TORNAR
PUBLICITAT

Conca TV es queda sense l'emissió de continguts propis

L'amortització de les places dels treballadors impedeix continuar emetent el contingut habitual

cultura
Dijous, 5 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La reunió que van mantenir els alcaldes de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD) aquest dimecres 4 de gener va servir per aprovar els pressupostos d'aquest ens, tasca que es va dur a terme per unanimitat de tots els presents. Un dels aspectes que es van tractar va ser l'amortització de les dues places de Conca TV i, en conseqüència, el final de les emissions del contingut habitual i propi del canal. De fet, alguns dels canvis pactats ja es podran notar des d'aquest proper dilluns, com per exemple en els informatius que el canal emet. El pressupost aprovat en la reunió és de 241.838€, que representa una reducció del 80% del de l'any anterior, que va ser de més d'1 milió d'euros.

La regidora de Promoció de la Ciutat i Coordinació de l'Ajuntament d'Igualada, Imma Soteras, va insistir en que Conca TV 'no és competència de la Mancomunitat, malgrat que fos aquest ens el que la gestionava i contractava el personal del canal'. Per això, de moment, la MICOD va acordar, amb el concens dels alcaldes presents, amortitzar les tres places de tècnic/redactor que mantenia fins ara -una de les quals estava vacant.

El consorci de la TDT es reunirà per segona vegada aquest mes de gener i serà qui prendrà la decisió final de mantenir amb uns mínims els serveis de la televisió o clausurar les seves emissions, que han suposat 540.000 euros en els darrers cinc anys.

Segons va apuntar Soteras, a la reunió de la MICOD es va 'traspassar la gestió plena de Conca TV al Consorci de la TDT a la demarcació d'Igualada, que és qui l'ha de tutelar'. En aquest Consorci hi formen part, a més dels consistoris de la MICOD, els de Calaf, Piera i Masquefa.

Concens en la votació

L'aprovació dels pressupostos es va realitzar per unanimitat, malgrat que l'alcalde de Vilanova del Camí, Joan Vich, va expressar, fa unes setmanes, estar d'acord amb la continuïtat de la televisió local. Després de la reunió d'aquest dimecres, Vich va declarar que el vot a favor 'representa un vot de confiança al fet que la MICOD, davant d'uns pressupostos mínims, buscarà noves maneres de mantenir un instrument [Conca TV] que ha aportat grans beneficis a la conca'.

Per la seva banda, l'alcalde d'Òdena, Carles Casanova, va reiterar que el consistori té unes prioritats per damunt d'altres però que, aquest fet, no ha de significar que desaparegui l'emissió.

La retallada de la MICOD arriba al 80%

241.838€ és la xifra del pressupost per al 2012 que van aprovar els ajuntaments integrants de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca, Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Òdena, La Pobla de Claramunt, Castellolí i Jorba.

Aquesta xifra representa aproximadament un 80% del pressupost de l'any anterior, que va ascendir a 1.170.000 euros.

Els membres de la Mancomunitat coincideixen que, en l’actual moment, cal una reformulació dels serveis que comparteixen. Per això, segons la regidora de Promoció de la Ciutat i Coordinació de l’Ajuntament d’Igualada, Imma Soteras, 'fem un pressupost realista i conseqüent, contemplant només aquells ingressos que tenim assegurats a principis d’any. En funció de les ajudes i subvencions confirmades, l'anirem completant'.

Tant Joan Vich com Carles Casanova van afegir que es treballarà perquè 'la Mancomunitat esdevingui una eina útil per gestionar els diners dels ciutadans. Hem de ser eficients, unir-nos i arribar així a abaratir despeses'.

A grans trets, la MICOD es planteja treballar en temes mediambientals, de protecció civil, del parc fluvial, de transport, energies renovables i telecomunicacions.


16 Comentaris

J

J.M.

Igualada

7 de gener 2012.17:31h

Respondre

Ester Vich, n’estàs segura d’això que dius? Jo diria que justament els mitjans privats, acceptant subvencions i pagaments del partit que sigui, poden mirar sensiblement a una banda enlloc... Llegir més d’una altra. Això, amb els públics, no és possible.

F

Ferran J

Igualada

7 de gener 2012.12:08h

Respondre

Ester, sense ànim d’ofendre, dir-te que em sembla d’una ingenuïtat extraordinària el teu comentari: ”Els mitjans privats que no són eines de propaganda electoral del que mana a la mida del... Llegir més que mana”. Has sentit a parlar de la publicitat? A veure quant es gastarà l’ajuntament en publicitat per mirar de controlar els privats...

