TORNAR

Després de la neu

Disminueixen els problemes a les carreteres i es restableixen els serveis de FGC i Hispano Igualadina

societat
Dimarts, 9 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nit de diumenge i durant tot el dilluns, l’Anoia es va veure immersa en un temporal de neu considerable, cosa que va provocar diversos problemes en les vies de comunicació, el transport públic, falta de cobertura de telèfons mòbils i un llarg etcètera d’incidències. Avui es treballa per restablir la normalitat el més aviat possible, però encara hi ha algunes afectacions que impedeixen el desenvolupament habitual del dia a dia.

Autovia al seu pas per Òdena, dilluns

Per exemple, el transport escolar, que el Consell Comarcal de l’Anoia ja va decidir suspendre dilluns pel mal estat de les diverses vies de comunicació. L’ens comarcal volia esperar l’evolució del temps i les previsions meteorològiques per decidir si restablia el servei aquest dimarts. De totes maneres, el Consell també manifestava més tard que ‘la previsió i les informacions facilitades per la Generalitat, aconsellaven la suspensió d’aquest servei a tota la comarca també per dimarts’, a causa de l’acumulació de gel prevista. En total, la suspensió del transport ha afectat 2.300 escolars de la comarca.

Precisament l’ens comarcal també va dirigir-se dilluns a la Generalitat de Catalunya per queixar-se del mal estat de les carreteres i exigir que s’hi actués. A més, també es demanaven compensacions econòmiques per les despeses que representen, per als ajuntaments anoiencs, les tasques de neteja i retirada de la neu.

Situació extrema

Des de l’Ajuntament d’Igualada, el regidor de Serveis, Xavier Figueres, explicava les actuacions que s’han dut a terme a la ciutat, i que continuen encara: ‘Diumenge al vespre ja es va escampar sal, mentre que dilluns es va procedir a la retirada de la neu dels carrers, garantint la mobilitat de vehicles a les vies prioritàries’. L’escampada de sal es reprenia dilluns a partir de les 7 de la tarda, per evitar que la neu acumulada als carrers es glacés, vista la previsió de baixes temperatures per la nit de dilluns a dimarts. El regidor també explicava que es mantindran operatius tots els recursos de què disposa l’Ajuntament, ja sigui la mateixa entitat municipal, com les empreses de neteja i recollida d’escombraries, com d’altres empreses de la ciutat que s’han ofert a col·laborar. Per últim, Figueres agraïa la col·laboració ciutadana, evitant desplaçaments innecessaris i traient la neu del davant de les cases.

Atenció a la carretera

Segons les previsions del Servei Català de Trànsit, el màxim problema per aquest dimarts és el risc de relliscades ja que la neu que quedava a les carreteres s’ha glaçat. Així doncs, es recomana extremar la precaució i circular a velocitat baixa, que permeti evitar frenades brusques. Segons el Servei Català de Trànsit, a les 14.00 hores d’aquest dimarts roman tallada la B-110 al Bruc, i són obligatòries les cadenes a la N-141 entre Pujalt i Malla i a la B-100 entre la Panadella i Sant Guim de Freixenet.

La nevada també va afectar el transport públic: els Ferrocarrils Catalans de la línia d’Igualada-Barcelona funcionaven al 50% del servei, i la Hispano Igualadina va haver de suprimir el tram Igualada-Esparreguera de la seva línia, a causa dels problemes per circular per l’A2. Des de les 8.00 h d'aquest dimarts el servei de FGC funciona amb normalitat. Pel que fa a la Hispano Igualadina, amb evidents problemes per respondre les trucades al servei d'atenció al client i a les oficines, confirmen la represa del servei a tota la línia Igualada-Barcelona, tot i que admeten que hi ha alguns horaris que no es compleixen al 100%.

Sota zero

Segons la previsió que oferia l’Observatori de Pujalt, durant avui els núvols s’aniran retirant paulatinament i ja no hi haurà precipitacions. Tot i el sol, les temperatures seran negatives durant pràcticament tota la jornada. Precisament en aquest municipi, a les 17.00 h de dilluns ja es registraven 55 cm de neu.


