recentment, també els alumnes de 2n i 3 er d’ESO de l’Escola Pia d’Igualada, han gaudit d’aquesta conferència i han participat en activitats relacionades amb el medi ambient, les glaceres i el canvi climàtic, que han deixat reflectides a la web www.gelicehielo.com.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.