TORNAR
PUBLICITAT

El PSC denuncia que la Generalitat deu 2,5 milions a Igualada

Adverteix que el to alarmista de l'alcalde empitjora la situació financera de l'Ajuntament

politica
Dimecres, 14 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El portaveu del PSC a l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Riba, ha fet públic aquesta setmana que la Generalitat de Catalunya té un deute de 2,5 milions d’euros amb l’Ajuntament d’Igualada, referents a serveis en els quals la ciutat ha avançat els diners com l’escola de Música, les escoles Bressol o els plans laborals Impulsa, entre d’altres.

Jordi Riba

El PSC explica que si la Generalitat fes efectiu el pagament d’aquest deute, l’Ajuntament tindria més liquiditat per fer front a les factures de proveïdors, no hauria de retardar les pagues extres als funcionaris i podria retornar les pòlisses de crèdit als bancs. Davant d’aquesta situació, Riba assegura que aquests 2,5 milions que deu el govern català generen una evident ‘tensió insuportable’ a la tresoreria de l’Ajuntament per abonar tots aquests pagaments.

El portaveu del PSC ha demanat a l’alcalde Marc Castells que ‘utilitzi el fil directe del qual presumia tenir amb el president de la Generalitat Artur Mas durant la campanya electoral per reclamar-li els diners’.

Els 2,5 milions d’euros que deu la Generalitat equivalen el 64% del deute que té l’Ajuntament en forma de pòlisses de crèdit que anualment demana per estar al dia dels pagaments.

Les pòlisses d’aquest últim any pugen fins als 4 milions d’euros, el que representa un 10% del total del pressupost, lluny del límit legal situat al 30%.

El to alarmista de l’alcalde

D’altra banda, el PSC adverteix del fet que el govern de la ciutat té dificultats per renovar les pòlisses de crèdit per l’any que ve amb els bancs i ho atribueix al paper ‘alarmista i demagògic’ que durant aquests darrers mesos ha fet l’alcalde Marc Castells en les seves declaracions públiques.

El portaveu del PSC acusa l’alcalde de “fer declaracions alarmistes que poden ser molt llamineres a nivel partidista a curt termini però que creen una desconfiança a les entitats financeres que poden ser molt perjudicials per a la ciutat’.


9 Comentaris

J

Joana

Igualada

23 de gener 2012.08:24h

Respondre

I perque no ho denunciaven quan hi havia el montilla?

M

Mjesus

Igualada

16 de desembre 2011.18:30h

Respondre

Doncs jo crec que són els bancs els que no se’n refien del senyor Castell i per això no volen renovar les pòlisses de crèdit, ho té clar si la Generalitat no paga

j

joanma

Igualada

14 de desembre 2011.13:19h

Respondre

Com que el batlle es del mateix partit qu’el President, no es reclamaran les deutes.

T

Toni

IGD

14 de desembre 2011.12:37h

Respondre

Benvolguda Roser, si he llegit ben llegit el comentari del regidor J Riba. Ho trobo penós.Si l´anterior equip de govern hagues estat més curós amb els diners (nostres) probablemnt no estariem en... Llegir més aquesta situació.
Tirar milions de Euros pel desaïgua ( POUMS, ponts de pessebre, WTC i altres floritures) i estar a punt de la fallida per aquestes causes, no es el mateix fet que la Generalitat reclami els diners que ens pertoquen als catalans, a Madrid.
D´aquest ús poc apropiat dels diners comuns jo en dic malverssar els diners, però clar, en una democràcia tant fluixa com aquesta, aixó no es considera un fet punible. Tot arribarà.
Us desitjo que les vostres reflexions sobre com encarrilar el partit us siguin profitoses i que entre les conclusions que en pogueu treure s´hi trobi el dialeg, respecte i sobretot saber escoltar a la ciutadania.
PS, `No sòc simpatitzant de cap partit. No he votat a les darreres eleccions per a no sentir-me enganyat una altre vegada. Quan la politica deixi de ser una professió per a tants,tornaré a votar.
Salut

R

Ramon F

Igualada

14 de desembre 2011.12:15h

Respondre

Sr. Riba, no es preocupi, del to alarmista o no de l’alcalde Marc Castells ja en parlarem ben aviat un cop s’hagi acabat l’auditoria que s’està fent. Llavors sabrem la veritable situació... Llegir més del nostre ajuntament i ens o diran unes persones neutrals, no es preocupi, es qüestió de temps, espero que poc, ja que fa temps que sembla que hi treballen.

