TORNAR
PUBLICITAT

Més de 100 mecenes ajuden a fer realitat la producció teatral igualadina 'Olor de gas'

Aquest cap de setmana s'estrena al teatre Aurora

cultura
Dimarts, 12 febrer 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana s'estrena al teatre de l'Aurora la primera producció teatral 100% igualadina 'Olor de Gas'. L'espectacle és una adaptació de la novel·la de Pep Elias i s'ha finançat, en part, gràcies a 103 mecenes que han fet les seves miniaportacions econòmiques a través de la plataforma Verkami. Teatre de l'Aurora i anoiadiari.cat sortegem entrades per la funció de dissabte!

Esquerra a dreta: Òscar Balcells, Pep Elias, Joan Valentí, Marc Hervàs

Un moment de l'obra 'Olor de gas'

Un moment de l'obra 'Olor de gas'

Un moment de l'obra 'Olor de gas'

'Olor de gas' explica la història de l'Adam, un home feliç que comet l’error de creure que tot el que té durarà per sempre. En el moment més inesperat, però, tot se li’n va en orris i, amb la sensació que la vida l’ha estafat, decideix començar de nou tan lluny com sigui possible i acaba convertit en el primer ésser humà que arriba a Mart.

L'actor igualadí Joan Valentí és l'encarregat d'interpretar a l'Adam, un personatge que defineix com a 'una persona que vol ser feliç, que té un caràcter positiu, de superació'. Valentí, que va ser un dels fundadors del Teatre de l’Aurora, afirma estar 'encantat de poder tornar a actuar al Teatre de l’Aurora, que és casa meva, i envoltat d’un equip de professionals que, a més, s’estimen molt el que fan'.

Pep Elias, autor de la novel·la en què s'ha basat l'obra, afirma que 'Olor de gas' és 'una distreta crònica marciana que esdevé, sobretot, el testimoni d’un home incapaç de rendir-se en el seu viatge sense retorn a la recerca de la felicitat. Una aventura amb poca ciència i molta ficció, explicada amb força dosis d’ironia i que, a través de situacions insospitades, ens força a reflexionar sobre les nostres actuals formes de vida'. Elias també manifesta que aquest projecte 'ha estat un aprenentatge per mi ja que debuto al teatre i em satisfà fer-ho a casa, a Igualada'.

Sobre el procés d’escenificació de la novel·la, Marc Hervàs, director de l’espectacle, explica 'a l'hora d'adaptar el text hem fet una simplificació de la novel·la, però sense perdre de vista l'essència i l'esperit de la història'. Afegeix que 'ens hem centrat en les emocions del personatge de tal manera que podríem dir que s’escenifica la consciència d’un home'.

Olor de gas és la primera producció pròpia per a adults de la sala independent igualadina, i ho fa, paradoxalment, en un marc de crisi. En aquest sentit Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, afirma que 'cal encarar la situació amb preocupació però amb optimisme. Olor de gas és un projecte ambiciós per a una sala petita i un risc en aquests temps que corren, però volem demostrar que fora de Barcelona també es pot fer bon teatre unint el talent de bons artistes i professionals. A Igualada, si ens ho proposem, som capaços'.

103 mecenes i 4.040 euros

Per tal de fer front a les despeses de producció de l’escenografia, el que suposa un 8% del finançament del projecte, el desembre es va engegar una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. Aquesta campanya ha estat tot un èxit ja que en pocs dies van aconseguir recollir els diners necessaris (2200 euros), i fins aquest diumenge 10 de febrer, últim dia de la campanya, s'han aconseguit 4040 euros. Les aportacions rebudes de més a més, es destinaran a sufragar les despeses d’altres aspectes, com l'atrezzo, vestuari o la il·luminació.

En total 103 mecenes han aportat el seu granet de sorra a aquesta producció igualadina. A canvi, rebran diverses recompenses, com ara l’assistència a una funció especial per a mecenes el dijous 14 de febrer o un exemplar de la novel·la 'Olor de gas', entre d’altres compensacions.

Gira a Catalunya

Un cop estrenada a Igualada, 'Olor de gas' iniciarà una gira que el portarà per diferents sales catalanes: al Kursaal de Manresa (28 de febrer), a la Sala Trono de Tarragona (1 i 2 de març), al Teatre de Ponent, de Granollers (8, 9 i 10 de març) i a La Planeta, de Girona (16 i 17 de març).

Funcions

Divendres 15, a les 22h

Dissabte 16, a les 22h

Diumenge 17, a les 19h

Les entrades (15 € i 11’5 € amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet a través de la web del Teatre de l’Aurora. Les entrades també es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 exclusivament els dimecres i els dijous de 18 a 20 h. Més informació a www.teatreaurora.cat.


2 Comentaris

P

Pau

jre@ffuttura,biz

12 de febrer 2013.07:24h

Respondre

el coratge sempre te premi.Felicitats

j

jaume rodriguez enrich

igd

12 de febrer 2013.07:04h

Respondre

quand els igualdins i igualada s uneix pot i guanya. felicitats els promotorss per el concepte de la iniciativa i per el resultat Bon dia igualada.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.