TORNAR

Explota un dipòsit químic al polígon d'Igualada sense causar víctimes mortals

Activada la fase d'alerta del pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya, el Plaseqcat · Desallotgen els Maristes i el Patronat d'Esports

societat
Dimecres, 22 juliol 2009. 09:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Cap a un quart de nou del matí s'ha produït una forta explosió a l'empresa química Godó SL, situada al carrer França número 13 del polígon industrial d'Igualada, que ha causat un incendi i ha deixat una gran columna de fum blanquinós visible a molta distància. Vuit dotacions dels bombers s'hi han desplaçat per a extingir l'incendi. No hi ha hagut víctimes mortals, però sí importants danys materials (fotogaleria).

La nau de davant de Godó SL ha quedat visiblement afectada

S'hi han desplaçat vuit dotacions de bombers

Ha explotat un dipòsit d'aigua oxigenada de Comercial Godó SL

La columna de fum blanquinós · Foto: http://twitter.com/APPjoan

La Direcció General de Protecció Civil ha activat, a les 08.50 hores, la fase d’alerta del Plaseqcat (pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya). Segons les darreres informacions, hi hauria hagut una explosió d’un dipòsit d’aigua oxigenada que, per causes que es desconeixen, hauria entrat en contacte amb potassa.

El dipòsit, que contenia 2.000 litres d’aigua oxigenada, ha explotat i ha causat desperfectes a les instal·lacions de la nau, ja que hauria cedit parcialment el sostre. Cal destacar que no hi hagut ferits, però sí que algunes naus i instal·lacions de la rodalia de l'empresa s'han vist afectades.

Actualment, diversos tècnics estan inspeccionant la zona dels fets per determinar amb més detalls la causa de l'accident i les seves conseqüències.

L'usuari de twitter APPjoan ha fet un seguiment minut a minut de l'explosió i ha realitzat aquesta fotografia de la columna de fum blanquinós.

Mesures preventives

Els Mossos han fet tornar a casa els nens i joves que participaven als casals d'estiu de l'escola Maristes i del Patronat Municipal d'Esports, ambdós situats a Les Comes. Per exemple, l'Esportiueig s'ha traslladat a la zona de l'estadi atlètic. Ho han fet com a mesura preventiva, mentre els bombers i personal especialitzat treballa per retirar els més de 25.000 lítres de productes químics que s'han perdut amb la deflagració.

L'empresa

Godó SL fou fundada el 1.973 iniciant la seva activitat en el món de la comercialització de productes químics a Igualada, en un intent, des del seu mateix concepte, d'estar en tot moment el més proper al client per atendre'l i satisfer les seves necessitats.

Godó SL és una empresa dedicada a la comercialització i distribució de productes químics de base i especialitats per a la indústria en general, principalment, en el tractament d'aigües, indústria del curtit, tèxtil, alimentació, detergència i tractaments de superfícies metàl·liques, entre d'altres. S'encarrega de rebre, emmagatzemar, envasar i distribuir productes àcids, bases, corrosius, dissolvents, peròxids...

L'empresa mateixa explica a la seva web: 'L'experiència d'anys servint el nostre mercat, més de 40 dipòsits d'emmagatzematge de líquids amb una capacitat total de 2.000 tones, més de 15.000 m2 d'instal·lacions cobertes destinades a la logística diària, una flota de 10 camions i cisternes propis, tots ells amb certificat ADR, l'aval de la certificació de qualitat ISO 9001/2000 i un expert equip de persones especialitzades en la seguretat en el transport, emmagatzematge i manipulació de les nostres mercaderies, ens permet declarar-nos autèntics'.


12 Comentaris

A

Agustí

igualada

22 de juliol 2009.23:04h

Respondre

Hi ha una escola que està més aprop del lloc de l’explosió i han anat a desallotjar els Maristes?, o potser els Mossos no tenen constància que l’Acadèmia Igualada està bastant més aprop... Llegir més del lloc de la deflagració? i també hi ha escola d’estiu. Qui ha fallat aquí? O falta informació a la notícia.

m

marc

igualada

22 de juliol 2009.18:50h

Respondre

Ok Jaume, perquè ens entenguem tots: el possible núvol tòxic en realitat era vapor d’aigua.

J

Jaume Blanch - Maier

Igualada

22 de juliol 2009.17:23h

Respondre

Si us plau Marc, baixa dels nuvols que la resta no hi som, i parla amb cristià....

M

Meri

22 de juliol 2009.16:21h

Respondre

Segons el web del 3cat24 un error humà podria ser la causa de l’explosió.

m

marc

igualada

22 de juliol 2009.13:45h

Respondre

H2O2 + OH- ? HO2- + H2O (medi àcid)
KOCl + H2O2 ? O2 (g) + KCl + H2O (medi bàsic)

S

Sònia

22 de juliol 2009.12:23h

Respondre

uff jo estava al carrer Doctor Pujades i me donat un bon ensurt però al mirar cap allà no he vist res ... això si, mes que un boing semblava com si s’hagues despomat un edifici.

Se sap algú... Llegir més mes del núvol tòxic?¿

M

Miqui

Igualada

22 de juliol 2009.12:10h

Respondre

No ser si hi ha una mala planificació, però fa uns 30 anys, ens van expropiar la casa, perqué era un poligon industrial i no residencial...i de pisos i vivendes n’hi han un munt!!!

A

Andreu

22 de juliol 2009.12:06h

Respondre

Oi tant! I l’hospital i tot!! Me l’havia dixat en el primer escrit!!!

M

Montse L

IGD

22 de juliol 2009.12:01h

Respondre

Té raó l’Andreu, ara es demostra que el polígon es va planificar malament, hi ha una escola i un munt d’habitatges al costat d’un dipòsit químic??!!!

E

Esteve

22 de juliol 2009.11:11h

Respondre

Els maristes han enviat els nens a casa. Alguns diuen q el núvol és tòxic. Algú ho sap del cert?
Gràcies,
Esteve.

A

Andreu

22 de juliol 2009.10:58h

Respondre

A veure, aquest poligon és d’indústries o és residencial???

Sort que aquest pet no l’ha fet una de les naus que estan a tocar de les cases de Les Comes II!!!!

Quina planificació... Llegir més geogràfica maaaare meva!!

M

MM

Igualada

22 de juliol 2009.10:13h

Respondre

Quina explosió tant forta.
Molt aprop hem pensat que havia caigut un avió al poligon. Un boeing!
Sort que sembla que no hi ha ferits.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.