En quant a la situació econòmica de la Generalitat, pot ser que hi tingui a veure alguna cosa els 8.000.000.000 milions d’euros que va deixar de dèficit el tripartit?, a vostè que li sembla.

I encara un altre qüestió, li sembla que es just que desprès d’aguantar el que tenim d’aguantar tots els catalans surti ara el govern socialista de Madrid, que per cert i dit de pasada volia que encara ens retallessin mes del que ja ens han retallat, i no ens vulgui pagar els 750.000.000 d’euros que ens deu de la clàusula addicional tercera.

Vostès mateixos, els hi han deixat en safata de plata als srs. del PP perquè un cop formin govern puguin ser magnànims amb Catalunya i ens els entreguin ells. Vostès sabran el que fan, però inclús els seus caps a Catalunya es queixen d’això

G

Gerard

Igualada

14 de desembre 2011.12:14h

Respondre

Doncs ho trobo encertat, cal demanar aquests diners!! O hi ha qui creu que no cal? Ara, em quedo parat al veure que qui ho reclama és el cap de l’oposició i no l’alcalde... Que no s’atrebeix... Llegir més el Castells a enfrontar-se al Mas per reclamar el que és nostre? O els igualadins hem de ser els que paguem aquests 2 milions i mig perquè la Generalitat no s’enfadi?? Plantem caraa.

R

Roser

14 de desembre 2011.11:57h

Respondre

Toni i Albert heu llegit ben llegit el comentari del Regidor J. Riba? Sols reclama els diners que deu la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament d’Igualada per fer front al pagament de les... Llegir més pòlisses de crèdit, a les pagues extres de l’empleat públic, .... el mateix reclam que fa el President Mas a Madrid,o no?

Una altra tema és analitzar, i una per una, les tasques fetes per l’anterior govern del qual formava part en Jordi Riba, que evidentment n’hi ha de bones i d’altres de no tant bones. La baixada de vots del PSC a Igualada en les passades eleccions municipals va anar en paral•lel amb la baixada de vots del PSC arreu i per les causes de tots conegudes. Esperem que aquest proper cap de setmana simpatitzants i militants del PSC sapiguem adreçar i encarrilar el partit i poder tornar a connectar amb les il•lusions que corresponen a aquesta nova era, i que segur que la història del nostre País ens deixarà descobrir.

T

Toni

IGD

14 de desembre 2011.09:43h

Respondre

Sr. Riba. Està vosté fent merits per sortir a l´APM ?
Si tinguessim encara els diners que vostés, guiats pel inefable Sr Aymami van gastar, tot jugant a ser grans empresaris ( aqui Freud tindria... Llegir més alguna cosa a dir), l´Ajuntament igualadí potser tindria encara el coll sobre l´aigua.
Sé que aixó es ja un tema repetit fins el cansament, però important com per recordar-ho una i altre vegada. Més que res perque els que governen, sigui del color que sigui, es donin compte que el poble no es ni ruc ni té memoria de peix.
Igualada s´en sortirà, però per la força de la gent, no pas per fer el penes.
Salut

a

albert

igualada

14 de desembre 2011.08:09h

Respondre

Però que son rucs aquests del PSC-PSOE? Durant aquests últims 8 anys la Generalitat, governada en part per ells, va pagar quan tocava o no?
Per altre banda i anem a l’arrel del problema, i és... Llegir més qui ha creat aquest gran deute a l’Ajuntament d’Igualada, en Marc Castells en 4 mesos o les polítiques de places, carrers i fot-li gasto del senyor Aimamí tot ben mesclat amb un suport pèssim a les empreses d’Igualada?
En fi, d’aquest forat anomenat Conca d’Òdena no en sortirem en anys.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.