TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada aprova el nou model de gestió de residus i neteja viària

Es rebutja una moció del PP perquè el consistori informi a la Policia de la situació d'estrangers il·legals

politica
Dimecres, 28 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb els vots a favor de l'Entesa i del Partit Popular, el ple de l'Ajuntament va aprovar aquest dimarts el projecte per al nou servei de gestió de residus i neteja viària. Així, es crearà una societat mixta integrada en el 35% per l'Ajuntament i el 65% per una empresa privada, per la qual cosa es convocarà un concurs. L'acord arriba després que al ple del passat mes de gener el tema es deixés damunt de la taula per manca d'acord.

Sessió plenària de dimarts

La proposta va tirar endavant amb els vots de l'equip de govern i del PP, després que aquest presentés diverses esmenes al projecte. La votació va obtenir l'abstenció dels grups de CIU i ERC, qui van criticar que no s'hagués aconseguit un acord amb els altres municipis de la Conca per mancomunar el servei. Jordi Pont (CIU) va remarcar que s’ha de vetllar ‘perquè la concurrència al concurs sigui lliure, equitativa i sense cap condicionant’. Joan Torras (ERC) va destacar que ‘es tracta d’un projecte que gestionarà més de 50 milions d’euros en els propers 11 anys’, i que per tant és prou important com perquè tingui en compte el ritme de creixement de la ciutat, ‘cosa que si no, ens pot lligar de mans’.

Pere Calbó (PP) va afirmar que la convocatòria d’aquest concurs permetrà ‘millorar el servei i reduir els costos’, i va recordar que s’haurà de sancionar l’incompliment del contracte per part de l’adjudicatari. Finalment, Jordi Riba (Entesa) va remarcar que el nou model pot repercutir en una reducció de la taxa d’escombraries per als ciutadans i empreses.

Estrangeria

Al ple també es va incloure per procediment d’urgència una moció presentada pel PP en què es demanava que l’Ajuntament informi a la Policia Nacional dels estrangers que estan empadronats a Igualada però en situació irregular. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra d’Entesa, CIU i ERC, i amb els únics vots a favor dels populars.

Gestió del nou CAP

D’altra banda, el regidor Joan Torras (ERC) va preguntar sobre les ‘responsabilitats que es derivaven’ de la moció urgent que s’havia votat en un ple anterior, en la qual s’instava al fet que la gestió del nou CAP d’Igualada anés a càrrec del Consorci Sanitari de l’Anoia. Torras va recordar que el seu grup es va abstenir, però que existeix un informe d’un jurista, a petició del Col·legi de Metges, que afirma que l’adjudicació del servei del nou centre al CSA ‘no resulta ajustada a dret’ perquè l’organisme està participat en un 60% pel propi adjudicador, el Servei Català de la Salut. L’alcalde, Jordi Aymamí, va respondre que a banda d’aquest informe n’hi ha d’altres que sí que avalen la concurrència del CSA en aquest concurs, i es va mostrar ‘convençut’ que la resolució ha estat la més adient.

Finalment, en el ple de dimarts es va aprovar per unanimitat la proposta de petició de la Creu de Sant Jordi a la Generalitat per a la Coral La Llàntia, entitat igualadina que el 2011 compleix els 135 anys d’existència.


9 Comentaris

r

ricard

igualada

28 d'abril 2010.15:51h

Respondre

De qui m’haig de fer amic, molt amic, per optar al càrrec de gerent de la nova empresa municipal?.

P

Pau

Igualada

28 d'abril 2010.15:10h

Respondre

Els ajuntaments estan obligats a empadronar a tothom (segons la Llei de Règim Local) i per altra banda, segons la Llei d’Estarangeria, cal regularitzar o expulsar del país automàticament a... Llegir més qualsevol persona que si trobi en situació irregular.
A dia d’avui els ajuntament han d’empadronar a qui es trobi en situació irregular, però aquesta gent no poden ser regularitzats fins que faci 4 anys que estiguin empadronats. O sigui, al no estar regularitzats no poden treballar legalment, llavors que han de fer aquesta gent per a poder viure durant aquests 4 anys ? Els empadronem i passem d’ells durant 4 anys, visca el progressisme bonista de boquilla !

Pel que fa referènicia al PP, em sembla que alguns ja han vist una manera fàcil (i no massa ètica) d’aconseguir més vots, només cal veure aquell ”individu” de Vic; ves que a les properes municipals no presenti també el seu partit a Igualada, més d’un s’endurà alguna sorpresa.

a

anem bé

igualada

28 d'abril 2010.12:13h

Respondre

totalment d’acord albert.

