TORNAR

Avui entren en funcionament les noves places de zona blava a Igualada

211 espais de pagament més

societat
Dimarts, 24 febrer 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de queixes i crítiques de l'oposició i una part de la ciutadania, finalment avui entren en funcionament les 211 noves places de zona blava que l'alcalde d'Igualada, va aprovar per decret d'alcaldia arran d'un estudi que aconsellava l'ampliació de places d'aparcament regulat. En el ple municipal de la setmana passada, l'equip de govern va reiterar la necessitat d'aquestes places regulades per tal de potenciar el comerç local i afavorir la rotació de vehicles. Més de 6.000 ciutadans ja han signat en contra d'aquesta ampliació.

Carrer Esquiladors

"6.000 firmes i que tota l'oposició es manifestés en contra aquesta ampliació no ha servit de res" es queixa un ciutadà mirant les noves màquines que s'han instal·lat al llarg del Passeig Verdaguer.

La última veu es va deixar sentir al ple municipal de dimarts passat, alguns ciutadans van acostar-s'hi per adreçar a l'alcalde i a l'equip de govern la seva disconformitat amb aquesta mesura, i es van ensenyar les més de 6.000 signatures que la propietària del Bar Pàrquing, havia aconseguit recollir en poc més de 2 setmanes.

Per la seva banda, l'alcalde va tornar a defensar l'ampliació, assumint que aquesta decisió tindrà un cost polític, però manenint-se fer en la decisió. Aquest dilluns assegurava que "no podem anar endavant i endarrere i desdir-nos d'una cosa que creiem necessària, no es retiren cap de les places aprovades, perquè fan falta a la ciutat".

Noves zones blaves

A partir d'aquest matí, si deixeu el vehicle en algun d'aquests carrers, recordeu que la zona blava ja funciona.

- Carrer Sebastià Artés (entre c/Joan Maragall i Pl. Espanya) amb 21 places

- Carrer Esquiladors amb 25 places.

- Carrer Concepció (entre c/Custiol i Pl. Rei) amb 7 places.

- Passeig Verdaguer banda sud (entre carrers Santa Caterina i Òdena) amb 74 places.

- Passeig Verdaguer banda sud (entre carrers Cardenal Vives i Sta. Joaquima Vedruna) amb 12 places.

- Passeig Verdaguer banda sud (entre carrers Delícies i Cardenal Vives) amb 5 places.

- Carrer Cardenal Vives (entre Passeig Verdaguer i c/St. Carles) amb 10 places.

57 als voltants de l'Hospital

- Avinguda Catalunya (entre Av. Andorra i crta. de Manresa) amb 11 places.

- Avinguda Andorra (entre Av. Catalunya i c/Lecco) amb 15 places.

- Carrer Lecco (entre els carrers Bèlgica i Guimaraes) amb 13 places.

- Carrer Lecco (entre el carrer Bèlgica i Av. Andorra) amb 18 places.

Amb aquestes darreres, Igualada ja disposa d'un total de 421 places de zona blava i 27 parquímetres.


17 Comentaris

M

Manel Martí

7 de març 2009.11:42h

Respondre

En resposta a les possibles persones ”ofeses” per el comentari en el qual vaig dir que el Sr. MARC CASTELLS (del qual no tinc res en contra), que en una emissora local afirmava que NO TRAURIA LES... Llegir més ZONES BLAVES, ni les antigues ni les noves, a excepció de la zona de l’Hospital i que tanta polèmica a portat. Aclarir que només he volgut plantejar que per una banda fan seus els drets de sol.licitud dels ciutadans de no creació de mes zones blaves ( i que puc compartir) i per altra reconeix públicament que en cas d’arribar al poder (alcalde) mantindria aquestes zones blaves. Per tal motiu jo com ha ciutadà puc expressar aquesta sensació D’ENGANY.

En referencia als comentaris fets per un tal Pere, dir que durant molts anys hem viscut situacions realment deplorables a igualada per raó d’un govern que no va defensar els interessos dels ciutadans i si els d’uns determinats grups de persones, era la seva forma de fer política i jo al igual que altres van denunciar aquest fets.

