TORNAR

El Consell Comarcal aprova uns pressupostos de 13M d’euros, un 13% per sota que l’any anterior

L'ensenyament i les polítiques socials, les prioritats del Consell

economia
Dimarts, 13 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell Comarcal de l’Anoia va aprovar els pressupostos per l’any 2012 que ascendeixen a 13.020.145,53 euros, una xifra un 13% més baixa que la de l’any passat. Aquests pressupostos, que han estat aprovats amb els vots a favor de l’equip de govern ERC i CiU i amb les abstencions de l’oposició –PSC, PP, ICV i PXC-, prioritzaran els recursos destinats a l’ensenyament i a les polítiques socials.

Ple del Consell Comarcal

Els pressupostos del Consell Comarcal de L’Anoia per a l’any 2012 posen l’accent en l’ensenyament i les polítiques socials, amb aquests dos àmbits, l’ens comarcal destinarà 6.000.000 d’euros, pràcticament la meitat del total del pressupost. L’ens tampoc vol oblidar les polítiques de promoció econòmica que té, en el Campus Motor el projecte més important.

L’ensenyament, una prioritat

L’àrea d’ensenyament és on es destinaran més recursos, un total de 3.947.920 euros. Amb aquests diners es finançarà el transport escolar col·lectiu dels alumnes de la comarca i el servei de menjador. A més, es concediran ajuts individuals per a desplaçaments i menjador. Malgrat la disminució en els pressupostos, el Consell Comarcal recorda que el 2011 va destinar una xifra molt similar en aquests conceptes. De fet, el Consell destaca els 2.425.000 d’euros en el transport de 2.250 alumnes en un total de 53 rutes, els 593.000 euros del servei de menjador per a 1.400 alumnes diaris i 95 monitors de centres educatius i els 395.000 per a la concessió de 1.150 ajuts econòmics.

La crisi demana un esforç en les polítiques socials

El Consell Comarcal va fer referència a l’actual situació econòmica i les dificultats per les que passen moltes famílies per justificar l’increment en la partida de polítiques de Benestar Social. D’aquesta manera, es destinaran 1.382.852 euros a serveis socials bàsics per garantir el benestar de la ciutadania a partir de la intervenció social amb persones i famílies.

El Campus motor, el projecte estrella

La partida que el Consell Comarcal destinarà a Promoció econòmica aquest any és d’1.412.380 euros però l’ens recorda que el seu projecte més important és la construcció del Campus Motor –que ja s’ha posat en marxa- i al qual s’hi destinaran un total de 3.366.667 euros pressupostats en exercicis anteriors.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.