TORNAR
PUBLICITAT

El centre d’Igualada implantarà una prova pilot per a la recollida selectiva ‘porta a porta’

CIU lamenta ‘que no es redueixin més els costos de la recollida de la brossa’

politica
Dijous, 29 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dimarts el Ple de l’Ajuntament d’Igualada va aprovar l’inici de l’expedient per a contractar el nou servei de recollida d’escombraries i neteja viària, un contracte que tindrà una vigència de 12 anys i de molta magnitud, ja que es calcula que rondarà els 55 milions d’euros. El grup municipal de CIU manifesta que la recollida de brossa a Igualada és ineficient i que cal un nou contracte, però lamenta que no s’hagi pogut mancomunar el servei i reduir despeses.

El ple de dimarts

Contenidors de recollida selectiva

La regidora de Medi Ambient, Concepció Castells, va explicar els detalls d’aquest nou servei que, a banda de canviar de model (es constituirà una societat mixta), també presenta algunes novetats. La més destacada és la implantació del servei de recollida selectiva ‘porta a porta’ als carrers del nucli antic, en una prova pilot de 6 mesos que podria ampliar-se si hi ha bons resultats. També es crearà una oficina d’atenció al ciutadà, es modifiquen els horaris de la deixalleria (obrirà també tot el dissabte i el diumenge al matí, i tancarà dilluns a la tarda) i s’adquirirà vehicles que funcionin amb gas natural com a combustible, entre d’altres. Per això també està prevista la construcció d’una planta per emmagatzemar aquest gas, que podria donar servei a ciutadans que apostin per vehicles que funcionin amb aquest sistema.

Mancomunar

Per la seva banda, CIU ha insistit en què mancomunar aquest servei —tal com van apuntar aquest grup i ERC en el ple— ‘era la millor solució per les butxaques dels igualadins i per les malmeses arques de l’Ajuntament’. Jordi Pont (CIU) apunta la necessitat de ‘no renunciar a l’ampliació paulatina, pensada, estudiada, debatuda, del model de contenidors soterrats, als diferents àmbits de la ciutat que ho permetin, i que en futures transformacions urbanístiques, ho puguin permetre’.

CiU sí que troba correcte ‘que ens acostem a un model de cogestió en un tema tan important com el de la recollida d’escombraries. Aquest model de societat mixta s’allunya del model d’empreses que l’Entesa defensa i que des de CiU critiquem des del primer moment’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.