31 Comentaris

A

Adela

Mataró

12 de març 2010.15:15h

Respondre

El meu comentari va sobre els mossos. És ben veritat que tot depèn de les persones, no del cos o entitat a les quals es pertany. El dia blanc de la Gran Nevada, a la Panadella hi havien dos mossos... Llegir més que per mi varen ser uns veritables herois. Estaven a una bifurcació de la Panedella - no sé ben bé a on perquè no es veia res, tots els rètols estaven tapats per la neu-, i un d’ells, tapada tota la cara menys els ulls, molt amable i somrient, ens anava parant a tots els conductors i ens preguntava a on anàvem. Segons el lloc de destí, ens deia si ho podíem fer o no. Feia un fred de mil dimonis i encara que anava abrigat, el devia patir, i no perdia el seu encantador somrís.
Com que jo no vaig veure bé les indicacions, el vaig tenir de tornar a veure i li vaig dir:
- Ja torno a estar aquí. M’he equivocat.- Ell molt amable em va indicar el camí a seguir. L’altre estava a l’altre costat indicant als camions que havien de parar que ho fessin al carril dret. I d’aquesta manera tant ben organitzada, vaig poder arribar a la Roca del Vallès amb el mateix temps que de la Roca del Vallès a Mataró. A on el servei dels mossos va ser absent, fins que en el lloc a on ja estava aclarit el trànsit, n’hi havia dos per agilitzar el trànsit, quan ja realment no era necessari perquè ja havíem sortit de l’embús que va durar tres hores quaranta cinc minuts igual que el matí de Lleida a La Roca del Vallès. El problema de Granollers, tenia solució, només calia que hi haguessin mossos per executar-los.
Petons pels mossos de la Panadella!!! i amb els de Granollers no m’hi poso perquè hi tinc familiars i no sé quins van ser els que no varen complir.
Adela

E

Eduard

Igualada

11 de març 2010.12:51h

Respondre

Ai Ester, que bé que viuen alguns (molts) funcionaris ... i després que no els hi congelin el sou (com sí que ha passat a la majoria de treballadors de l’empresa privada) que ho paren tot amb... Llegir més una vaga, i una altra i ...

E

Ester Vich

Igualada

11 de març 2010.07:43h

Respondre

És molt greu que algunes escoles tanquéssin dimarts. Hi havia accessibilitat a tot Igualada. No hi ha excusa.

M

Manel

Igualada

10 de març 2010.19:18h

Respondre

Miquel, on és el seu sentit comú ? Home, sembla que no ho sàpigues, són funcionaris !

M

Miquel

Igualada

10 de març 2010.16:54h

Respondre

És molt interessant el comentari del Josep Maria Ramon Joan.

Jo afegiria que cal fer l’estudi que proposa pel que fa als funcionaris dels instituts i les escoles. Per mi un real escàndol que el... Llegir més dimarts a la tarda els centres públics hagin tancat. Aquí Igualada algun centre deia per telefon que per indicacions del Departament d’Ensenyament el centre està tancat i sabem del cert que la majoria de mestres podien arribar al centre sense cap problema...

On és el seu sentit comú? No podien fer classe als alumnes que podien accedir tranquilament al centre?

No hi ha dret

P

Pau

Igualada

10 de març 2010.12:54h

Respondre

”en temps de crisi la millor picaresca és caure al terra, trencar-se algo i que pagui la indemnització l’ajuntament...” gràcies, acabo de tenir una bona idea ... ”no hay mal que por bien... Llegir més no venga”.

E

Eloi

igualada

10 de març 2010.12:49h

Respondre

El fet que els nostres politics siguin patètics no ha de servir per no assumir les nostres culpes. El colapse el varen provocar els irresponsables (la gran majoria de la ciutadania)que no fa cas de... Llegir més res i surt amb el cotxe sense cadenes. i sense fer cas dels avisos. En altres països, quan hi ha una previsió d’aquesta mena la gent és queda a casa i no surt a fer el passarell per desprès queixar-se que no l’han anat a rescatar.

