TORNAR

Acord entre l'ajuntament de Cabrera i el Consell Comarcal per arreglar el 'Mur de la vergonya'

L'ajuntament finançarà l'obra i el Consell l'executarà

Dimarts, 24 febrer 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Ajuntament de Cabrera d'Anoia i el Consell Comarcal de l'Anoia han arribat a un acord per arranjar el conegut com a 'mur de la vergonya', un mur d'escullera que es va construir per suportar una ampliació del vial que connecta el barri de Can Ros amb el municipi i que s'ha esllavissat dues vegades. L'alcalde de Cabrera, Salustià Monteagudo, ha explicat que el consell comarcal executarà l'obra i l'ajuntament la finançarà a l'espera que rebi les subvencions d'altres administracions com la diputació, la Generalitat o l'Agència Catalana de l'Aigua

Les obres començaran el dia 2 de març i el projecte preveu substituir el mur d'escullera per un sistema esglaonat amb terrasses enjardinades a tres nivells. Aquest arranjament s’allargarà entre quatre mesos i mig any, tot i que Monteagudo espera que les condicions climatològiques permetin disminuir aquest període. Malgrat això, des d'aquest dissabte la carretera torna a estar oberta parcialment per solucionar l'aïllament del miler de veïns de la zona.

El cost total del projecte ascendeix a 432.200 euros aproximadament i l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia ja ha demanat a la Diputació de Barcelona un ajut de 82.500 euros, 80.000 euros més a la Generalitat i 24.000 a l'Agència Catalana de l'Aigua.

El consistori i el consell comarcal han consensuat també que la direcció d'obra la faci l'arquitecte municipal, Jordi Cufí, una decisió que Monteagudo considera 'molt adequada' i un 'fons de garantia' perquè és un tècnic qualificat i que coneix el projecte.

Paral•lelament, l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia ha especificat que ha aprovat totes les al·legacions que l'Associació en Defensa de l'Aigua del Penedès i l'Anoia (ADAPA) ha presentat al projecte per recuperar la font i la riera que han quedat sota el mur esllavissat.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.