TORNAR

L’espectacle igualadí 'Olor de gas' aconsegueix el finançament en només 14 dies

Ho han fet possibles els primers 60 mecenes

cultura
Dijous, 17 gener 2013. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Només en calgut 14 dies per assolir l’objectiu. L’espectacle ‘Olor de Gas’, una producció del Teatre de l’Aurora, ha aconseguit el finançament necessari per a la construcció de l’escenografia. Els diners s’han obtingut gràcies a una campanya de micromecenatge on hi han participat 60 mecenes.

En només 14 dies, el Teatre de l'Aurora ja ha aconseguit els primers 60 mecenes per finançar l’espectacle ‘Olor de gas’, la primera producció pròpia de la sala independent.

Així, amb les aportacions econòmiques d’aquests primers mecenes, a través de la plataforma Verkami, s’ha superat l’objectiu de 2200 euros, diners necessaris per cobrir les despeses de construcció de l'escenografia.

El muntatge ‘Olor de gas’ és l'adaptació de la novel·la homònima de l'escriptor igualadí Pep Elias que s’estrenarà, a l’Aurora, el divendres 15 de febrer, sota la direcció de Marc Hervàs i protagonitzada per l'actor Joan Valentí, tot dos també d'Igualada.

Grata sorpresa

Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, explica que ‘ha estat una grata sorpresa poder aconseguir els diners tant ràpid’ i agraeix a tots els mecenes la seva aportació.

Balcells diu que ‘més enllà de les aportacions econòmiques, els mecenes han cregut amb el projecte, han captat la il·lusió de tots els que el fem possible, i han volgut participar d’aquest projecte de ciutat’.

Com a recompensa, els primers 59 mecenes han obtingut, entre altres coses, entrades per a la funció exclusiva per a ells que tindrà lloc al Teatre de l'Aurora el dijous 14 de febrer. Amb aquests mecenes, ja s'ha omplert l'aforament del teatre. Per això, les aportacions que es rebin a partir d'ara, obtindran entrades per a l'estrena de l'espectacle el divendres 15 de febrer al mateix teatre.

A què es destinaran les noves aportacions?

Amb els diners aconseguits, es cobriran les despeses de construcció de l'escenografia de l'espectacle, tal i com el teatre tenia previst. Però encara queden més dies per fer aportacions i es pot continuar col·laborant.

Òscar Balcells explica que ‘les aportacions que es rebin a partir d'ara, un cop superat l'objectiu inicial, aniran destinades a cobrir altres despeses del projecte com: l'atrezzo, el vestuari, la il·luminació o el muntatge musical’. I és que ‘realitzar un espectacle és un procés viu on al principi et marques un pressupost, però amb els assajos es van canviant coses i el pressupost va augmentant’.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.