TORNAR

ADAPA presenta al·legacions al projecte de mur de l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia

L'associació ecologista lamenta la manca de consens

Dijous, 19 febrer 2009. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
ADAPA lamenta que “tot i haver manifestat sempre la voluntat de col·laborar en el projecte per arreglar el mur de la vergonya, l’Ajuntament hagi preferit tirar pel dret i exposar un projecte consolidat”. Es tracta del Projecte complementari de mur de contenció del projecte "Modificació revolts de l'avinguda Can Formiga" que l’ajuntament ha posat a exposició pública.

ADAPA valora positivament el projecte pel que fa a la solució adoptada pel mur de contenció de formigó, però pel que fa a l'objectiu de restauració de l'entorn natural de la Font del Llorer i el Torrent de Canaletes ho valoren del tot negativament: “es pretén convertir-ho tot en un simple enjardinament i urbanització d'un espai sense respectar en cap cas els seus valors naturals i històrics, sense tenir en compte cap de les recomanacions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel que fa a la restauració d'espais naturals d'entorns fluvials, ni tampoc la proposta tècnica de Restauració de la Font del Llorer i Torrent de Canaletes”.

Per ADAPA, el que vol fer l’Ajuntament de Cabrera d'Anoia amb la restauració la Font del Llorer és “acabar de destruir el poc que en queda, sense respectar el caràcter natural i històric d'aquest entorn, eliminant l'actual bancada de pedra natural, l'entorn de terra al seu voltant i el regueró per on circula l'aigua, etc.”.

Davant d'aquesta situació ADAPA ha presentat una sèrie d'al·legacions demanant es modifiquin tots aquells aspectes que no protegeixen els valors naturals i històrics que encara queden, i que no restauren els que s'han perdut amb tot aquest procés.

Així mateix ADAPA destaca la poca credibilitat de l'apartat del projecte dedicat a l'Anàlisi d'Incidència Ambiental, “on la informació que apareix es refereix de manera molt generalista a l'àmbit de la comarca de l'Anoia i molt poc específicament a aquest entorn o el municipi de Cabrera. És inadmissible que es parli del Pi de Can Gallego, declarat arbre monumental, com un dels valors naturals considerat al projecte quan aquest arbre fa anys que va desaparèixer”.

ADAPA ha reiterat altre cop a l'Ajuntament la seva voluntat en col·laborar en la modificació d'aquest projecte per tal que inclogui una veritable proposta consensuada de restauració dels valors naturals i històrics malmesos a la Font del Llorer i el Torrent de Canaletes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.