TORNAR

Els alcaldes de la Conca repensen la Mancomunitat

El pressupost podria ser un 30% inferior al del 2011

societat
Divendres, 30 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Després de la Comissió informativa que va tenir lloc el passat dimecres i abans de la Junta General que se celebrarà el proper dia quatre, els alcaldes de la Conca d’Òdena es van reunir aquest dijous de manera informal per tal d’acabar de perfilar els pressupostos del 2012 que es preveuen al voltant d’un 30% més baixos que els d’aquest any. Segons alguns alcaldes, la finalitat de la reunió va ser la de començar a repensar l’ens supramunicipal entenent els moments de crisi i austeritat.

S’han acabat les èpoques de grans assignacions pressupostàries i subvencions per a les administracions, també a la Mancomunitat de la Conca d’Òdena que el proper dia 4 de gener ha d’aprovar uns pressupostos que podrien ser al voltant d’un 30% menys que els que es van aprovar pel 2011 i que ascendien a 1.170.000 euros.

Els alcaldes dels set municipis que formen la Mancomunitat de la Conca d'Òdena: Igualada, Montbui, Vilanova, Òdena, Jorba, Castellolí i La Pobla s'han reunit per acabar de perfilar els pressupostos i repensar la institució perquè sigui eficaç i útil als municipis que en formen part.

Tal com han afirmat alguns alcaldes,s’ha de deixar de pensar línies de subvenció per pensar en com estalviar costos mancomunant més serveis i dotant l'ens de contingut real. Alguns dels temes que s'han posat sobre la taula són la protecció civil, la compra conjunta d'alguns serveis o la possibilitat de mancomunar el servei de recollida d'escombraries.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.