TORNAR

L'ADAPA denuncia l'Ajuntament de Cabrera per incomplir l'autorització de l'ACA sobre el 'mur de la vergonya'

L'entitat ecologista demana aturar les obres

Dimarts, 28 juliol 2009. 14:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Situació moguda la que viu últimament Cabrera d'Anoia. Després del conflicte per l'impost de l'aigua que encara no s'ha solucionat, ara es reprèn el de l'anomenat 'mur de la vergonya' amb un nou capítol. El passat dimecres 22 de juliol l'ADAPA (Associació per la Defensa de l'Aigua del Penedès i Anoia) va presentar un escrit de denúncia davant l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) contra l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia, per incompliment dels seus compromisos i obligacions amb aquest organisme. Prèviament, l'ACA havia autoritzat a l'equip de govern l'execució del projecte de reforma a la Font del Llorer i el mur.

Segons denuncia l'ADAPA a través d'un comunicat, a l'abril l'ACA va condicionar la continuïtat de les obres a l'avinguda Can Formiga, que el 2007 van provocar destrosses a la Font del Llorer, al fet que en un termini màxim de tres mesos, l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia recollís en el projecte les següents tres actuacions:

- restaurar de l’entorn natural malmès: recuperant el projecte elaborat per Naturalea l’any 2007 que significa un augment de la plantació prevista al projecte actual (eliminació d’arbres i enfiladisses, elements de senyalització, etc.)

- incloure elements de retolació i senyalització de l’espai i la font.

- reconstruir i prolongar el col•lector d’aigües residuals.

L'entitat ecologista diu tenir constància que l'Ajuntament de Cabrera no ha contemplat aquestes accions i, després que el termini de presentació finalitzés la primera setmana de juliol, ha decidit denunciar-lo.

Ara, l'ADAPA sol·licita l’aturada immediata de les obres per part de l’ACA fins que no es resolgui l’incompliment i, a més a més, fins que l’ACA procedeixi a incoar el corresponent expedient sancionador per infracció administrativa.

Una 'resposta injustificada'

Un mes i mig abans de presentar aquesta denuncia, l'ADAPA havia recordat per escrit a l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia l'obligació de presentar el projecte i la finalització en breu del termini, però no va rebre cap resposta del consistori ni tampc de l'ACA, a qui havia adjuntat una còpia de l'avís.

De fet, l'única resposta va arribar el passat divendres 24 de juliol, injustificada segons l'entitat ecologista, quan l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia els va dir que 'les obres del mur de conteció de modificació dels revolts de l'avinguda Can Formiga van bastant enrederides i de moment no és necessari el projecte complementari que, tot i això, ja està encarregat a l'Arquitecte Tècnic municipal'. El propi ajuntament havia acceptat les al·legacions d'aquest projecte complementari a les obres temps enrera.

Tot i així, la mateixa ADAPA ha parlat amb l'Arquitecte municipal de Cabrera al peu mateix d'aquestes obres. Aquest afirma que està previst construir un nou dipòsit d'aigua per a la Font del Llorer, i 'donar un aspecte més natural' a la zona utilitzant un paviment que permeti el creixement de vegetació, pedres naturals i la reconstrucció de l'entorn.

Un conflicte llarg

L'origen d'aquesta situació es remunta a finals de l'any passat, quan dues esllavissades provocades per les fortses pluges de la tardor van afectar l'escullera que suportava l'ampliació que s'havia fet a la carretera que connecta el barri de Can Ros amb el nucli de Cabrera.

Des d'aleshores, la reivindicació veïnal per normalitzar aquesta via ha anat acompanyada de les demandes ecologistes per part de l'ADAPA, també amb la implicació del Consell Comarcal, que és qui té la competència per a realitzar l'obra i ha mantingut discrepàncies amb l'ajuntament de Cabrera.

Assolit l'acord entre Consell i Ajuntament, el mes de març van començar les obres, però l'ACA havia estimat les alegacions de l'ADAPA, requerint el projecte complementari que s'ha incomplert.


2 Comentaris

v

vei

cabrera d'anoia

30 de juliol 2009.01:35h

Respondre

El problema es que desde fà molts anys, a aquest municipi manan els mateixos i estan acomodats, apoltronados, consideran que ”el cortijo es suyo” y passan de respectar les lleis i normes... Llegir més establertes. Aixo que passa amb l’ADAPA, es el mateix que va passar amb l’informe de la sindicatura de comptes de Catalunya, sobre contractes i subvencions o el mateix que ha passat amb el tema de l’aigüa, no contesto, passarà el temps i tot quedarà, en un no res.

T

Teresa

Cabrera d'Anoia

29 de juliol 2009.16:19h

Respondre

Es cierto que aún no se ha resuelto el conflicto del agua, las asociaciones vecinales tampoco tienen respuestas del Ayuntamiento que, ante los varios escritos presentados solicitando informes y... Llegir més actas relacionadas con este tema, incluso solicitando reuniones con el alcalde Sr. Monteagudo Hidalgo, han contestado con un ”no procede”,.
Ahora contestan de manera no explicita evitando los compromisos adquiridos con el ACA.
Llegará septiembre y el retorno al barracón escolar, volverán a surgir los conflictos entre padres y ayuntamiento por falta de plazas ante la necesidad de fletar un minibus por falta espacio en esa curva famosa.
El Ayuntamiento sacará balones fuera y culpabilizará a cualquiera contal de no asumir ninguna responsabilidad.
Es de vergüenza.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.