A data d’avui, nomes plantejar que les modificacions socials, demogràfiques, culturals, urbanístiques ....de la ciutat d’Igualada i els avanços fets per l’equip de govern actual, han suposat que la ciutat sigui això mes ciutat. El problema es la mala praxis que arrosseguen des de la propia creació d’un polígon industrial que no es va saber aprofitar per donar una sortida de futur Igualada en el seu moment (vint anys o més) i altres plantejaments sota els interessos monopolistes respecte al control i el poder d’uns quants, i que a data d’avui es un problema per la falta d’industria diversificada que pugui paliar l’atur.

Finalment comentar que tinc el dret de plantejar els meus comentaris, al igual que molts altres dels que surten a aquest diari i per tant no faig plantejaments absurds i fora de context d’atacats personals a ningú, simplement comento una realitat actual i històrica de la ciutat que tots coneixem. L’humiltat i el ser respectuós es la base d’una educació Sr Pere.

A

A. Ferrer

25 de febrer 2009.11:14h

Respondre

Al Sr. Manel Martí: Tan greu li sap que critiquem la gestió del govern ”Entesa”? De la manera que els defensa dóna la impressió que vostè en treu ”algun profit”. Pel que fa a mi mateixa,... Llegir més al no ser d’Igualada (ara, però hi he viscut tota la meva vida fins fa poc) , tant me fa qui guanyi les properes eleccions. Tan de bo surti algú altre que no sigui Entesa ni CIU, que sàpiga il·lusionar als ciutadans (no fa falta que sigui cap Obama). Només dir-li una altra cosa, Sr. Manel Martí, per què li té tanta mania al Sr. Castells? No és sant de la meva devoció, però si durant 20 anys vostè creu que ho van fer malament (els de CIU), aquests darrers anys que portem d’Entesa no és que ho hagin fet millor. Això si, ara tenim una ciutat plena de Bulevards, molt bonics (però que també han tingut la seva problemàtica veinal), han tret els pocs aparcaments que hi havia (gratuïts) i els altres que hi han quedat els han convertit en zona blava.
Digueu-ho ben clar, Sr. Martí, us falten calers a l’Ajuntament i els voleu treure de la butxaca de la resta de ciutadans, la majoria igualadins i la majoria en situació d’atur. I tot això ”per real decret”.

c

cuc!

igualada

24 de febrer 2009.23:54h

Respondre

ai si la gent d’igualada se n’entera de quin patrimoni te l’aymami a Andorra... fliparieu

m

marc

igualada

24 de febrer 2009.21:21h

Respondre

Montse, l’has clavat! o potser treuran algú d’aquell fantàstic pàrquing TOT BUIT (del qual tenien pressupostat obtenir uns ingressos de 30000 durant el 2008 euros i es van... Llegir més quedar amb menys de 3000, ho sigui, només amb el manteniment, ja van tenir pèrdues que ja deveu saber qui les pagarà oi ?) I ells diu que cobren per pensar. Pregunta-ho a la TV oficialista de la "Conca".

a

adela

igualada

24 de febrer 2009.20:28h

Respondre

és molt trist haver de pagar per poder descarregar la compra del cotxe davant de casa, ara l’hauré d’aparcar en doble fila, fer que no passi cap més cotxe per aquell carrer i que es formin... Llegir més cues, i em pitin els cotxes de darrere... i jo quina culpa en tinc!

m

montse

odena

24 de febrer 2009.19:48h

Respondre

Una matització, qui controlarà la zona blava de l’hospital. Bé dons segurament hi haurà una persona passejant tot sant dia per controlar sols les zones de l’hospital, ja que segur que els del... Llegir més centre no pujaran i baixaran oi?, un altra a xupar del bote, cobrar per no fer res, bé, m’equivoco, cobrar per vigilar que entre tots pugui cobrar a final de mes.

P

Pol Gomà

Igualada

24 de febrer 2009.19:12h

Respondre

Avui he vist la primera multa de temps a les zones blaves: per 9 minuts.

p

pere

igd

24 de febrer 2009.19:09h

Respondre

Manel, si t’ho treballes una mica més (vas per bon camí), un nou càrrec de confiança pot ser teu (recorda que per a mitja jornada paguen vora de 20000 euros anuals, no està gens malament en... Llegir més aquests temps de crisi).

Amb tot el respecte, millora el teu català; sempre és més agradable llegir a algú que escriu correctament.

