TORNAR
PUBLICITAT

El Consell Comarcal aprova un pressupost de 15 milions d’euros, un 8,8% superior a l’actual

El president destaca l’aposta per la promoció econòmica, els serveis a les persones, el medi ambient i l’educació

politica
Dimecres, 1 desembre 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Ple del Consell Comarcal de l’Anoia va aprovar dijous un pressupost per a l’any 2011 de 14.746.595,91 euros. Els números del Consell anoienc per al 2011 es van aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern (CiU i ERC), l’abstenció del PP, i els vots contraris d’ICV i PSC. 

El Ple al Consell Comarcal

Aquests seran els quarts i darrers pressupostos aprovats per aquest govern al Consell Comarcal i Marc Castells, president de l'entitat, els qualifica de 'continuistes en el bon sentit de la paraula'. Segons Castells el més important és que el de l'Anoia és dels pocs Consells Comarcals on els pressupostos creixen respecte l'any anterior. Concretament, un 8,88%, una pujada que tot i això no és tan elevada com en els pressupostos passats —quan es van augmentar en un 20%.

Segons Castells, tenint en compte que al Consell Comarcal la majoria de recursos són finalistes i reverteixen directament a les persones, s'ha decidit invertir el màxim possible: 'en aquest cas hem apostat per reforçar les partides destinades a la promoció econòmica, els serveis a les persones, el medi ambient i l'educació', explica.

Promoció econòmica i Campus Motor

La partida més elevada, 4.208.464 euros, és la de promoció econòmica, que té per objectiu contribuir a la reactivació de l’economia anoienca. A banda dels eixos per a crear ocupació i fomentar la diversificació, el tema ‘estrella’ és el projecte Campus Motor de Castellolí.

El pressupost per a l’exercici 2011 també preveu destinar més de 4 milions a l’àrea d’educació, que gestiona el transport escolar de la comarca (donant servei a 2.250 alumnes) i el servei de menjador a 27 centres.

D’altra banda, l’àrea de Medi Ambient es dota amb 2 milions, els quals es destinaran a la gestió del servei de recollida de Residus Sòlids Urbans a 18 municipis, de la recollida selectiva de paper, vidre i envasos a 29 municipis, i de la planta de compostatge de Jorba, a més de campanyes de conscienciació a la ciutadania. El pressupost també preveu destinar més d’un milió d’euros en serveis de benestar social, com ara l’atenció domiciliària, l’atenció a les persones dependents, la gestió del transport adaptat, els projectes per a la gent gran, l’atenció a la infància i l’adolescència, les polítiques d’igualtat i l’àrea d’immigració.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.