F

Fredi Gistau

Igualada

10 de març 2010.09:20h

Respondre

Penso que en línies generals els ciutadans hem d’estar bastant satisfets per com s’ha gestionat el temporal a la Conca. També crec que hi van ajudar nosaltres -molts anoiencs quedant-nos a... Llegir més casa, jo el primer-. El Telenotícies del diumenge al vespre ho anunciava clarament: seria una nevada molt forta i em sembla que la majoria de persones teníem el record de la nevada del 2001. Com a mínim a la Conca s’ha superat -fins ara- aquest temporal de forma molt positiva. Vull felicitar des d’aquí als diferents responsables dels muninicipi i emplaçar-los a seguir treballant fort per anar traient la neu que encara s’apila als carrers. Cal treballar ràpid, perquè en temps de crisi la millor picaresca és caure al terra, trencar-se algo i que pagui la indemnització l’ajuntament...I per cert, quin fàstic d’hivern tan llarg, amb vent, pluja, neu...Això és el canvi climàtic ? Iniciativa ha ensorrat el tripartit. Sobre tot la Conselleria d’Interior, quin autèntic desastre. Com trobo a faltar la Montserrat Tura...

E

Emiliano

Igualada

10 de març 2010.07:42h

Respondre

Creo que las actuaciones de les diferentes ayuntamientos de la Conca han estado muy correctas durante y después de una nevada que duro más de doce horas.
La circulación viaria en Vilanova del... Llegir més Camí no se interrumpió en ningún momento y las fueron muy escasas las incidencias, la rápida actuación de la bridada de obras, las palas de las empresas privadas, la policía y la colaboración de algunos vecinos (pocos), contribuyeron a que todo se realizara según el Plan de Emergencias

J

Joan EC

9 de març 2010.22:22h

Respondre

A carrers del polígon de les comes III encara estem esterant que ens passi alguna màquina. Aquest matí ha estat un veritable joc imprudent baixar amb el cotxe, tot gelat.. sort dels veïns que som... Llegir més conscients hem netejat amb pals d’escombra i recollidors la neu que hi havia no nomes a les rampes i accessos sino al mig del carrer.. Repeteixo, una vergonya...

J

JOSEP-M RAMONJOAN

IGD

9 de març 2010.20:29h

Respondre

Em plau felicitar als responsables de l’Ajuntament per l’actuació de dilluns front la nevada. Van aconseguir que dimarts a primera hora fos possible la circulació de forma força fluïda.... Llegir més
També cal estar satisfets de l’actitud de molts ciutadans, més que anteriors ocasions, que van netejar les seves voreres de forma decidida en acabar la nevada. Avui es podia caminar per la majoria de voreres amb pocs problemes.
M’agradaria però conèixer l’índex d’absentisme laboral d’avui dimarts, tinc la convicció que més d’un aprofita l’avinantesa (digues-li neu, vent, etc) per gaudir dels llençols, sóc del parer que és insolidari per la comunitat, llevat un consideri que la seva feina és poc útil. Per cert, seria interessant conèixer l’absentisme per grups de treball, separant funcionaris, assalariats i autònoms. Veurien com ens afectes les nevades.
I per últim, ”compreu unes cadenes!!” i deixiu-les al maleter (no a casa), especialment aquells que useu el cotxe per treballar. Fareu menys nosa quan neva i us estalviareu problemes.

P

Pau

Igualada

9 de març 2010.18:22h

Respondre

Jordi, això no és cap novetat, el carrilet, d’Igualada a Barcelona (i viceversa) ja triga cada dia, amb neu o sense, quasi 2 hores.

J

Jordi

IGD

9 de març 2010.17:42h

Respondre

Ahir vaig poder anar a BCN al matí i tornar a Igualada al vespre, en FGC, amb 30 minuts de retard i 2 hores de trajecte.