Trovo repulsius alguns comentaris qeu alegrement es deixen posats en aquest diari. Evidenment, la ignorancia de alguns opinadors es absoluta.

A més... q ara estan... Llegir més barrejant l’asunto del PP que anava contra uns Rumanesos (ciutadans de la UE amb situació practicament totalment regular) amb tota la moguda de imigrants (soposo q es deuen referir als ”moros”) en situació irregular...

De que serveix no empadronar? Segur que aqeusts que els agrada tant dir que no s’han de empadronar no saben dir per que es tant important no empadronar als ”sense papers”.

A

Albert

Igualada

28 d'abril 2010.10:34h

Respondre

Les persones il·legals no existeixen. Hi ha lleis que deixen en situacions administratives irregulars a individus.
Tenim una tendència en creure’ns nostres els territoris per haver-hi nascut.... Llegir més
Quina injustícia permetre que els qui han nascut en un territori tinguin més drets que els qui han vingut més tard!. Quan justament els nascuts han vingut per l’atzar, i en canvi els nouvinguts han escollit el territori (obligats o no per circumstàncies).
Tots hem de tenir els mateixos drets i deures, com a ciutadans en un espai i temps concret. Demanar drets i deures segons el passat de cadascú o l’origen o la situació administrativa de qualsevol persona és racisme.

b

busco feina

igualada

28 d'abril 2010.10:23h

Respondre

Vinga a fer empreses!!!
Aquí n’hi col•locarem 4 o 5 més dels nostres.
Fa riure que diguin que s’haurà de sancionar l’incompliment del contracte per part de l’adjudicatari.
Si... Llegir més L’Ajuntament d’Igualada te el 35% de la nova societat no es creu ningú que l’incompliment de la nova empresa sigui sancionat, entre altres coses per que l’Ajuntament, que és qui sanciona, hauria d’assumir el 35% de la sanció.
Seria com dir que l’Ajuntament sancionarà a la Policia Local quan aparquen malament i per sobre les voreres sense cap raó d’urgència ni necessitat, o els mossos, que també en saben un rato llarg.
Per cert, el tiquets de la zona blava segueixen sent il•legals fiscalment i no veig pas que els sancioni ni l’Agència Tributaria ni el propi ajuntament que n’és l’accionista principal.
Queda algun carnet del PSC lliure? Es que no tinc feina. A hores d’ara suposo que ja deuen tenir a tots els votants del PSC no jubilats i infants col•locats.

P

Pep

Anoia

28 d'abril 2010.09:58h

Respondre

Havent vist i escoltat el regidor Agramunt defensant obertament la pena de mort en una televisió local, no és d’estranyar que el PP igualadí s’afegeixi ara a les actituds xenòfobes dels seus... Llegir més companys de Badalona o a la defensa de feixistes com els seus companys de Barcelona (que volen canviar el nom de l’estadi Lluís Companys pel d’un franquista mort recentment). Per què no se’ls aplica la Llei de Partits? (ah, no, perdó,que no són independentistes bascos!). Què fa l’entesa governant amb aquesta gentusa?

N

Nadia

Igualada

28 d'abril 2010.09:25h

Respondre

Pel que fa al tema dels immigrants, que comenta l’Ester, en tot cas el que caldria és canviar les lleis o fer-ne un estricte compliment. No té gaire sentit deixar empadronar persones que estan de... Llegir més manera il·legal al nostre país, és un contrasentit. Tampoc és normal que les persones il·legals tinguin exactament els mateixos drets i, de vegades fins i tot més ajudes, que la resta. Tenen també les mateixes obligacions? I que ningú digui que això que dic és racisme o xenofòbia, és sentit comú i voluntat d’igualar tothom davant de la llei sense fer greuges. Que consti que els peperos no són sants de la meva devoció.

M

Manel

Igualada

28 d'abril 2010.08:29h

Respondre

Com és possible que Iniciativa continui governant amb els xenòfobs del Partit Popular que sols es dediquen a atiar els odis, les discòrdies i conflicte social?

E

Ester Vich

Igualada

28 d'abril 2010.07:50h

Respondre

Patètic aquest PP. Comença demanant que es denunciï els extrangers i acaba demanant ”Fora els romanesos” i el magrebins i ...
Patètic!!!! Uns socis perfectes per a PSC i ICV a l’Ajuntament... Llegir més d’Igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.