R

Ramon F

Igualada

6 de gener 2012.10:27h

Respondre

Desprès de llegir tots els comentaris, continuo pensant a pesar de tot, que és una decisió encertada. La situació econòmica dels ajuntaments es desastrosa i per tant s’han de suprimir... Llegir més despeses, altre cosa es començar a discutir quines despeses, a que donem més prioritat, per exemple que preferim més, mantenir Conca TV i rebaixar els diners que es destinen a solidaritat per exemple o fer-ho a l’inrevés.

Les noticies locals les podrem continuar veient per altres mitjans de comunicació i no representaran cap despesa als ajuntaments i jo o trobo encertat en la situació actual. Per altre banda, ara alguns defensen la televisió publica, però hem de recordar que en algun moment als mitjans públics també se’ls ha criticat perquè dèiem que eren ”la voz de su amo” o sigui que hi ha opinions per tot

En quant a no tancar del tot, pot ser per no perdre la titularitat del canal? A lo millor si es deixa d’emetre es perd i han pensat que a cost 0 es podria mantenir per si algun dia bufa un altre vent i se’n pot tornar a parlar

E

Ester Vich

Igualada

6 de gener 2012.09:59h

Respondre

Visca La Veu, l’Anoiadiari.cat, l’Enllaç i el Canal Taronja!! Els mitjans privats que no són eines de propaganda electoral del que mana a la mida del que mana.

J

Joan

Igualada

5 de gener 2012.16:26h

Respondre

Quina vergonya... Com a mínim podiem seguir una mica la política municipal i veure debats, on per cert l’ alcalde només anava en campanya.
Per no fer més programació pròpia que la tenquin, lo... Llegir més pròxim que serà la ràdio?
Espero que no...

d

david

igualada

5 de gener 2012.15:17h

Respondre

si no fan pogramació propia noticies, entrevistes, reportatges, etc ja la poden tancar.
algu a valorat quan val tenir personal i fer pogrames d’altres emisores? perque deuen tenir de pagar uns... Llegir més drets? val més mantenir poc peò algu propi que molt i tot de fora, peque d’altres canals que no fan res de sentit ja en tenim molts tant a nivel autonomic com estatal, ja siguin privades i/o publiques

F

Ferran J

Igualada

5 de gener 2012.13:27h

Respondre

No entenc perquè volem una tele pública local sense continguts locals. Si no parlen de la zona ara sí que em sembla cara...

r

ricard

igd.

5 de gener 2012.11:20h

Respondre

Si ho llegeixo bé diuen que el pressupost aprovat es de 241.00 euros i l’any passat era de un mi.lió... Llavors no es redueix el 20% sino el 80=% que no és el mateix. El de l’any passat era... Llegir més exagerídissim i ja estabvem en plena crisis o no se’n va adoanr els alcaldes?

i

igualadí

5 de gener 2012.11:17h

Respondre

Les notícies ja les veiem per Canal Taronja, són les mateixes i ens costen menys diners.

J

Jordi Gabarró

5 de gener 2012.11:01h

Respondre

No es tracta de si mitjans públics o si mitjans privats, sinó de perodisme sí o periodisme no; de si continguts d’interès sí o bé d’instrumentalització a qualsevol preu, ja sigui... Llegir més partidista, econòmica... Hi ha casos de tot tipus als dos costats. El que cal defensar més que mai és el periodisme, perquè no beneficia només els periodistes. Els ciutadans, doncs, l’han d’exigir i premiar qui en faci de veritat.

j

josep maria

santa margarida de montbui

5 de gener 2012.10:48h

Respondre

i perque no tanquen VILANOVA TV ,ja que es una emisora ilegal,que esta emitin desde fa temps sense permis.

e

esceptic

igualada

5 de gener 2012.10:34h

Respondre

Senzillament lamentable. Miopia política extrema.Els mitjans públics fan nosa, els privats al poder !!!

p

pabo

IGD

5 de gener 2012.10:18h

Respondre

Si no hi ha producció pròpia quin sentit té? Sense producció pròpia més val tancar-la.

M

Montserrat

Igualada

5 de gener 2012.09:29h

Respondre

Si es queda sense programació pròpia vol dir que tampoc veurem les notícies?
Ja només ens quedarà una cadena privada que ens oferirà la informació? És la pèrdua d’un servei plural i... Llegir més públic.
L’esforç i la professionalitat de la gent que hi treballa havia aconseguit un bon nivell com a cadena local.La programació pròpia és la que tenia interès pels habitants de la Conca. Si no n’hi ha, tenim molts altres canals per poder mirar.

M

M Caceres

Vilanova

5 de gener 2012.09:22h

Respondre

I era necessari destruir tres llocs de treball per seguir emetent uns altres continguts que no són locals i que valen molts diners? Arribo a la conclusió que l’únic que s’ha fet és acomiadar... Llegir més gent i generar més atur, i no pas estalviar!

C

Cristina

5 de gener 2012.06:55h

Respondre

Ja era hora

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.