J

Javi

vilanova del camí

9 de març 2010.14:53h

Respondre

Ja estava tothom avisat, si es cert que segurament no hi ha prous medis a utilitzar per una gran nevadam pero portaven desde dissabte avisan de les fortes nevades, ahir va haber un señor que hem va... Llegir més fer gracia i que va sortir per la televisió que va dir que aixi no es podira circular i que no havien dit res, si desde dissabte se sabia que nevaria i on nevaria, no haber sortit de casa que ja us ho van dir

e

eRIC

Igualada

9 de març 2010.14:46h

Respondre

Igualada no s’acaba al centre de la ciutat, ni molt menys. Si alguns ”responsables” municipals no retiren ni la neu de davant de casa seva ...

S

Sobre el carril bici

9 de març 2010.14:24h

Respondre

És normal que netegin en primera instància el carril bici doncs el paviment és més rugós i no rellisca com al mig del passeig, per tant pots caminar tranquil·lament sense relliscar.

Crec que... Llegir més en aquesta nevada, no en la última, l’Ajuntament ha estat eficaç.

Per cert, ahir al vespre vaig netejar el meu tros de vorera, no em va costar ni 5 minuts i com que la neu no estava gelada marxava la mar de be.

M

Miquel

L'Espelt

9 de març 2010.14:11h

Respondre

Òndia, amb la neu també s’està de pre-campanya?

L’obligació dels veïns és netejar les voreres i la de l’Ajuntament garantir la circulació principal a la ciutat, la seguretat...
No... Llegir més entenc el perquè de tantes felicitacions i sensibilitats.

Acabarem felicitant a les infermeres perquè diuen ”bon dia, com es troba?” a l’entrar a una habitació o al conductor d’autobús perquè ens porta a lloc sense xocar amb cap altre vehicle!!

Cal que siguem més responsables tots plegats, actuar més i garlar menys.

Ah! I, avui que fa bon dia, disfruteu de la nevada que tardarà molt a repetir-se.

P

Pol

Igualada

9 de març 2010.13:55h

Respondre

Només queda felicitar l’Ajuntament per la bona gestió que ha fet de la nevada, al menys al centre de la ciutat.

M

Maria

igualada

9 de març 2010.13:44h

Respondre

Cauen 4 flocs de neu a BCN i a TV3 canvien la programació i durant tota la tarde i la nit només fan programes especials pel temporal. No hi ha el 3-24 per a donar informació tot el dia? Cal que... Llegir més tinguin que canviar la programació de TV3?Catalunya no només és Barcelona.Si la neu no hagués caigut a BCN, no crec que haguessin fet un programa especial de la neu

P

Pau

Igualada

9 de març 2010.13:41h

Respondre

Sort del carril bici, o segons el tangent, carril vici.

D

Domènec

Igualada

9 de març 2010.13:41h

Respondre

Aquest comentari només ho faig des de l’apreciació personal, però crec que es just dir que aquesta vegada l’ajuntament ha fet bé la seva feina. Per cert, em va sorprendre veure un tractoret... Llegir més pel centre d’Igualada amb una pala i ”sembrant” sal, una proposta que havia fet en un comentari de queixa d’una nevada anterior. Casualitat o em van escoltar?

E

Eduard

Igualada

9 de març 2010.13:27h

Respondre

Suposo que l’ajuntament d’Igualada no farà com el de Barcelona, el qual està multant els cotxes que es troben aparcats incorrectament a la zona blava. El pensament recaptador d’alguns és... Llegir més infinit.

c

carril bici

9 de març 2010.13:22h

Respondre

eric que no veus que si treuen la neu del mig es molt mes facil que es glaçi amb aquell tipu de rajola? el carril bici te mes adherencia, pero si tu vols que la gent es trenqui les cames o braços... Llegir més doncs comença a treure la neu del mig.
una mica de sentit comú home

