TORNAR

Castells recorda al PSC que el seu partit es nega a pagar els diners que l’Estat deu a Catalunya

El deute entre administracions, a l'agenda política

politica
Dijous, 15 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els deutes entre administracions estan a l’agenda política, no només a nivell català, sinó també a la comarca. Si aquest dimecres Jordi Riba demanava que Castells utilitzés el ‘fil directe’ del que va presumir durant la campanya amb el president Artur Mas perquè la Generalitat pagui el deute que té amb l’Ajuntament, l’alcalde igualadí no ha tardat en contestar-li.

2,5 Milions d’Euros és la quantitat que Jordi Riba, portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Igualada, compta que la Generalitat deu a Igualada. Segons el socialista, aquests diners representen un 64% del valor total de les pòlisses de crèdit que té contractades l’Ajuntament i que a dia d’avui ascendeixen a 4.000.000 d’euros.

La Generalitat deu aquests diners a la ciutat per serveis com l’escola de música, les escoles bressol o programes de l’Ajuntament que l’ens municipal ja ha avançat tot i que haurien de ser finançades o cofinançades per la Generalitat.

Marc Castells s’ha mostrat contundent i sense pèls a la llengua alhora de contestar la denúncia socialista alhora que ha expressat la seva sorpresa: ‘El deute que té la Generalitat amb Igualada avui és el mateix que el que tenia fa un any, quan el PSC estava a l’Ajuntament’.

Per la seva banda, Jordi Riba, afirma que fa un any el deute no superava els dos milions d'euros i recorda que no creava els mateixos problemes de tresoreria que actualment.

Castells ha apel·lat, també, als 759M d'euros que l’Estat deu a Catalunya: ‘És una vergonya que ara s’atreveixin a dir que la Generalitat no paga a Igualada mentre que és el seu partit qui, des d’Espanya no paga a la Generalitat els 759.000.000 euros i que impedeix el pacte fiscal que de ben segur ens estalviaria aquests problemes’.

En aquest punt, Jordi Riba afirma que ell defensa que aquests diners tornin a Catalunya amb la mateixa vehemència que reclama que la Generalitat torni el que deu a l'Ajuntament d'Igualada.


4 Comentaris

i

igualadi

igualada

16 de desembre 2011.17:43h

Respondre

Joan i Pau, si a un de vosaltres dos os deixessin una empresa arruïnada per mirar de tirar-la endavant fent el que podeguesiu perquè a curt termini pugui surar i ser viable i us comencen a venir... Llegir més els acreedors de l’anterior propietari i us diuen que tan fa el passat, que el present es el present i per tant deixeu de mirar enrere i parlar de l’herència que os han deixat, que deixeu de lamentar-vos i per tant que pagueu, que diríeu?.

Segurament que encara gràcies de que intenteu tirar el vaixell endavant i que al final es pugui pagar tot el que es deu.

Be, dons mireu, a la Generalitat el tripartit va deixar una deute de mes de vuit mil milions d’euros, el Govern de l’estat (PSOE) no ens vol pagar ni els 750 milions ni adelantar els altres 1.400 i a l’ajuntament d’Igualada l’Entesa va deixar un forat espaterrant que quant surti l’auditoria veurem clarificat. Per tant no entenc la vostra postura de dir que el pasat es pasat i que deixem de tenir-lo en compte i mirem el present. A mi sempre m’havien dit que la historia es important i ens marca, (si mes no per no entrepusar de nou amb la mateixa pedra),

Per a mi, el present es producte del passat i per tant si els que van estar manant abans van deixar nomes que deutes, el que no poden, ni podeu ara vosaltres es pretendre que això no importa, o no existeix, i tant que importa i molt, i jo celebro que hi hagi persones que siguin capaços d’intentar redreçar la situació, perquè si haguessin continuat els mateixos i amb el mateix sistema no se a on hauríem anat a parar

P

Pau

Igualada

15 de desembre 2011.21:02h

Respondre

Penso el mateix qu el Joan. Estic fart de sentir comentaris que l’únic raonament que utilitzen és això no perquè els socialistes tal o per què els socialistes no sé què. Parem de justificar... Llegir més les coses per partits que prou pena tenen i cimencem a treballar pel que toca, que et recordo estimat alcalde ( no ho dic amb to irònic) és la ciutat, que per això els ciutadans et van escollir alcalde. Prou dificultats tenim com perquè fins i tot la Generalitat del nostre país ens degui diners. Lluita pel que és d’Igualada alcalde.

j

joan

Igualada

15 de desembre 2011.12:07h

Respondre

Marc i igualadí: estem parlant dels diners que se li deuen l’Ajuntament, és igual qui sigui el debitor. I l’Alcalde d’Igualada ha de vetllar per la ciutat, no pel seu partit.

i

igualadi

igualada

15 de desembre 2011.11:01h

Respondre

Dons miri Sr. Riba, si vostè defensa amb la mateixa vehemència les dues coses potser que primer aconsegueixi que el PSOE de l’estat entregui els diners que deu a la Generalitat i llavors si que... Llegir més podrà demanar que aquesta pagui també el que deu.

De tota manera, la situació en que malauradament es troba la Generalitat no es conseqüència també del deute esgarrifós que va deixar el tripartit, vostè que creu?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.