M

Montserrat

Igualada

24 de febrer 2009.19:05h

Respondre

Heu comptabilitazat quant de temps perdem els ciutadans en trobar un lloc per aparcar al centre d’Igualada (bé jo ja per centre considero una amplia zona de la ciutat..)?per trajecte ben segur que... Llegir més un mínim de 30 min. Això sense tenir en compte el perill que esdevé buscar aparcament on sovint tinc en comlpexe que estic en plena selva, o en una cursa de formula 1 quan la gent arrenca abans que el semàfor es posi verd perqué a ’altra punta del passeig sembla que surti un cotxe pero quan hi arriben resulta que es trobava aparcat en un gual...
I ara, a més a més tot això...?! m’indigno, a la meva pròpia ciutat em prenen el `pèl dia rere dia (i els calers és clar!).
Visc al centre, abans anava en bici i deixava el cotxe sempre al passeig, un dia a l’agafar-lo per fer unes gestions més lluny un policia em va fer el comentari que aquell cotxe feia massa dies que estava al mateix lloc... Doncs així que en faig? me’l poso a la butxaca?!

M

Manel martí

24 de febrer 2009.18:39h

Respondre

En relació a tots esl comentaris fets fins la data actual, amb el respecte a cadascun d’ells. Seria bo posar-ne en coneixement de tothom, que el Sr. Marc Castells (Cap de l’oposició a... Llegir més l’Ajuntament d’Igualada i responsable politic al Consell Comarcall) va comentar el fet de que en cas d’arribar al poder, eliminaria les 25 places de zona blava de l’hospital, pero tambe va confirmar que NO ELIMINARIA les places actuals de zones blaves creades i que tanta espectació han generat.

Per matizar aquest plantejament si va comentar que faria la primera hora gratuita per tal de fomentar la rotació dels vehicles i afavorir el comerç de les botigues.

Crec,que a data actual si es dona una volta per el Passeig (Sr Castells) podrá observar que en diverses franges horaries i dies (divendres, dissabtes tarda ...) es dificil poder trobar un espai per poder estacionar el nostre vehicle, inclos les zones blaves, i de Cal Font també. Per tant,els plantejaments fets portan radera fons interessos básicament pólitics per tal de poder asumir i controlar el poder de la ciutat d’Igualada, mes per raons particulars del Sr. Marc Castells que no generals de la ciutat i en defensa dels nostres interesos de citadans con intenta fer-nos creure. Recomenaria amb tots els respectes al Sr. Castells,que miri de solventar problemes mes propers amb ell des de el seu ambit politic i de forma especial dins del Consell Comarcal, abans de plantejar temes que despres amb altres ”formes o paraules” finalitzan en lo mateix (aixó si amb un plaç de 3 o 4 anys vista......)

Despres i per finalitzar, dins dels comentaris fets per algunes de les persones que democraticament i voluntariament ham participat dins d’aquest apartat de comentaris, nomes dir-lis que dins de la ciutat d’Igualada els ciutatans no son TITELLES de ningú sigui quin sigui les idees politiques de cadascun i que les decisions d’orientació en la governavilitat d’una ciutat es determinan cada 4 anys. Si es cert, que fa uns 20 anys, només es feian les coses marcades per un determinat número mínim de persones (oligarquia) i un criteri politic que algú ha fet menció en reiterades ocasions (defensats per el Sr Marc Castells). Cal recordar que gracies a les decisions democratiques de la majoria dels ciutadans d’aquesta ciutat,Igualada s’ha transformat a partir de l’entrada de PSC i ICV com equip de govern (fet irreprotxable)i amb la situació actual la dinámica continua en menor messura, pero continua i es un fet real per el bé de l’interes general i no particular o ”monipolista” de fa 20 anys i ja decadent dins de la nostra realitat social.

m

marc

igualada

24 de febrer 2009.18:22h

Respondre

Srs. Aymamí, Cuerva, Fabregat, etc poden tenir ben clar que de mi no en treuran ni un sol cèntim pel que fa a les zones blaves; mai hi he aparcat a Igualada i NO ho faré. Saben a... Llegir més on vaig al cinema: a Igualada NO, i a comprar d’altres coses també ... i espera. Amics d’anoiadiari.cat ens podríeu tenir informats de la futura gran ocupació (o no) del pàrquing de l’hospital (com pretenen aquests polítics tan il·luminats). Ah sí, avui he anat a l’hospital en cotxe. Que bé que va el McDonals’s.