t

tangent

igualada

9 de març 2010.13:09h

Respondre

exactament Jordi (jo ho deia ironicament per criticar els tipics pensaments de ”vull que m’ho facin tot per que pago impostos, i fins ho tot si cauen 2 pams de neu vull q el ajuntament garantitzi... Llegir més que tot funciona a la perfecció, que jo, ciutada q pago impostos, no tinc ni per que portar cadenes al cotxe).
La frase anterir, també es una exageració, per es q penso que ha arribat un punt en que sembla que amb la excusa de que ”ja pago impostos”, no et puguin demanar ni q treguis la neu de la porta de casa teva.
No se si es tracta de que la gent es queixa per bici o de si es colen opinions politiques entre els missatges del ”ciutadà emprenyat”, que potser també es per ”anar desgastant”... bé mes igual la raó.
Pero no es pot pretendre que caigui una nevada important i que el ciutadà ni ho noti, i que si ho nota es que l’ajuntament ho fa tot fatal.
Crec que ens ho hauriem de fer mirar tots plegats, per aquesta nevada i per la de fa uns mesos...
O alguns tenen la pell molt fina, o el q fan amb les queixes es politica.
Nois, si neva, les cadenes al cotxe, evitar sortir al carrer o anar pels carrers principals (la sal, de la que no es pot abusar, es tira als principals, i les maquines passen per on caven), abrigats i a ser solidaris amb la resta de veins i a retirar la neu de la porta, que no crec q passi res per fer aquest esforç, no se aquesta pell tant fina...
L’avis de nevada es per a tots els ciutadans, no sols pels politics, per molt capullos siguin algun cop.

P

Pere

IGD

9 de març 2010.13:08h

Respondre

-Puc tornar d’Esparreguera amb l’Hispano?

j

jordi marcé

igualada

9 de març 2010.12:49h

Respondre

Com que ”...li hauria de caure la cara de vergonya per demanar que els ciutadans netejin ells mateixos la entrada de casa seva?...” és obligació dels ciutadans netejar l’entrada de casa seva.... Llegir més per favor! Si volem que la nostra societat funcioni hem de col·laborar tots en situacions com aquestes. Independentment de qui governi i de si ens cauen bé o ens cauen malament.

L

Lluís Martí

Vilanova del Camí

9 de març 2010.12:35h

Respondre

El barri de La Pau era aquest matí una autèntica pista de patinatge. Senyor Vich, quan treuran una mica de les tones de neu que hi ha ? Quina vergonya. A Vilanova, sempre igual de malament.

e

eRIC

Igualada

9 de març 2010.11:33h

Respondre

Si els serveis meteoreològics de Catalunya van advertir d’un ”temporal inusual sense precedents”, per què no es va donar l’ordre de llençar sal o potassa a les principals vies de... Llegir més comunicació ?

Tota societat té la seva quota d’irresponsables. El sorprenent (i trist) es que siguin ells els que ocupen els llocs de ”responsabilitat”.
Tampoc es pot esperar res més de la classe política en general.

Visca el carril bici !
http://3.bp.blogspot.com/_zuRMkdeOEBk/S5YGvFE2s-I/AAAAAAAADa4/Mr6ruDXpR6o/s1600-h/P1000712.JPG

t

tangent

igualada

9 de març 2010.10:30h

Respondre

home pere, vols dir que s’ha de felicitar a algú? Segons molts dels comentaris politics que es deixen en posts de aquest diari, a l’entesa li hauria de caure la cara de vergonya per demanar que... Llegir més els ciutadans netejin ells mateixos la entrada de casa seva...no fos cas que entre tots s’anessin superant els problemes del temporal de neu, o que algu li surti una ernia (aixo si, si fa falta, que els treballadors de la brigada no dormin en dos dies, a aquests no els preocupa ningu).

EM cansa moltissim llegir sempre el mateix tó en les intervencions ciutadanes (jo crec q molts son politics) que es fan per aqui.
Cansa... soposo q com a politics, cansar, desgastar, es justament el que es vol.

P

Pere P

Igualada

9 de març 2010.09:45h

Respondre

Aquesta vegada, s’ha de felicitar a l’Ajuntament d’Igualada per la manera de com a resolt la majoria dels problemes de la ciutat. Segurament no es va poder actuar a tots els carrers, però els... Llegir més carrers principals i de més trànsit van estar accesibles i transitables durant tot el dia. Veure màquines treballant constantment, van donar els seus resultats.

k

kiko

igualada

9 de març 2010.07:41h

Respondre

algu sap si funciona l hispano?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.