TORNAR

Un error humà hauria causat l'explosió del polígon d'Igualada

Desactivat el Pla especial d'emergències químiques

societat
Dimecres, 22 juliol 2009. 16:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'explosió d'un dipòsit amb 2.000 litres d'aigua oxigenada d'aquest matí, al polígon d'Igualada, hauria estat causada per un error humà, segons que han confirmat a anoiadiari·cat diverses fonts. Els bombers i personal especialitzat han retirat a primera hora de la tarda els més de 25.000 lítres de productes químics que s'han perdut amb la deflagració i han informat que la situació està controlada, sense més afectacions que l'establiment d'un perímetre de seguretat al voltant de les naus afectades (fotogaleria). A les 21.50h. del mateix dimarts s'ha desactivat el Plasecqat d'emergències químiques.

L'explosió ha causat importants danys materials. Foto: Albert Graells

Un error humà hauria causat l'explosió d'aquest matí, segons diverses fonts. L'incident hauria ocorregut quan un operari hauria fet entrar en contacte potassa amb l'aigua oxigenada del dipòsit, provocant l'explosió com a reacció química, i les greus destrosses sobre la nau de l'empresa Comercial Godó i els seus voltants.

No obstant, els Mossos d'Esquadra expliquen que, un cop descartada la voluntat per provocar l'explosió, la investigació continua ara per aclarir si l'accident ha estat fruit d'una negligènica humana -com apunten les fonts consultades per anoiadiari·cat- o bé ha estat fortuït.

De moment es manté tancat el carrer de França, amb un cartell de “prohibit el pas, excepte industries” com a mesura de seguretat per la presència d'amiant al paviment i pel risc d'enfonsament d'una de les partes de la nau. Tot i això, es pot accedir amb certa facilitat als carrers colindants a l'empresa, que s'havien tallat al trànsit a causa de l’explosió i s'han reobert al trànsit a primera hora d’aquesta tarda.

Mesures preventives

Al matí, com a mesura preventiva, els Mossos havien fet tornar a casa els nens i joves que participaven als casals d'estiu de l'escola Maristes i del Patronat Municipal d'Esports, ambdós situats a la zona residencial de Les Comes. Per exemple, l'Esportiueig s'ha traslladat a l'estadi atlètic.

No obstant, com molts lectors d'anoiadiari·cat han comentat, els treballadors de les empreses més properes al lloc de l'explosió i, fins i tot del mateix carrer, han pogut treballar amb total normalitat sense cap mena de desallotjament ni mesura preventiva d'altre tipus. Segons Jordi Riba, tinent d'alcalde d'Igualada, els protocols en aquestes circumstàncies aconsellen el desallotjament de les persones més vulnerables, en aquest cas els nens i joves.

Desactivat el Plasecqat

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ha desactivat, a les 21.10 hores de la nit d'ahir dimecres, el pla especial d'emergències del sector químic, Plasecqat, que s'havia activat a les 8.50h. del matí, pocs minuts després de l'explosió.


7 Comentaris

a

agusti

igualada

23 de juliol 2009.23:10h

Respondre

Joan, no se si els bombers ( no crec que sigui cosa d’ells ) , però el que estar clar és que algú hi ha jugat, dasallotjant uns quants per que no es digui que no s’ha fet res, però no tots,... Llegir més el problema és que algú va pendre la desició incorrecte buscant on hi havia nens més aprop de la deflagració i va fallar...

E

Eina

Igualada

23 de juliol 2009.18:15h

Respondre

Nois,
Pitxor nosaltres que som al mateix carrer... l’ona expansiva ens va arribar a la porta de l’empresa i encara ara, mes de 24 hores després, ningú ens n’ha dit res!
Impresionant la volta... Llegir més al Poligon que he de donar per arribar a casa meva però es l’estiu, dona gust donar voltes a 35º dins el vehicle!!

J

Joan

23 de juliol 2009.10:24h

Respondre

Igual ho han fet per iniciativa pròpia (poques ganes de treballar), si hagués tingut perill crec que haguessin desallotjat tot el del voltant, els bombers amb aquestes coses no juguen...

A

Agustí

igualada

22 de juliol 2009.23:06h

Respondre

Ni la dels nens de l’escola d’estiu de l’Acadèmia Igualada, molt més aprop del lloc de l’explossió que els Maristes o l’àrea esportiva de les Comes.

A

Anna

22 de juliol 2009.21:42h

Respondre

Doncs estem igual Albert. Jo treballo al carrer Gran Bretanya, al Polígon de les Comes, a 2 carrers de la nau afectada i hem conegut la notícia per Internet i hem treballat tot el dia. Sembla que... Llegir més la salut dels treballadors no era prou important!;(

M

Marta

Igualada

22 de juliol 2009.21:40h

Respondre

Un bon ensurt.Per sort no cal lamentar cap victima ni cap ferit,
I els bombers quina gran tasca que fan, malauradament son empleats
públics no gaire reconeguts. El meu condol pels 4 bombers morts... Llegir més ahir
i desitjan la recuperació dels ferits.

A

Albert

Igualada

22 de juliol 2009.21:14h

Respondre

S’han supès tots els partits que hi havia avui a Les Comes per precaució. No entenc res. He estat treballant tot el dia al Polígon i ningú ens ha desallotjat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.