M

MONTSE

ODENA

24 de febrer 2009.16:19h

Respondre

Jo també soc afectada per les zones blaves, llàstima que a Odena, no disposem de tots els serveis com Igualada, però hem de pensar que Manresa està sols a 15 minuts i allà disposem de tot Ah! i... Llegir més sense ser tant ”raros” com els d’Igualada, que si aquí vas a alguna de les botigues del centre i no compres ja et miren malament. El que si que tenim es tranquilitat i de moment zones blaves no en tenim. El Sr. Aymamí ja es pot estar pensant quina moto els vendra per les properes elecccions. Espero que els votants facin memoria.

J

Joan V.

Igualada

24 de febrer 2009.11:40h

Respondre

Molt encertat el comentari d’en Miquel de l’Espelt. Els que han de patir les zones blaves, s’hauran d’aguantar.

El que han d’entrar a Igualada per comprar o anar al cinema o al que sigui,... Llegir més potser en lloc d’afavorir el comerç local n’afavoriran d’altres que no els posin tants impediments per aparcar.

De vegades parlo amb el meu pare de la vaga dels tramvies a Barcelona, quan en plena dictadura la gent va deixar de pujar-hi i anava a peu a treballar ja que, entre d’altres moltes coses, hi va haver una puja fora mida.

Podem intentar deixar les zones blaves buides? Us imagineu poder-ho fer? Ens obligarien llavors a aparcar-hi de grat per força?

M

Miquel

L'Espelt

24 de febrer 2009.10:07h

Respondre

Ai Remei, n’hi ha uns quants que ja fa temps que ens hi trobem. La meva dona treballa al centre d’Igualada i per poder aparcar, arribar a la feina a l’hora i, si és necessari, deixar o... Llegir més recollir els fills a l’escola sense arribar massa tard, hem hagut de llogar un pàrquing a Cal Font el qual, tot sigui dit, té dues entrades i una sola sortida, suposo que per facilitar els embussos corresponents i ajudar a la fluidesa de la circulació en hores punta. És aquell aparcament soterrani que abans deixava mitja horeta de franc per poder fer encàrrecs ràpids pel centre.
Tot plegat, tal com deia una carta en un mitjà local no fa pas massa temps, fa que els que no vivim a Igualada city ens plantegem on anem a comprar, on anem al cinema ......

R

Remei P.B.

Òdena

24 de febrer 2009.09:47h

Respondre

Per qui treballa a la zona del Passeig o voltants és una veritable tocada de picarols, ja que, com és obvi, no estarem cada hora i mitja sortint del nostre lloc de treball per posar un tiquet. De... Llegir més moment, aquest matí ja he donat unes quantes voltes per poder aparcar en alguna zona dels voltants del Passeig i lliures de pagament i, al cap d’una mitja hora, he trobat un foradet a quasibé un kilòmetre del meu lloc de treball.
A mi que no em vinguin a dir que aquesta mesura és per afavorir la rotació i, a la vegada el comerç. On treballo, de comerç n’hi ha ben poc; si ho fan pels que van al jutjat, ja m’imagino a un ciutadà al mig d’un judici dient ”señoria, perdóneme, tengo que ir a renovar el tiquet o me ponen una multa”.
Malauradament, per anar a treballar necessito el cotxe i em sento impotent davant aquesta prepotència per part de l’Ajuntament. Diuen que els ciutadants han confiat en ells a l’hora de les eleccions. No tots, Sr. Aymamí, i per postres hem d’aguantar aquesta mena de dictadura.Això és una mesura antipopular i la gent té memòria. Recordi-ho quan vegi que no guanya les eleccions.

L

Lluiset Palop i Flairol

Igualada

24 de febrer 2009.08:26h

Respondre

Bé, els igualadins i anoiencs ens hem baixat els pantalons i hem de veure com ens ho fem per no estar aparcant tot el dia a Can Zona Blava. Espero que algú se’n recordi d’això quan arribin les... Llegir més eleccions...

J

Joana M.

Igualada

24 de febrer 2009.07:02h

Respondre

No sabia que l’ajuntament d’Igualada (SIMA) retolava en castellà. Aquests polítics no hi ha qui els entengui. ”M’encomanen el català” al l’estil bollywood i després ells no fan la... Llegir més seva feina.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.